En blødende John Dutton hviler seg på et rekkverk med revolver i hånden.

Dette vet vi om Yellowstone sesong 5

Den fjerde sesongen var ikke en gang over før fansen begynte å spekulere om den femte sesongen. Heldigvis vet vi at allerede i høst får vi et gjensyn med Dutton-familien. Og den første episoden? Den er to timer lang.

Paramount-serien om Dutton-familien og deres kamp for ranchens arv har tatt USA med storm. Sesongavslutningen på den fjerde sesongen hadde 15 millioner TV-seere. Også her til lands har serien tatt serieglade nordmenn med storm! Det er miksen av sjangre som får oss hekta. En spenningsserie med en god dose western, krydret med litt thriller, toppet med et familiedrama uten like.

Alt dette inneholder fantastiske karakterer fremført (ja, vi sier fremført, for noen av karakterene er en kunst å spille) på magisk vis, et landskap Ola Nordmann aldri har sett maken til, ville hester, musikk vi aldri får nok av, replikker og manus på et prisverdig nivå.

Derfor er det ikke sjokkerende at Taylor Sheridan-serien fortsetter i enda flere sesonger. Sesong 5 er bekreftet og avspark er allerede i høst. Sesongen ryktes å inneholde hele 14 episoder. De fire andre sesongene har «bare» inneholdt ti episoder. I år vil serien bo på SkyShowtime, som er inkludert i abonnementene Strim Mye og Strim Mest hos oss.

Alle cowboyene fra serien Yellowstone på hesterygg i flott amerikansk fjellandskap.
Shea Brannan og Thomas fra serien 1883 ser alvorlig på noe utenfor bildet.

Den nye sesongen av Yellowstone er enda et deilig tilskudd til Taylor Sheridans magiske univers. Hittil har vi jo fråtset i fire sesonger av Yellowstone, før vi tok et dypdykk i Dutton-familiens historie i seriens prequel 1883. Senere i år er det også annonsert at en sequel, altså en oppfølger, til 1883 skal dukke opp på skjermen. Altså. 1883 er serien om Dutton-familiens opprinnelse, 1923 er serien om Dutton-familiens reise gjennom 1920-årene og Yellowstone er historien om Dutton-familien i nåtid. Jada, det er ikke noe særlig forvirrende. Men det viktigste av alt: er du oppriktig investert og fasinert av Yellowstone, da har du utrolig mange timer med fantastisk godt serieinnhold å nyte gjennom høsten.

Vi vet ikke veldig mye om selve innholdet i den femte sesongen av Yellowstone, men den rykende ferske traileren som ble sluppet i slutten av august gir oss et lite hint. Det er bare rimelig å tro at «beefen» fortsetter mellom Dutton-familien og deres cowboy-kledde hjelpere, politikerne og investorene som vil bygge både flyplass og skiresort. Skuespiller Cole Hauser, som vi kjenner som Rip i Yellowstone, avslørte ikke veldig mye da han ble intervjuet i et digitalt intervju i fjor. Det han derimot kunne avsløre var at han var overbevist om at fansen kommer til å bli fornøyde og «happily surprised». Vi tar Rip på ordet på det.

Beth Dutton og Monica Long Dutton på kne i gresset i serien Yellowstone.

Når kommer Yellowstone sesong 5 til Norge?

Tilbake til premieren for sesong 5 av Yellowstone. I USA vil sesongpremieren være på senhøsten. Det betyr at en premieredato for oss antagelig vil bli en dag eller så etter USA. Vi holder dere oppdatert med mer informasjon når vi nærmer oss. I motsetning til de foregående sesongene, skal denne sesongen servere oss 14 episoder. Sesongen deles opp i to «kapitler». Den første delen av sesongen skal være en slags kickstart for The Tulsa King – en ny serie fra Taylor Sheridan som blant annet har Sylvester Stallone på skuespillerlista. Den andre delen av sesongen skal introdusere 1923 for fansen, oppfølgeren etter 1883. Så vi kan forvente oss drypp av The Tulsa King i de første sju episodene, før vi kan forvente oss drypp av 1923 i de siste sju.

For de som husker glimt av sesong fire fikk vi også der små glimt av 1883. Som f.eks. da John Dutton og hans to sønner møtte på indianere på ranchens område. Det er slike glimt vi forventer å få en del av i sesong 5 også.

Beth Dutton tar seg en røyk og en kopp kaffe på verandaen til gården Yellowstone fra serien.

Hvilke skuespillere er med i sesong 5 av Yellowstone?

I intervjuet med Cole Hauser vi nevnte over kunne han også røpe bittelitt av casten. Kjernen av Yellowstone er fortsatt med: Kevin Costner (John Dutton), Kelly Reilly (Beht Dutton), Luke Grimes (Kayce Dutton), Wes Bentley (Jamie Dutton), Gil Birmingham (Gil Birmingham) og Cole Hauser selv (Rip).

I tillegg får vi et gjensyn med John Lucas som unge John Dutton, Kylie Rogers som unge Beth Dutton og Kyle Red Silverstein som fortsetter i rollen som unge Rip.

Det ryktes også å være noen nye skuespillere på ranchen når vi får et gjensyn med Yellowstone. Skuespillere som Kai Caster, Lilli Kay og Dawn Olivieri har alle fått nye roller i sesong 5.

Ikke fulgt med på Dutton-familien til nå, eller gira på gjensyn før ny sesong? Se alle sesongene av Yellowstone her. Og kanskje like godt også seriens prequel 1883.

Hvis du er fan