Filmer

Full rangering av alle Quentin Tarantinos filmer

Quentin Tarantino er en av de mest innflytelsesrike filmskaperne i moderne tid. Filmene hans er preget av vold, humor, popkulturreferanser og uventede helomvendinger. Nå går ryktene om hans tiende og siste film. Tarantino holder kortene tett til brystet, så i mellomtiden kan du lese det vi vet så langt, og vår rangering av hans 9 legendariske filmer.

Erlend • 7. september 2023 • 6 minutter lesetid
Kvinne med mørkt hår, rød leppestift og en røyk i hånden ligger på et teppe mens hun ser rett mot deg.

Quentin Tarantino har laget alt fra western til en av tidenes beste krigsfilmer som gjør det vanskelig å rangere filmene hans. Vi er hvert fall enige om å dømme etter regisseringen, ikke skuespillet han har gjort i flere av sine egne filmer.

1. Pulp Fiction

SkyShowtime, Viaplay • Action • 1994 • 2 timer og 28 min

Kort fortalt er dette en film om en mafiaboss, kona hans og noen leiemordere på et oppdrag. Virker som om du har hørt historien før? Kanskje. Men med Quentin Tarantino bak kamera blir den fortalt på en måte jeg garanterer deg du aldri har sett.

Handlingen hopper frem og tilbake gjennom hele filmen. Når hver enkel del av handlingen er så bra som dette, er du bare glad for å bli tatt med på reisen. Her har du godt skuespill og fantastiske scener. Alt fra emosjonelle til morsomme til voldelige scener.

Seks barske personer i gråtoner står bak en gul tittel som sier Jackie Brown.

2. Jackie Brown

SF Anytime • Drama, Action, Krim • 1997 • 2 timer og 34 min

Jackie Brown jobber som flyvertinne på 70-tallet og smugler penger for våpenhandleren Ordell Robbie, men blir tatt. Samarbeider hun med FBI blir hun drept, holder hun tett blir hun fengslet. Pam Grier spiller en sterk, vakker og smart Jackie og Robert Forster spiller rollen som kausjonsforvalter som blir betatt av Jackie og hjelper henne.

Det var mange som ikke likte denne filmen da den gikk på kino. Jeg mener Jackie Brown er den mest voksne og tilfredsstillende filmen Tarantino har laget i mine øyne. Og den eneste filmen han har laget med en skikkelig god kjærlighetshistorie. Filmen er morsom, godt laget og med en ekstremt tilfredsstillende avslutning. Dessverre er ikke filmen like lett tilgjengelig på streaming som de andre, men du kan leie den på SF Anytime.

Rangeringer fortsetter under innlegget

Det vi vet om Tarantino sin tiende og siste film: The Movie Critic

Selv om mange håpet på en oppfølger av Kill Bill med Uma Thurman, har Tarantinos bekreftet at hans tiende, og siste film, kommer til å hete The Movie Critic. Settingen er Los Angeles på 1970-tallet og filmkritikeren Pauline Keal ryktes å stå i sentrum av handlingen.

Pauline Keal hadde en kontroversiell og skarp penn, som fikk seg mange fiender i Hollywood. Og når Tarantino selv har sagt at hovedrollen vil likne på Travis Bickle, antihelten fra Taxi Driver, er det bare å glede seg. Jeg lukter en ny Tarantino plot twist.

Inglourious Basterds i stor font ved siden av Brad Pitt gående mot oss med kniv i hånden.

3. Inglourious Basterds

SkyShowtime • Action, Adventure • 2009 • 2 timer og 27 min

Tenk at Christoph Waltz har vunnet to Tarantino-relaterte Oscars for beste birolle. Som Hans Landa er han hysterisk morsom. Filmen er proppfull av så mye bra skuespill og så utrolig mye morsom og sprø dialog, at du koser deg gjennom hele filmen.

Handlingen er fra 2. verdenskrig. En gjeng amerikanske soldater får oppdrag om å drepe Hitler. Dette en skikkelig perle av en film. Ja, du må definitiv akseptere litt historiske unøyaktigheter, men når resultatet er en sluttscene som denne filmen gir oss, er det absolutt noe jeg er villig til å gjøre.

4. Kill Bill 1 & 2

SF Anytime • Action, Adventure • 2003 (2004) • 1 timer og 51 min (2 timer og 17 min)

1703 liter filmblod gikk med under innspillingen av de to filmene. 1703 liter! Det sier litt om hva du har i vente. Uma Thurman leverer en solid prestasjon som «The Bride». En kvinne som blir skutt under bryllupet sitt av en gjeng med leiemordere. Som hun tidligere jobbet sammen med. De burde nok dobbeltsjekket at hun faktisk døde. For hevnen hennes er voldelig, og som du har skjønt, blodig.

Er du på jakt etter en unik historie, med Tarantinos vri, og en haug med god dialog? Da er disse to filmene for deg (Tarantino selv regner disse som én film). Det er skikkelig god underholdning. Om du ikke blir kvalm av blod, da. Her sitter nemlig kroppsdelene løst.

Begge kan leies på SF Anytime.

DiCaprio og Pitt sitter på panseret til en gul sportsbil med Hollywood Hills i bakgrunnen.

5. Once Upon a Time... in Hollywood

Viaplay • Drama, Komedie • 2019 • 2 timer og 34 min

DiCaprio spiller en avdanket TV-stjerne med mange personlige problemer og usikkerheter. Brad Pitt spiller stuntmannen hans, som har fulgt han gjennom hele karrieren hans. Og for en duo de utgjør. Det er rett og slett en skikkelig god film, med action, ja, men her er prestasjonene til DiCaprio og Pitt som driver oss med inn i filmen.

Og om du synes den virker lang med over to timer spilletid, bare vent til slutten av filmen. Snakk om pay-off.

6. Reservoir Dogs

SF Anytime, Prime Video • Krim, Drama • 1992 • 1 time og 35 min

Åkei. Her snakker vi lavbudsjett, filmdebut og en hel haug med tilfeldigheter. Tarantino presterer her å lage en ransfilm, men på grunn av pengemangel, inkluderes ikke selve ranet. Det gjør faktisk bare filmen enda bedre. Og enda mer spennende som krimfilm.

Jeg rett og slett digger denne filmen. Og at den rangeres her og ikke høyere er rett og slett for at Tarantino, etter min mening, har laget for mange gode filmer.

Bare et «heads-up», den er intens og voldelig. Skikkelig voldelig. Den popper opp i våre strømmetjenester med jevne mellomrom. Akkurat nå kan du leie den på SF Anytime eller se den med Prime Video.

Tre barske cowboyer poserer foran hvit bakgrunn med pistoler i hånd. Blodspruten står bak dem.

7. Django Unchained

Viaplay, TV 2 Play • Drama, Action • 2012 • 2 timer og 38 min

Historien er ganske fengende. En tidligere slave slår seg sammen med en hvit dusørjeger for å finne kona som fremdeles er slave på en sørstatsplantasje. På veien lærer de mye av hverandre, og et usannsynlig vennskap blir til.

Her er det mye bra å sette tennene i. Christoph Waltz spiller rollen som dusørjeger fantastisk godt. Og Jamie Foxx leverer varene som Django. Leonardo DiCaprio spiller plantasjeeieren, og leverer en kraftprestasjon som «the final boss» i handlingen.

En dramafilm som med fordel kunne vært noe kortere, men det glemmer du fort mot slutten.

Syv siluetter av bevæpnet cowboyer går mot et hus i ødemarken i full snøstorm.

8. The Hateful Eight

Viaplay, TV 2 Play • Drama, Krim • 2015 • 2 timer 40 min

En håndfull hardbarka cowboyer og kriminelle søker tilflukt for vinterstormen og stues sammen for én natt i en jernvarehandel på en fjellovergang. Og det blir fort klart at ikke alle kommer til å overleve natten.

Til tross for skikkelig solide prestasjoner av skuespillerne, og skikkelig bra satt sammen, treffer liksom ikke helt denne westernfilmen helt. Til tider er den litt for langdryg. Likevel, dialog sitter, spenningen er der, så verdt en titt.

9. Grindhouse Presents: Death Proof

Netflix, SF Anytime • Skrekk • 2007 • 1 time 49 min

Dette er en skikkelig hyllest til 70-tallets B-filmer. Kurt Russel spiller en klin gæren stuntmann som får et kick av å drepe kvinner med bilen sin. Når han møter tre venninner på tur i en bar, er scenen satt for fart og ekstrem vold.

Om du digger thrillerfilm og action er dette absolutt en film for deg, men du må også slite deg gjennom nesten en time med dialog som absolutt ikke er det beste Tarantino har skrevet. Er det en ting Tarantino kan, derimot, er å smelle til når det gjelder. Få med deg slutten, det er alt jeg sier.

Akkurat nå kan du se den på Netflix, eller leie den hos SF Anytime.

Er du også fan av Quentin Tarantinos filmer?

Robert Rodriguez jobbet tett med Tarantino på flere av filmene hans. Machete Kills, Sin City og Sin City: A Dame to Kill For er filmer med mye «Tarantino» i seg.