Jamie og Claire fra serien Outlander. Se den på Strim.

Serienyheter i mars

Mars er her med nye serier og sesonger på plakaten. Her er noe av det vi ser fram til.

Catch and Release

1 sesong - Dramathriller – 15+ - IMDb 6,5 - TV 2 Play

Norge og Norden kan dette med krimserier. Norske Catch and Release fra 2021 tar oss til en bygd i Nord-Norge der idyllen snart slår sprekker. En pensjonert lege blir nemlig funnet død i elven, og det slås full drapsalarm. Lensmann Kaare tar saken sammen med den nyansatte betjenten Filippa.

Serien på 8 episoder er skrevet og regissert av Arne Berggren og Kristine Berg.

Bilde fra serien Catch and Release på TV 2 Play

The Tourist

1 sesong - Drama - 16+ - IMDb 7,0 - HBO Max

Her kommer en kul miniserie, som virker som den har fått både en dæsj inspirasjon fra Christopher Nolans klassiske kultfilm Memento og Jason Bourne-franchisen. Paralleller kan i hvert fall dras til disse. Jamie Dornan husker du kanskje fra Fifty Shades of Grey og The Fall, og her spiller han den navnløse The Man. Han er en irsk turist, som reiser bekymringsløst gjennom Australias ødemark. Det skal snart endre seg, kan du trygt si. En plutselig ulykke gir ham et kraftig hukommelsestap. Kjipern.

Men, heldigvis får han hjelp av den supergreie politidama Helen Chambers, spilt av Danielle Macdonald, til å nøste opp i glemmingen. Helt til en ny nestenulykke får dem til å lure: har han bare veldig uflaks eller er det noen som faktisk prøver å knerte ham, her? Alt det nykomponerte radarparet har av spor, er et engangskamera, en koalabamse og noen klipp fra et overvåkningskamera. Denne er ikke dum!

Outlander

Sesong 6 - Drama, Romantikk - 15+ - IMDb 8,4 - Viaplay

Fantasyfans har denne sesongpremieren spikret i kalenderen. Outlander har vist seg å være en perle av en serie. Her blandes både tidsreiser og historisk fakta i en romantisk miks det er vanskelig å ikke bli hekta på. Strålende skuespill og manus bidrar til det. Serien er basert på Diana Gabaldons bokserie, og den sjette sesongen tar for seg første halvdel av boken A Breath of Snow and Ashes, i en sesong som kun har åtte episoder, sammenlignet med de vanlige 12 til 16.

Bilde fra serien Outlander på Viaplay

Lust

1 sesong - Komedie - HBO Max

Heja Sverige! Dette er kanskje ikke serien du ønsker å se sammen med svigers, men at denne svenske HBO-nyheten blir morsom, det har vi trua på! Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius og Elin Klinga spiller hovedrollene og her er det kampen om å holde liv i sexlysten som gjelder.

Anette, Nadia, Ellen og Martina har vært venner siden barndommen. Når Anette, som er forsker hos Helsemyndighetene i Sverige, skal gjennomføre en undersøkelse under det noe tvilsomme slagordet «Sex är en motorväg till hälsa», blir venninnene nysgjerrige. Og det blir jammen vi også.

Halo

Sesong 1 - Action, Sci-Fi - 15+ - Paramount+

Hvis du ikke har hørt om den mystiske Master Chief, er sjansen stor for at du ikke interesserer deg for gaming. Dataspillet Halo er en av verdens og tidenes største spillsuksesser. Og det er ingen overraskelse at filmbransjen nå tar tak i dette rike, mytologiske universet. Og bare for å gjøre dette klart: denne serien er kun for voksne. Her befinner vi oss i det 26. århundre, hvor konflikten står mellom en romfarende menneskehet, Spartans, og the Covenant, et alienteokrati, av alle ting. Master Chief spilles av Pablo Schreiber (The Wire, American Gods).

Bilde fra serien Halo på Paramount+. Mann i futuristisk rustning med mørke skyer i bakgrunnen.