Bilde av Atle Gulbrandsen på kjøretur med Strim.

Nå har vi V Sport og flere sporty kanaler hos Strim

Vi tok turen til racingbanen på Rudskogen sammen med V Sport-kommentator Atle Gulbrandsen. Hvorfor det? Fordi det er Formel 1-feber i Norge, vel! Og vi er hekta. Nå kan du følge Lewis Hamilton og Max Verstappen i den intense sesonginnspurten hos Strim.

Norges mest harbarka Formel 1-entusiast

Allerede i bakkene oppover til Rudskogen hører vi brølene fra bilene som børner rundt på landets hovedanlegg for motorsport. Dette er en fullblods racingbane. Pulsen stiger noen hakk. Morgensolen henger lavt over den store parkeringsplassen. Mellom vanlige personbiler brummer topptrimmede racerbiler aggressivt, før de svinger inn bak de høye gjerdene og ut på banen. Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen står og tripper utålmodig når vi parkerer. I dag skal det kjøres. Men vi skal også prate om Atles store lidenskap. Ingen nordmenn følger Formel 1-sirkuset tettere enn ham.

– Det mest spennende med å kommentere Formel 1, er spenningen og kampene. Når de ligger hjul mot hjul. Og forberedelsene til hvert løp. Jeg bruker masse tid på hver eneste runde. Snakker med folk i miljøet og leser absolutt alt som er av nyheter. I tillegg prøver jeg å analysere banene, og forutsi taktikken til lagene. Men, det er ikke så lett! Formel 1 kalles ikke «sjakk i 300 km/t» for ingenting, gliser Atle.

Få med deg det eksklusive intervjuet med Atle Gulbrandsen nederst i artikkelen.

Atle Gulbrandsen foran en pressekorps på en racerbane.

Strim gir Formel 1 til enda flere nordmenn

En av grunnene til at Atle er i fyr og flamme – bortsett fra at han skal kjøre grisefort på bane – er at Strim nå viser Formel 1. Det er sånt som får bilsportformidleren Atle til å tenne på alle plugger. Fordi det betyr at enda flere nordmenn får tilgang til V Sport-kanalene og Formel 1. Seertallene har eksplodert denne sesongen. Duellen mellom Hamilton og Verstappen sikrer at spenningen høyst sannsynlig varer helt til aller siste runde i Abu Dhabi 10. - 12. desember. Allerede til helgen kan du få med deg USA Grand Prix på Circuit of The Americas i Texas.

Starstruck i høstsola

– Det har aldri vært mer hype og spenning rundt sporten i Norge, sier en gira Atle. – Og nå som Dennis Hauger herjer i Formel 3 ligger alt til rette for at Formel 1 blir den nye folkesporten på TV i årene framover, gliser han.

Og hvor flaks har ikke vi, da? Tilfeldighetene vil ha det til at supertalentet – som mer eller mindre er klar for Formel 2 neste år – er på Rudskogen denne høstdagen i oktober. For en hyggelig fyr. Han slentrer avslappet rundt i depotområdet mellom noen lynraske heat ute på banen. Vi får både slått av en hyggelig prat og filmet litt når Dennis og Atle tar seg en runde ute på banen i en av de racingriggede Porsche 718 Cayman-bilene.

Det har aldri vært mer hype og spenning rundt sporten i Norge

– Vi kan forvente oss mye av Dennis Hauger i årene som kommer. Han er altså så utrolig god! Et av de aller største talentene vi har sett noensinne i racing, og ikke bare fra Norge. Han har dominert Formel 3, og gjør han det samme i Formel 2, blir han Norges første Formel 1-fører, skryter Atle. – Det kalles «idrettens trangeste nåløye» – det er omtrent like mange som kjører Formel 1 som er på A-laget til Manchester United – det setter ting i perspektiv, fortsetter Atle Gulbrandsen.

Følg med på Strims Facebook for å få med deg Atle og Dennis’ elleville kjøretur med Strimetips-dilemmaer – og få svar på hva Hauger’n foretrekker å strime når han ikke ræller rundt med racerbil.

En rå sportsbil på bane med blå himmel.

Strim gir deg trylleformelen for sportshøsten

Det er litt av en sportsmeny utover høsten og gjennom vinteren. Formel 1-sesongen med Atle Gulbrandsen i kommentatorbua er langt fra over. Etter neste runde i Austin, Texas går turen til Mexico, Brasil, Qatar og Saudi Arabia, før avslutningen i Abu Dhabi. I mellomtiden kan få meg deg Erling Braut Haaland i Bundesliga hver uke. Harry Kane går for gull i Europa League. Og snart er helgene stappet med verdenscupen i både langrenn, hopp og kombinert. Og det er bare på V Sport. I tillegg får du Eurosport- og TV2 Sport-kanaler i sportsabonnementene våre. Jess!

Men først må du sjekke ut hva Atle sier om duellen mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen. Og hvorfor han mener Formel 1 er såpass dypt forankret i mennesket som art! Filosofisk der, Atle. Han avslører også hva han strimer, når han ikke ser på motorsport. Strimetips, ja takk!