Bilde av de mest kjente karakterene du finner på HBO Max

Fem av våre mest strimbare titler med HBO Max

Det er en helt egen følelse når lyden av HBO-introen skurrer over skjermen, etterfulgt av den englekoraktige harmonien. Det er som om man har dødd og kommet til seriehimmelen. Og det har man jo. Kommet dit, altså. For HBOs fremste kjennetegn, hva er det? Jo. Kvalitetsdrama.

HBO Max er et helt univers med bøttevis av reinspikka underholdning.

HBO Max gir deg et gigautvalg med filmer og serier, superhelter og tegneseriefigurer, som strimefans aldri har sett maken til. Bare hør her: med HBO Max kan du strime fra katalogen til Warner Bros., DC og Cartoon Network. Det er faktisk ganske sjukt. I tillegg kommer Max Originals med flere feite og ferske produksjoner framover. Og alle HBO-favorittene dine er selvsagt på plass.

Her får du fem saftige strimetips fra den deilige, deilige seriekatalogen deres. Men ikke glem at The Wire, Sopranos, Six Feet Under og resten av de tidløse HBO-klassikerne alltid ligger der og venter.

Scenes From a Marriage

1 sesong · 2021 · 15+ · Drama · IMDb: 7.6 · HBO Max

Denne kan du bare begynne på med én gang. For Ingmar Bergmans navn er synonymt med det ypperste av menneskelig drama. Sånn er det bare. Og her har du en glimrende remake av hans legendariske serie, Scener ur ett äktenskap, fra 1973. Ja, de binsjet serier i gamledager også!

Fantastiske Liv Ullmann er erstattet med magiske Jessica Chastain. Oscar Isaac tar over for Erland Josephson. Det svenske ekteparet Marianne och Johan er byttet ut med det moderne, amerikanske øvre middelklasseparet Mira og Jonathan. For Bergman-fansen er det mye å kjenne igjen. Samtidig som mye er oppdatert. Og det intense, nære skilsmissedramaet er uhyre velspilt også denne gang. Det river og sliter i sjela. Og hjertet. Du ler og du gråter. Måper. Gjemmer deg bak puta. Chastain og Isaac drar følelsene ut av oss. Og vi elsker det.

Succession

3 sesonger · 2018 · 15+ · Drama · IMDb: 8.7 · HBO Max

Nå schmeller det i dørene hos familien Roy! Det gjør det for så vidt hver sesong. Men de blir jo bare verre og verre. Mot hverandre. Mediemogulen og patriarken Logan Roy, spilt av Brian Cox, er drøy. Arvingene Connor (Alan Ruck), Kendall (Jeremy Strong), Shiv (Sarah Snook), og Roman (Kieran Culkin) er på full kollisjonskurs. Som vanlig det også.

Ingen fedre er mer beinhard og nådeløs enn godeste Logan. Det fikk vi se for ørtende gang i finalen av sesong 2. Cruiseskipskandalen og oppgjøret/ofringen på yachten var et drama av både episke og greske proporsjoner. Slapp av. Vi skal ikke spoile det for dere som holder på å se dere opp. Og etter teasertraileren til sesong 3 å dømme, er Kendall tilbake i storslag. Og alle andre egentlig. Hah. Det bare fortsetter. Dette blir heavy. Og forholdet mellom fetter Greg Hirsch (Nicholas Braun) og Chivs håpløse ektemann Tom (Matthew MacFadyen) ser ut til å være minst like gøyalt som før.

Devs

1 sesong · 2020 · 15+ · Science Fiction, Drama · IMDb: 7,7 · HBO Max

Vi er suckere for ting Alex Garland lager. Han ble kjent for boka The Beach, men har senere laget filmer som 28 Days Later og Ex Machina. Denne moderne, iskalde og ekstremt suggererende serien har han også skrevet og regissert. Dette er litt sånn elsk eller hat. Vi elsker.

For Sonoya Mizuno og resten av skuespillerne underspiller helt glimrende som Lily Chan og resten av gjengen med tech geeks. Hun er en datawiz i firmaet Amaya i Silicon Valley. En lynende intelligent programmerer med en likesinnet kjæreste. Typen får jobb i Amayas top secret utviklingsavdeling, Devs. Ting blir aldri de samme, kan man trygt si. Uten å spoile for mye av denne litt undervurderte serien, kan vi si dette: Firmaets eksentriske grunnlegger Forest og hans sikkerhetssjef Kenton gir Lily god grunn til å kjempe tilbake. Forest, som spilles av Nick Offerman, er så sykt typisk techgründer. Dødsbra. Lilys avmålte personlighet kommer gradvis fram under hennes undercover hevntokt. Men hennes søken etter sannhet gir et innblikk i en sterk og besluttsom person vi digger essensen av. Gi henne en sjanse'a! Om du elsker eller hater denne finner du kjapt ut av.

In Treatment

4 sesonger · 2008 · 11+ · Drama · IMDb: 8.2 · HBO Max

Over ti år etter sesong 3, kom denne prisbelønte serien med den fjerde. Ikke dumt! Denne gangen var det Emmy-vinner Uzo Aduba som inntar hovedrollen som psykolog, etter at Gabriel Byrne ga seg etter de tre første sesongene, som du bare kan fråtse i deg med god samvittighet aller først.

Aduba spiller empatiske og observante Dr. Brooke Taylor. Vi befinner oss i dagens Los Angeles, med Covid-19-pandemien som bakteppe, i tillegg til «de nylige sosiale og kulturelle omveltningene» der borte. Samtidig er ikke Brookes eget liv uten turbulens, og vår svenske favoritt Joel Kinnaman stikker innom som hennes on-and-off-kjæreste Adam. Blant hennes pasienter finner vi blant annet Quintessa Swindell, kjent fra Euphoria, som den tillitsløse tenåringen Laila – og John Benjamin Hickey som den tidligere millionæren og hvitsnippforbryteren Colin som akkurat har kommet ut av fengsel. Alt dette fordelt på hele 24 trettiminutters episoder!

Euphoria

2 sesonger · 2019 · 15+ · Drama · IMDb: 8,4 · HBO Max

Ungdommen nå til dags! Denne glimrende serien viser det moderne ungdomslivet. På en veldig ærlig og brutal måte, kan vi legge til. For sikkerhets skyld, liksom. For dette er veldig bra og veldig hardt på samme tid. Superstjerna Zendaya spiller Rue. Når serien starter har hun akkurat kommet ut av rehab etter en overdose.

Og der er standarden satt. For regissør Sam Levinson er kompromissløs til det blir ubehagelig. Så dette er ikke for sarte sjeler. Her er det kjønnsorganer, dop, depresjon og kjipe seksuelle opplevelser som står i fokus. Og når man går den veien, er man avhengig av at skuespiller sitter. Og det gjør det her. Ble en Emmy på Zendaya for å si det sånn. Sesong 2 kommer vår eller høst 2022. Mens vi spent venter, er du så heldig at det ble laget to spesialepisoder under pandemien. Disse skal fungere som en bro mellom sesongene. Originalt. Den første spesialepisoden «Trouble Don't Last Always» ga oss et intenst, dialogdrevet møte på julaften. Denne andre heter «F*ck Anyone Who's Not A Sea Blob», og følger karakteren Jules gjennom juleferien.