Serier

6 serier å se frem til i høst

Høst er sesong for premierer og høy pleddføring! Her kommer våre favorittips til serier vi gleder oss til i månedene som kommer.

Vibeke • 29. august 2023 • 4 minutter lesetid
En gruppe menn og kvinner går mot kamera med skyskrapere og soldnedgang i bakgrunnen.

Billions S07 - HBO Max

7 sesonger · Aldersgrense: 12+ · Drama · IMDB: 8.4

Denne premieren kom som julekvelden på kjerringa, gitt! Men ingen sier vel nei takk til enda mer snadder fra Billions. Dette har vært en ultrapopulær serie som har fått en dedikert fanskare også her i Norge. Dette er et maktspill av dimensjoner hvor utpressing, skandaler og hemmeligheter er i fokus.

Prisbelønnet er den også, mye takket være eminente roller som advokaten Chuck Rhoades og, best av alt, finansmogulen Bobby "Axe" Axelrod i hovedrollene.

I sesong sju er spørsmålene mange og historiene er fulle av dramatikk og intriger, selvsagt. Hvordan vil det egentlig gå i feiden mellom Mike Prince og Chuck Rhoades? Blir det olympiske leker i New York? Og ikke minst, kommer Axe noen gang tilbake fra Sveits? Alt dette, og antagelig mer til, får vi svar på når Billions er back in business med siste sesong på HBO Max.

Lawmen: The Bass Reeves Story på SkyShowtime

Vi har pratet høyt om Yellowstone, 1883 og 1923 i flere år. Hvis du er lei av dette, anbefaler vi at du scroller videre. I 2021 kom nemlig nyheten om at enda en serie fra Taylor Sheridan er på vei. Nemlig Lawmen: The Bass Reeves Story på SkyShowtime.

Yellowstone-mastermind Taylor Sheridan lager enda en serie for SkyShowtime. Historie om den første svarte U.S. Marshall.

Hovedrollen, altså Bass Reeves, skal spilles av David Oyelowo, som blant annet er kjent fra Selma og The Girl Before.

Foreløpig holder SkyShowtime (som kjent) kortene tett til brystet. Enn så lenge vet vi ikke så mye annet om serien, annet enn at den kommer i løpet av høsten. Traileren er sluppet og jeg tenker at den er en god pekepinn på hva vi har i vente. Vi gleder oss veldig til denne!

Kevin Costner som John Dutton på hesteryggen i serien Yellowstone.

Yellowstone S05 på SkyShowtime

Vi fortsetter i Yellowstone-universet. Såklart! Sesong 5 av den populære serien kom på slutten av fjoråret. Sesongen ble delt opp i to, en A- og en B-del av sesongen. Vi fikk servert åtte episoder, så var det slutt. Og det med en ganske stor cliffhanger, for å si det mildt.

Produksjonen hadde ikke kommet lenger enn til episode åtte, så man måtte rett og slett ta en pause. I mellomtiden har det blitt klart at sesong 5 av Yellowstone er den siste. Kevin Costner vil gjøre andre prosjekter, men produksjonen av Yellowstone tar for mye tid. Vi har skrevet litt mer om den femte sesongen og ryktene om hva som skjer videre her.

Vi antar at de siste episodene av sesong 5 kommer i løpet av høsten. Ha i bakhodet at streiken i Hollywood i vår kan ha påvirket fremdriften av produksjonen, men vi håper at de siste episodene kommer på SkyShowtime i høst.

Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm står foran et hvitt herskapelig hus

Truls og Hellstrøms kokkeskole på TV 2 Play

Truls og Eyvind har på merkelig vis blitt en duo vi liker skikkelig godt. Da eventyret begynte for flere år siden med Truls ala Hellstrøm var det fokus på kokken Eyvind som skulle ha med seg amatørkokken Truls på tur for å lære mer om matkultur og oppskrifter.

Nå har det blitt litt annerledes. Truls og Hellstrøm skal lage mer TV, men denne gangen deler de sin brede matkunnskap med utkårede kjendiser som skal kjempe om å bli kokkeskolens stjerneelever.

Serien har premiere på TV 2 Play og TV 2 Direkte tirsdag 26. september.

Forræder S03 på TV 2 Play

Dette konseptet har tatt det norske folk med storm. Hvem er det som juger? Hvem er det som lurer de andre deltakerne med spinnville løgner? Det er konspirasjoner og teorier, med et engasjement som vi sjeldent før har sett når det kommer til TV-underholdning. Forræder har oss fengslet foran skjermen.

Fredag 8. september har tredje sesong av Forræder premiere på TV 2 Play.

I første sesong var spillerne alene, i andre sesong kom de i par. Hvilke krumspring kan vi vente oss at Mads Hansen og gjengen stiller med denne gangen, mon tro?

Deltakerne i den norske realityserien Jaget

Jaget på TVNorge

En realityserie om kjendiser som skal rømme fra Drammen fengsel? Få det på! Dette blir et av de store høydepunktene for oss som er en smule lei av “tradisjonelle” realityserier som Paradise Hotel, Ex on The Beach, og så videre. Nå kommer det endelig noe nytt, noe interessant og noe som kan bli ganske så gøyalt.

Er det i det hele tatt mulig å rømme i 2023? Å holde seg skjult? Både digitalt og fysisk?

Det skal åtte kjendiser, delt inn i fire par, prøve seg på.

I tillegg til kjendisene, er det en god rigg med et dyktig etterforskningsteam som skal jage kjendisene. Teamet består blant annet av tidligere politi, journalister og etterforskere.

Discovery har foreløpig holdt premierekortene tett til brystet, men serien kommer i løpet av høstmånedene.