Bilde fra serien Kasko på TV 2 Play

Serienyheter i februar

Årets korteste måned er fullspekket av gode serienyheter. Her er noen av høydepunktene.

Raised by Wolves

Sesong 2 - Drama - 18+ - IMDb 7,5 - HBO Max
Premieredato: 4. februar


Denne Ridley Scott-seriens andre sesong har alle sci-fi-fans på Strim-kontoret gledet seg til. En visuelt slående serie, som rett og slett bare ser råbra ut. Men her er det mere kjøtt på beinet. Androide-foreldrene Mother (Amanda Collin) og Father (Abubakar Salim), og deres seks menneskebarn, befinner seg nå i den tropiske sonen på planeten Kepler-22b, hvor den menneskelige kolonien fortsatt prøver å få fotfeste. Her møter de på Grandmother, spilt av Selina Jones, som er en overlevende androide som ble bygd av en tidligere sivilisasjon. Det blir også spennende å se hvordan “familien” forholder seg til “babyen” fra sesong 1. No spoilers!

My Brilliant Friend

Sesong 3 - Drama - 15+ - IMDb 8,6 - HBO Max
Kommer: 7. februar

Mamma mia, dette blir magisk. “L’amica geniale” er en av det siste tiårets mest gripende dramaserier spør du oss. Scenen med Gino Paolis magiske låt Vivere Ancora sitter fortsatt i kroppen bare vi tenker på Elena og Lila. Basert på Elena Ferrantes kritikerroste bokserie fra 1950-tallets Napoli. Det er ikke noe poeng å beskrive denne serien nærmere, for dette er… vel, livet. Drama av beste sort, med solfylte høydare og mørke tragedier. Fikk du med deg filmen The Lost Daughter med Maggie Gyllenhaal i fjor? Den er også basert på en annen Ferrante-roman og er en av årets Oscar-favoritter.

Star Trek Prodigy - Sesong 1A

Science Fiction - 15+ - IMDb 6,7 - Paramount+
Kommer: 11. februar

Nok en sci-fi-komet som treffer oss midt i planeten denne måneden. Dette er første gang vi besøker Star Trek-universet i animasjonsutgave. Og dette ser jo ganske så smashing ut. Og aldri så lite episk! Her følger vi seks alien-tenåringer som prøver å rømme fra sin kjipe fortid, og legger ut på eventyr i et etterlatt romskip. For et yngre publikum enn vanlig, men du skal ikke bli overrasket om dette treffer blodfansen uansett.

Kasko

Ny serie - Komedie - TV 2 PlayKommer: 26. februar

Er det noe joviale Jonis Josef ikke kan? Her spiller han hovedrollen som Jamal, i TV 2s nye humorsatsing Kasko. Han lever det hedonistiske, gode liv i kollektivet sitt, og vil helst slippe å fylle 30 år. Med alt ansvar det medfører. Men, når fakturaene hoper seg opp i postkassen, innser han at han må få seg jobb. Her blir det stjernetungt, for rollelista inkluderer både Abu Hussain, Abdullahi Bashir, Dennis Storhøi, Anette Hoff, Odd-Magnus Williamson, Ingrid Giæver, Isak Noor, Marlene Stavrum, Arman Surizehi og Josefs P3-kompis Henrik Farley.

Pørni

Sesong 2 - Dramakomedie - 12+ - IMDb 8,2 - Viaplay
Kommer: 27. februar

Henriette Steenstrups megasuksess av en serie, har det meste. Familievennlig og frekk på samme tid. Hylende morsom og følsomt emosjonell om hverandre. Gjett om vi gleder oss til ny sesong med Pørnis sjonglering av gjenkjennelige livs- og familiesituasjoner.

Killing Eve

Sesong 4 - Krim - 16+ - IMDb 8,2 - HBO Max
Kommer: 27. februar

Det er nesten merkelig hvor avhengighetsskapende Sandra Oh og Jodie Comers dans rundt mordgrøten er. Og endelig er det klart for sesong 4 - The Final Obsession. I rollene som henholdsvis etterforskeren Eve og masse-massemorderen Villanelle, har vi fulgt damenes katt og mus lek. Hvem som er katt og hvem som er mus vet vi jo aldri helt. Men nå er vi altså ved veis ende – den fjerde sesongen blir den siste! Sex Educations manusforfatter Laura Neal har skrevet denne sesongen – det lover bra. Så spørs det da: blir det en blodig avslutning, eller vil de to karakterenes fascinasjon for hverandre ende i et slags Bonnie & Clyde crescendo? Vi aner jo ikke. I det hele tatt. Hva tror du?