Harry Kane i angrepsposisjon i Premier League

Slik blir Premier League-sesongen 2022/23 på Viaplay

Rettighetene til verdens mest populære fotballiga, Premier League, har byttet hjem. Etter flere år på TV 2 har Premier League funnet et nytt hjem i den nordiske strømmegiganten Viaplay Group. Det betyr at norske fotballfans må gjøre en helomvending på TV-riggen! Men fortvil ikke. Vi holder deg oppdatert gjennom årets sesong.

FOTBALLEN DU ELSKER PÅ ETT STED

Med Sport Premium-abonnementet kan du se:

Premier League | UEFA Champions League | LaLiga | Bundesliga | UEFA Europe League | UEFA Nations League |

Vær klar til Premier League-start

For nordmenn er Premier League svære greier. Og større skal det faktisk bli, selv om vi ikke trodde det gikk an. Med Erling Braut Haaland godt planta i Manchester, kommer denne sesongen til å bli mer ettertraktet enn noensinne. Kanskje blir det til og med oppfostret en ny generasjon av City-supportere i Norge?

Uansett! Det viktigste er jo at man klarer å finne frem til fotballkampene og har TV-riggen klar for avspark før favorittlaget spiller kamp. Her kan du i tillegg se den foreløpige terminlista, så du ikke planlegger noe en helg du egentlig ikke kan.

Fire spiller i kamp om ballen mellom Man. United og Tottenham. Foto: Lindsey Parnaby/AFP/Ritzau Scanpix

Slik ser du Premier League - og mye, mye mer

Vi nevnte det jo, men la oss ta det igjen. Fra 2022/2023-sesongen er det Viaplay som overtar rettighetene. Det betyr at norske fotballfans må flytte hodet fra TV 2-gryta over til Viaplay.

For anledningen er det lansert et nytt sportsabonnement hos Viaplay som får navnet Viaplay Total, samt fem nye, lineære sportskanaler som er tilgjengelig hos utvalgte TV-distributører.

Viaplays nyeste sportsabonnement vil gi deg full tilgang til 380 direktesendte fotballkamper fra England. Jada, du leste riktig. 380 direktesendte fotballkamper.

Hvis du er gira på å se Premier League med Strim velger du det ferskeste sportstillegg vårt, Sport Premium. Dette er, som navnet tilsier, det frekkeste sportstillegget vi har å by på. Rolls Roycen innen sportsunderholdning, ikke sant.

For å gjøre det enkelt for deg, skal vi skissere opp de mest populære sportsrettighetene Sport Premium inneholder:

 • Premier League
 • UEFA Champions League
 • UEFA Europe League
 • UEFA Nations League
 • Bundesliga
 • LaLiga
 • Formel 1
 • Formel 2
 • FIS Vintersport
 • Utvalgte kamper fra NHL
 • Utvalgte kamper fra NFL
 • …og mye, mye mer.

Vi har så mye underholdning og sport samlet hos oss, at vi kan love du får med seg all sporten som er tema rundt bordet i lunsjen!

Bilde av 5 spillere i en Premier League kamp mellom Man. City og Liverpool. Foto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix

Våre nye sportskommentatorer

Vi kan liksom ikke si det mange nok ganger, men det skal altså sendes 380 direktesendte kamper på Viaplay. Og da må man selvfølgelig ha en god rigg. Hos Viaplay blir det selvfølgelig nye fjes, nye stemmer og nytt studio.

Allerede i fjor meldte Kasper Wikestad overgang til Viaplay, en kjent og kjær stemme for norske fotballfans. Han skal selvfølgelig være en del av gjengen med fotballkommentatorer og -eksperter. Andre som enten har meldt overgang fra andre mediehus eller forlenget avtaler er Jan Åge Fjørtoft, Roar Stokke, Gunnhild Toldnes, Ørjan Bjørnstad, Jonas Berg-Johnsen og Pål André Helland.

Denne gjengen med fotballfolk skal fungere som programledere og fotballeksperter. I tillegg kommer også den internasjonale ekspertriggen til Viaplay til å bidra, da med navn som for eksempel Fredrik Ljungberg, Bojan Djordjic, Jan Mølby, Lars Lagerbäck og Jesper Grønkjær.

I tillegg skal Viaplays sendinger også bestå av gjester som landslagsprofilene Andrine Hegerberg og Mohammed Abdellaoue. Det gjør også tidligere Tottenham-spiller Steffen Iversen og tidligere Crystal Palace-spiller Jonathan Parr. Også John Arne Riise vil også delta på flere av studiosendingene.

Vi kan forvente oss god dekning fra hver runde, for Viaplay skal selvsagt ha folk i England for å dekke sirkuset Premier League. Både det som skjer på indre bane og utenfor arenaene kommer til å bli godt dekket!

Nye Premier League-kanaler

Vi nevnte det jo, men Viaplay er jo ikke bare en strømmetjeneste. For de som ønsker å se Premier League-kampene via en TV-distributør, som for eksempel RiksTV, kan man abonnere på tilleggstjenesten V Premium fra Viaplay. Da vil man få tilgang til fem, nye Premier League-kanaler med V sport Premier League.

I tillegg skal den kjente TV-kanalen V4 endre navn til TV3+. Dette er en TV-kanal mange allerede har tilgang til. Det gledelig er selvfølgelig at kanalen skal sende Tippekampen hver runde. Så hver lørdag kl. 16.00 sendes det én Premier League-kamp på TV3+. V4 (soon to be TV3+, altså) er inkludert i Strim Mye og Strim Mest.