Promobilde for serien Yellowstone. Siluett av kråke mot mørke skyer.

Yellowstone sesong 4

Den episke dramaserien Yellowstone leverer stadig høy vurdering på IMDb. Dutton-familien gir deg dramatiske sesongavslutninger gang etter gang.

Det er synd å si det, men Yellowstone er en serie som er litt sovet på i Norge. Men, ikke hos oss! Vi elsker den. Du kødder ikke med Dutton-familien. Akkurat dét memoet er det flere av grupperingene i Yellowstone som ikke har fått. En du heller ikke tuller med når det kommer til manus, er skaperen Taylor Sheridan. En av bransjens skarpeste manus- og dialogpenner kverner ut karakterer og replikker det lukter krutt av.

Du finner alle de tre foregående sesongene hos Strim, såklart. Sesong 4 også. Med Strim kan du se Yellowstone i Norge, den strimer du eksklusivt hos SkyShowtime. Med Oscar-vinner og far sjøl, Kevin Costner i hovedrollen, som dynastiets patriark, John Dutton.

Her er det eiendommer og kapping av land som er stridens kjerne. Mellom urbefolkningens reservater, freshe golfbaner og nasjonalparkenes rullende, grankledde åser kjemper han en blodig kamp. Ranchdrift på gamlemåten er jaggu ikke lett i en moderne verden. Kommersielle interesser og politikere som åler seg nærmere og nærmere.

Vi mistenker at mange har avskrevet Yellowstone som en litt halvdaff cowboyserie. Det. Er. Det. Ikke.

Det er nærmest en mafiaserie. Med mye cowboyhatt i monitor, riktignok. Det er intense karakterer. Det er familiedrama skjært inn til beinet. Og det er noe av det beste vi har sett. Vi bare nevner en rolig 8,7 hos IMDb.

Kelly Reilly på en benk med gutt som Beth Dutton i serien Yellowstone på Paramount+ via Strim.

Dattera til Dutton

Kevin Costner, kul kis. Men, for oss er seriens store stjerne Kelly Reilly. Så bra hun er. Hun har klart å skape en helt egen kategori omtrent, med sin karakter Beth Dutton. For ei dame. Her snakker vi kompleksitet og power i personligheten. Hennes knallharde væremåte. Alkoholen. Replikkene som smeller ut av kjeften på henne. Og alt vi lærer om henne gjennom seriens fantastiske flashbacks.

Beth har en egen magnetisme. Selv om hun er langt fra perfekt. Styrken hun oser av er umulig å ikke bli tiltrukket av. Man må liksom bare få med seg hele henne. Hvordan hun drives framover av fortiden hun har bak seg. For det er Dutton-familien som har formet henne og gjort henne til den fighteren hun er. På godt – og veldig vondt. Hun lar seg ikke skremme av noen eller noe etter å ha blitt merket for livet én gang for mye. Spesielt av «den» hendelsen på hesteryggen. Resultatet er en karakter som man husker for alltid. Beth lar seg ikke skremme. Ikke av sin egen familie eller de mektigste menn. Badass!

Sheridans dans med ord

Sicario, Wind River og Hell or High Water. Listen over gromsaker som Taylor Sheridan har vært involvert i, er lang. For sistnevnte film fikk han Oscar-nominasjon for Beste manus. Han skriver ærlige, beinharde og seige historier. Alltid akkompagnert av reinspikka dialoger som er strippet for fløff og tull. Uttrykket «reine ord for «penga» er mest sannsynlig inspirert av Sheridans replikker. Og gullgutten har flere ess i ermet.

Siden vi er inne på Yellowstone kan vi først nevne at seriens prequal 1883, en spin-off av Yellowstone, også er tilgjengelig hos Strim og SkyShowtime. I serien 1883 får vi endelig vite mer om arven til familien Dutton.

I tillegg har skaperen av Yellowstone, Taylor Sheridan, skapt Mayor of Kingstown. Her kan du følge Oscar-nominerte Jeremy Renner i hovedrollen som «reine ord for maktmegler». I traileren ser det ut som et noe mer spennende yrke enn «lobbyist». I tillegg får du se Emmy-vinner Kyle Chandler og Oscar-vinner Dianne Wiest. Mayor of Kingstown er en beinhard serie. Her snakker vi temaer som dødsstraff, systematisk rasisme, korrupsjon og ulikhet i staten Michigan. Mayor of Kingstown kan du også se på SkyShowtime.

OBS! Spoilers i traileren

Eksplosive cliffhangers

Nå er det bare å binsje løs. Så hva skjer i sesong 4 da? Det er jo litt av hvert som har skjedd allerede. Sesong 3 sluttet på en måte som gjør det vanskelig å snakke om, uten å røpe for mye. Men det er altså store og akutte spørsmålstegn som henger over horisonten for Dutton-klanen. Derfor så vi rett og slett Yellowstone sesong 4 på rappen. Pappa John har sine problemer kan vi trygt si. Beth er ei eksplosiv dame, som sagt. Blunk, blunk. Og broren Kacey har nok å henge fingrene i bak skrivebordet. For å si det sånn. Sesong 4 er en kamp på liv og død.

Alle fire sesongene av Yellowstone strimer du eksklusivt hos SkyShowtime. Når du er à jour med sesong 4 kan vi også friste med det vi vet om den kommende Yellowstone sesong 5.

Ofte stilte spørsmål

  • Hvor kan jeg se Yellowstone?

    På SkyShowtime med Strim kan du streame alle fire sesongene av Yellowstone i Norge.

  • Når kommer sesong 5 av Yellowstone?

    Fra midten av november kommer serien ut i USA, og vi kan forvente at den kommer til oss tett opptil sesongpremieren i USA. Her kan du lese hva vi foreløpig vet om Yellowstone sesong 5