Sport

Sendeskjema for Tour de France 2023

I år sendes den 110. utgaven av Tour de France på TV 2. Få full oversikt over sendeskjemaet for Tour de France 2023 her.

Vibeke • 19. juni 2023 • 3 minutter lesetid

Årets utgave av det franske sykkelrittet starter i år i spanske Bilbao 1. juli. I de tre første etappene av årets Tour de France skal syklistene sykle i Baskerland. Det deltar 18 WorldTour-lag i rittet, i tillegg til fire ProTour-lag. I år skrives det norsk sykkel- og idrettshistorie da et norsk lag for første gang deltar i Tour de France: Uno-X Pro Cycling Team.

Kort om Tour de France 2023

Her kan du lese noe av den viktigste informasjonen for å være parat til årets største sykkelritt. Hele Tour de France sendeskjema gir deg også god koll på hva og når dagens etappe av Tour de France er.

Når starter Tour de France?

Tour de France starter i 2023 i Bilbao lørdag 1. juli. Den siste etappen inn til Paris sykles 23. juli.

Hvor sendes Tour de France?

TV 2 har vært rettighetshaver av Tour de France i en mannsalder og i år er intet unntak. Tour de France sendes på TV 2 Direkte fra 1. juli til og med 23. juli.

Hvor mange etapper har Tour de France 2023?

Tour de France 2023 tar oss gjennom 21.etapper, fra Baskerland til Champs-Élysées.

Hvor lang er Tour de France i kilometer i år?

I år er det 3 404 kilometer fra start i Bilbao til mål i Paris. Årets utgave er absolutt ikke for pingler.

Hvor mange nordmenn er med i Tour de France 2023?

Foreløpig har fem nordmenn fått klarsignal for å sykle Tour de France 2023. Alexander Kristoff (34), Tobias Halland Johannessen (23), Torstein Træen (27), Rasmus Fossum Tiller (26) og Søren Wærenskjold (23). De sykler alle for Uno-X Pro Cycling Team. I tillegg kan veteran Edvald Boasson Hagen stille til start hvis ryktene stemmer.

Tour de France vinner 2023

Vi gratulerer Jonas Vingegaard og Team Jumbo-Visma med sin 2. seier på rad i Tour de France.