The Staircase på HBO Max via Strim. Portrett av Colin Firth og Toni Collette med gjenskinnet av en trapp i Toni´s hår.

Serienyheter mai

Her er noen av seriene du bør få med deg i mai.

Partisan

Sesong 2 - Viaplay - 2022 - Drama, Krim, Thriller - 15+- IMDb: 5.5
Premiere på sesong 2: 1. mai

Denne svenske serien ser på overflaten ut som en svensk “midsommardröm”. Ekstremt vakkert filmet, men under overflaten på den biodynamiske gården Jordnära er det mye mørkere enn motlyset som lager vakre “flares” i kameralinsen gir inntrykk av. Kontrastenes serie, dette. Det lukkede samfunnet på gården uten mobildekning er sektlignende, med både en egen turntropp og lyssky aktiviteter. Prisvinnende serie med en absurd og guffen stemning. Spennende.

Star Trek: Strange New Worlds

Sesong 1 - Paramount+ - 2022 - IMDb 8.1 - Sci-Fi
Premiere: 6. mai

Star Trek-franchisen har virkelig fått vann på mølla, til glede for alle sci-fi-fans. Her skal vi tilbake i tid, i serieskaper Alex Kurtzmans nye ST-univers. Dette er altså en ​​spin-off av Star Trek: Discovery og en prequel til Star Trek: The Original Series. I hovedrollene finner vi Anson Mount, Rebecca Romijn og Ethan Peck som henholdsvis Kaptein Christopher Pike, Number One og Spock. Vi er selvsagt om bord på USS Enterprise, og dette ser ut til å bli en heftig reise!

The Staircase

Sesong 1 – HBO Max – 2022 – Krim, Drama - 15+ - IMDb 7.5
Premiere: 6. mai

Liker du krim med rot i virkelige hendelser, så bør du sjekke ut denne nye miniserien på HBO Max. Her får vi en dramatisering av det mistenkelige dødsfallet til Kathleen Peterson i 2001. Hun ble funnet alvorlig skadet i bunn av trappa hjemme i huset sitt i North Carolina, og dør kort tid senere. Mistankene rettes mot ektemannen og krimforfatter Michael Peterson. Rollelista, den lover godt! Colin Firth, Toni Collette og Sophie Turner for å nevne noen.

The Staircase på HBO Max via Strim. Portrett av Colin Firth og Toni Collette med gjenskinnet av en trapp i Toni´s hår.

Maskineriet

Sesong 2 - Viaplay - Thriller, Action - IMDb: 6,2 - 15+ - IMDb 6,2
Premiere: 15. mai

Sesong 1 av denne norsk-svenske rans- og thrillerserien ble sammenlignet med Harrison Ford-filmen Jaget (1993). Vi liker sammenligningen, og gleder oss til en ny sesong med Kristoffer Joner i hovedrollen som Olle Hultén. Og akkurat som Broen forbandt Sverige og Danmark, kunne denne hett Ferja. For det er på båten mellom Sandefjord og Strömstad Olle våknet med 50 millioner og hukommelsestap. Seriens underliggende tema utforsker hvordan vanlige folk reagerer når de møter ekstreme situasjoner. Dem er det nok av her, og Joner har allerede lovet at den andre sesongen blir enda mer brutal enn den første. Hanna Alström, Emilia Roosmann og Julia Schacht er med videre sammen med innelåste Joner. Ingen spoilers her, du rekker fortsatt å se sesong 1 hos Strim. Richard Holm har fortsatt har regien. Det lover godt for intensiteten.

The Time Traveler's Wife

1 sesong - HBO Max - 2022 - Drama, fantasy
Premiere: 16. mai

Suksessromanen Den tidsreisendens kvinne av forfatter Audrey Niffenegger kommer nå som serie, og vi tipper det blir storslagne greier. For de som ikke kjenner boka, så møter vi Clare (Rose Leslie) og Henry (Theo James). De lever i et ekteskap litt utenfor normalen kan man si. Henry reiser nemlig ukontrollert både i tid og rom. Uten forvarsel forvinner han plutselig til et annet sted, til en annen tid. Det gjør ikke saken enklere at han alltid er naken når det skjer. Regi av David Nutter (Entourage, Game of Thrones).

Lykkevika

Sesong 4 - Viaplay - 2022 - Krim, Drama -12+ - IMDb: 4,1
Premiere: 29. mai

Denne formidable seersuksessen har gjort kritikerne til skamme. Serieskaper Camilla Läckberg er nemlig söta brors ubestridte “deckardrottning” og vet hva vi vil ha! I sesong 1 av denne svenske krimsåpen, ble vi kjent med etterforsker Johanna Strand, som flyttet fra Stockholm og hjem til sin barndoms bygd Hammarvik, da moren døde og kjæresten var utro. Her fikk vi både søskendrama, mørk fortid og ferske mordgåter. Og serien har fortsatt å levere seervennlig krim. Her er det bare å poppe popcornet, og følge Johanna på en siste reise. Et nytt mord, et turbulent privatliv… Johanna er klar for Lykkevikas aller siste sesong!