Bilde fra Billy The Kid på Viaplay

Serienyheter i juni

Sommertid er også serietid. Her er noen av godsakene du bør få med deg denne måneden.

MacGruber

Sesong 1 - Komedie, Action - TV 2 Play - IMDb: 7,1
Premiere: 6. juni

Her har vi en serie for Saturday Night Live-fansen, for denne serien er basert på en fast sketsj i det amerikanske humorprogrammet. Og, den er oppfølgeren til filmen med samme navn fra 2010. Den kan du jo se først som sist her hos oss? Og akkurat som i filmen er det Will Forte og Kristen Wiig som har hovedrollene i denne MacGyver-parodien. Gøy.

Irma Vep

Sesong 1 - Drama, Thriller - HBO Max
Premiere: 7. juni


Svenske Alicia Wikanders høye Hollywood-stjerne er fortsatt stigende, etter flere strålende roller i storfilmer som Alex Garlands Ex-Machina og den siste Jason Bourne-filmen. Her spiller hun en selvsentrert og noe desillusjonert Hollywood-skuespiller. I stedet for å følge agentens ønske om å bruke suksessen fra sin siste film til å melke karrieren maksimalt, velger å dra til Frankrike for å spille i en miniserie basert på Olivier Assayas film fra 1996, Les Vampires. Og det er her det blir så meta at det er morsomt. For det er akkurat dét denne miniserien er! Basert på Olivier Assayas film fra 1996, Les Vampires, altså.

American Auto

Sesong 1 - Komedie - TV 2 Play
Premiere: 7. juni


Denne kan være fin-fin for oss som har sett alt av amerikanske sitcoms opptil flere ganger! En god, gammeldags arbeidsplasskomedie skal man ikke kimse av. Her følger vi de ansatte i bilfabrikanten Payne Motors i Detroit, som akkurat har ansatt sin første kvinnelige CEO. Katherine Hastings (Ana Gasteyer) er ikke bare den første dama i sjefsstolen, men også den første utenfor Payne-familien til å ta roret. Erfaring som leder har hun i massevis, men hun har ikke peiling på biler.

Billy The Kid

Sesong 1 - Western, Drama - Viaplay
Premiere: 12. juni


Historien om en av Den ville vestens yngste og mest beryktede lovløse MÅ vi se. Dette skal være et “episk, romantisk drama” og har britiske Tom Blyth i hovedrollen som The Kid. Seriens to første episoder er regissert av Otto Bathurst, som vant en BAFTA-pris for jobben han gjorde på Peaky Blinders.

Unge Billy het egentlig Henry McCarthy, men tok dekknavnet William H. Bonney, som han ble mest kjent for, da han etter mye trøbbel, tyverier og drap ble en av USAs mest ettersøkte menn. Her følger vi hans innholdsrike liv helt fra røttene, via livet som lovløs cowboy og til hans viktige rolle i Lincoln County-krigen – en krig som er mest kjent nettopp på grunn av Billy The Kid selv.

Players

Sesong 1 - Komedie, Dokudrama - Paramount+
Premiere: 17. juni

Dataspillere har blitt både toppidrettsutøvere og mainstream de siste åra. Og hva skjer da? Jo, da blir de en fullintegrert del av popkulturen. Og her kommer en serie om et E-sport-lag, som etter flere års pokaltørke endelig har los på en tittel i League of Legends-serien. Laget i samarbeid med Funny or Die, som ble stiftet av blant andre Will Ferrell.


Dette er laget som en dokumentar, men er en komedie. For å oppnå suksessen de drømmer om er lagets 27 år gamle, kjepphøye og irriterende veteran Creamcheese (Misha Brooks) nødt til å akseptere det 17 år gamle stjerneskuddet Organizm (Da’Jour Jones). Dette ser fønni ut!


Westworld

Sesong 4 - Sci-Fi, Drama - HBO Max - IMDb: 8,6
Premiere: 27. juni

Månedens saftigste premiere er fra den sci-fi-filosofiske serien Westworld. For hva skjer når kunstig intelligens får en egen bevissthet og følelser? Høres litt heavy ut? Frykt ikke, dette er prima underholdning, og norske Ingrid Bolsø Berdal var med i de to første sesongene! Få serier er vakrere laget enn denne, og her får du noen tvister som virkelig overrasker.

Premisset ble lagt i den første sesongen: Androidene i fornøyelsesparken som gir serien dens tittel, hadde det ikke bra. Mildt sagt. Menneskene som besøkte parken, hvor de naturtro robotene befolket en opplevelsesrik verden med western-tema, fikk utløp for sine verste sider. Her har du tid til å se deg opp, hvis du ikke har sett noe av en av de mest storslåtte seriene der ute.