Serier

Dette er alt vi vet vi om Yellowstone sesong 5

Sjeldent har vel en serie engasjert så mange nye fans som Yellowstone. I fire sesonger har vi fulgt Dutton-familien gjennom tykt og tynt. Og nå, nå står slutten dessverre for tur.

Vibeke • 12. oktober 2023
Cowboyene på Yellowstone Farm sitter på hestene sine foran låven.

Sesong 5 i to deler

Selvsagt lagde SkyShowtime og serieskaper Taylor Sheridan en sesong fem. Det ble fort klar at sesongen skulle inneholde hele 14 episoder, sammenlignet med de fire andre sesongene som "bare" inneholdt ti episoder. SkyShowtime har annonsert at den første halvdelen av sesongen, de første åtte episodene av sesong fem som allerede er ute, er såkalt del en av sesongen.

Når del to kommer, vet vi ikke enda. Ryktene har svirret om en premieredato i november, men det skjedde ikke. Streiken i Hollywood har gjort sitt for film- og seriepremierene. Vi antar at den siste delen ligger klappet og klar på bakrommet, men at SkyShowtime venter til streiken og dens konsekvenser har roet seg.

Paramount har selv annonsert at den femte sesongen av Yellowstone blir den siste. Trist nok for fansen som har blitt hekta på familien fra Montana. Ryktene sier at John Dutton selv, altså Kevin Costner, og serieskaper Taylor Sheridan har blitt uenige på sett. Innspillingen skal ha dratt ut i tid, noe som har påvirket Costners prosjekter. Og dermed, konflikt. Og slutt på sagaen.

Men allerede nå har Paramount lovet at Yellowstone får en oppfølger! Og den, den skal komme allerede i år.

Shea Brannan og Thomas fra serien 1883 ser alvorlig på noe utenfor bildet.

1883 og 1923: to nye serier fra Sheridan

Alle som har elsket Yellowstone har fått to nye serier å engasjere seg i. Serien 1883 er om Dutton-familiens opprinnelse, 1923 er serien om Dutton-familiens reise gjennom 1920-årene og Yellowstone handler om Dutton-familien i nåtid. Jada, det er ikke noe særlig forvirrende. Men det viktigste av alt: er du oppriktig investert og fascinert av Yellowstone, da har du utrolig mange timer med fantastisk godt serieinnhold å nyte.

Alle tre seriene er fantastiske. Taylor Sheridan er en kunster med både manus og en respekt for det autentiske ved tidsperioden han skal formidle til TV-seerne. Han er lidenskapelig opptatt av historien som følges og har derfor engasjert eksperter på utallige områder. I tillegg er alle skuespillerne på egen "bootcamp" på hans egen ranch for å lære seg å ri! For ja, de skal jo se ut som ekte cowboyer.

Dette er en klisjé, men: for oss er 1883 skrevet som lyrikk. Manuset er poesi, musikken er som bestilt til historiene og bildene, skuespillerne er helt unike og landskapet er som et maleri. 1923 har flere kjente, etablerte skuespillere som Harrison Ford og Helen Mirren, i tillegg til et knippe ukjente, men herlige, skuespillere. Også 1923 er tydelig preget av de samme kjennetegnene som Taylor Sheridan har: et feilfritt manus, nydelig musikk, et landskap vi måper av og konflikter, drama og tragedier.

Dutton-familien står på talerstolen foran Rådhuset i serien Yellowstone fra SkyShowtime.

Når kommer Yellowstone sesong 5 til Norge?

Sesong 5 av Yellowstone ble sluppet på SkyShowtime i november i fjor. Da slapp de en episode i uka, før det helt plutselig ble stopp etter åtte episoder. Det er altså bare den første delen av sesongen som har blitt servert.

Hittil har ikke Paramount og SkyShowtime annonsert en lanseringsdato for den siste og avsluttende delen av sesongen.

Beth Dutton tar seg en røyk foran en inngjerding med hester i serien Yellowstone.

Dette vet vi om den nye Yellowstone-serien

Hvordan Taylor Sheridan har tenkt til å fortsette universet om Yellowstone-ranchen og Dutton-familien er enda ikke kjent. Men det har lenge vært skrevet en hel del skriverier om at Paramount og Sheridan selv har skrevet en serie for Matthew McConaughey i hovedrollen. Og det, det kan vi se klinkende klart for oss allerede! McConaughey i cowboyhatt? Det er jo klart vi skal ha det!

I motsetning til 1883 og 1923, skal den nye serien være en forlengelse av Yellowstone.

I tillegg ryktes det at serien vil ha Yellowstone i navnet. Serien skal også skrives rundt en Dutton-karakter, men det er uvisst hvem denne karakteren er.