Serier

Påskekrim 2024 - mord og deilige mysterier du kan streame nå

Påsken er mord, mysterier og masse krim på TV. Med mye bra krim på markedet, er det greit med noen tips. Her er våre krimtips for påsken 2024, alle samlet på ett sted for deg med Strim.

Erlend • 19. mars 2024 • 6 minutter lesetid
Kvinne og mann ligger i et mørkt vann med røter og blader rundt om henne. Hun ser mot himmelen, han mot henne.

Veronika

SkyShowtime · 2024 · Krim, Thriller · IMDb 8,1 · Førpremiere 20. mars

Ny nordisk storsatsning fra SkyShowtime. Serien lover veldig godt med 8,1 på IMDb og varme mottakelser så langt. Veronika er en ny krimthriller med et snev av det paranormale. Handlingen er satt i en sjarmerende svensk landsby. Politibetjenten Veronika Gren er tobarnsmor med et turbulent familieliv og en hemmelig pilleavhengighet. Veronika er midt i en drapsetterforskning da hun får syner av en avdød gutt. Når to tenåringsjenter blir også funnet drept, må Veronika løse mysteriet før morderen slår til igjen.

Dette er en serie å glede seg til. Med solide skuespillere som Alexandra Rapaport og Tobias Santelmann er dette en krimserie som er på listen av påskekrim jeg skal få med meg.

Tre kvinner med blomster rundt seg og en travbane i bakgrunnen.

Marlow Murder Club

TV 2 Play · 2024 · Krim · IMDb 7,4 · Sendestart 25. mars

Dette mordmysteriet følger den pernsjonerte arkeologen Judith Potts som bor alene i Marlow, en fredelig by hvor hun fyller tiden med å lage kryssord for lokalavisen. Judith hører en dag et pistolskudd og er overbevist at et brutalt mord har skjedd. Politet kjøper ikke historien hennes, men Judith slår seg sammen med den lokale hundepasseren Suzzie og prestekonen Beck og starter sin egen etterforskning. Flere lik dukker etterhvert opp og trioen må samle ledetråder rakst for å finne morderen før flere drap blir begått.

The Marlow Murder Club er basert på den internasjonale bestselgere av Robert Thorogood.

Mann sitter på huk på et skjær med små bølger som bryter mot steinene. En kvinne, mann og et fyrtårn i bakgrunnen

Wisting

Viaplay · 2024 · Drama, Krim · IMDb 7,3 · Sendestart 24. mars

Seerfavoritten Wisting er tilbake med ny sesong 24. mars på Viaplay. Sven Nordin er selvsagt tilbake som etterforsker William Wisting og handlingen starter i Larvik. Familien Greenwood nyter en idyllisk sommerkveld. Men morgenen etter blir en hotellansatt funnet drept, og den seks år gamle sønnen til familien Greenwood er sporløst forsvunnet.

Har du ikke fått med deg Wisting enda? Da har du 3 herlige sesonger du kan kose deg med, alle tilgjengelige på Viaplay med Strim.

Jodie Foster og Kali Reis står i snøstorm og ser med lommelykt mot noe i mørket.

True Detective: Night Country

HBO Max · 2024 · Krim, Drama · IMDb 8,9 · 4 frittstående sesonger

Night Country er det HBO veteran Nic Pizzolatto som står bak, og for fjerde sesong har han fått med seg Jodie Foster og Kali Reis som politisjef og en rebelsk betjent i Alaska. Akkurat i det solen går ned og mørketiden setter inn, forsvinner åtte forskere på mystisk vis fra en forskningsstasjon. Og de finner raskt en mulig sammenheng med et annet uløst drap.

Dette er den beste True Detective siden sesong 1. Helt klart. Historien er bunnsolid i alle ledd og skuespillet gjør dette til en krim du kan kose deg skikkelig med i påsken.

En gjeng med mennesker i klær fra 40-tallet står samlet i en skogholt.

Agatha Christie: Mord er ingen sak

TV 2 Play · 2024 · Krim · IMDb 7,4 · Sendestart 25. mars

En av de mest sette britiske TV-serien på BBC fra i fjor er tilbake! Den unge og abbisiøse Luke Fitzwilliam kommer til England fra Nigeria. På toget til London møter han den eldre Miss Pinkerton som forteller om en rekke mysteriske dødsfall i en lokal landsby. Miss Pinkterton er på vei til Scotland Yard for å anmelde dødsfallene som mord, men blir angrepet på vei til stasjonen.

Fitzwilliam innser at han må finne morderen før det er for seint.

Dette er en miniserie på to episoder og sendes liniært på TV 2 torsdag 28. og fredag 29. mars klokken 21:40.

To kvinner ser mot oss, et bilde av en løpende person midt i mellom dem.

Shetland

NRK TV, TV 2 Play · 2024 · Krim, Drama · IMDb 8,3 · Sendestart 22. mars

Populære Shetland er tilbake med ny sesong. Etter hele ti år som politimannen Jimmy Perez, takket skuespiller Douglas Henshall takk for seg. Ahsley Jensen tar over som den nye detektiven Ruth Calder, og anmeldelsene så langt er veldig positive. Vi gleder oss!

I denne sesongen må Calder dra tilbake til barndomshjemmet Shetland etter mange år. Hun leter etter Ellen Quinn, et vitne til et drap av en kriminell gjeng, som nå er i fare og må beskyttes.

Sends på NRK fra mandag 25. mars og på NRK TV fra 22. mars.

En mann i fengselsklær sitter på en tom seng i et tomt rom med hvite hansker.

Professor T

TV 2 Play · 2020 · Krim, Drama · IMDb 7,2 · 3 sesonger

Britene er kjent for god krim, og Professor T går inn i rekken med nok en britisk krimserie. Her følger vi Jasper Tempest, kjent som Professor T, en arrogant og uforskammet kriminolog ved Cambridge University. Tenk Doctor House, så nærmer du deg. En tidligere elev av professoren, politietterforsker Lisa Donckers, tar kontakt når et voldelig overfall viser seg å ha sammenheng med lignende episoder fra år tilbake.

Animert bilde av utklippede bokstaver som skriver Påske Krim. KR i krim byttes så ut med ST så det staver Strim.

Første gang hos Strim?

Velkommen skal du være! Strim er en moderne tjeneste som samler TV-kanaler, strømmetjenester og sport på ett sted. Enklere og rimeligere for deg.

En mann i klær fra 20-tallet står i trappene på en retsbygning med uklare folk som går opp og ned trappene rundt han.

Perry Mason

HBO Max · 2022 · Krim, Drama · IMDb 7,6 · 2 sesonger

Basert på arbeidet til Erle Stanley Gardner, følger denne dramaserien opprinnelsen til den berømte forsvarsadvokaten Perry Mason (Matthew Rhys). Første sesong kom ut i 2020 og den andre sesongen tar oss med Perry inn i Los Angeles' rettssystem på høyden av den store depresjonen. Sammen med den dyktige assistenten Della Street og den barske tidligere politimannen Paul Drake, bygger den tidligere privatetterforskeren seg et rykte for å forsvare klienter som få våger å forsvare.

Måneder etter at Dodson-saken rystet byen, tilpasser Perry seg livet som siviladvokat når en høyt profilert drapssak bringer ham tilbake i rampelyset. Mens statsadvokaten fokuserer på et brødrepar fra en øde Hooverville, blir Perry kastet inn i midten av en storstilt konspirasjon og tvunget til å ta stilling til hva det virkelig betyr å være skyldig.

En eldre mann og kvinne står foran et lerret som viser et bilde av en yngre mann med briller.

I famnen til ein mordar

NRK TV · 2024 · Krim, Drama · IMDb 7,8 · Sendestart 22. mars

Dette er en kritikerrost britisk krim og kickstarter NRK sitt påskekrim sendeskjema. Serien er basert på en sann historie fra 2017 og går over fire episoder. Drapene på Peter Farquar og Anne Moore-Martin er blitt kjent som en av de mest komplekse kriminalsakene i nyere britisk historie.

Kort fortalt møter Peter og Anne Ben Field, en hyggelig mann, som raskt blir en del av livet dere. Dette er en utrolig historie, og vi blir tatt med på en spennende reise som i større grad går inn på hvorfor paret ble drept, enn av hvem.

Skuespiller Katarzyna Wajda med havn og politibåter i bakgrunnen.

The Thaw

HBO Max · 2022 · Krim · IMDb 6,8 · 1 sesong

Hva med litt polsk kvalitetskrim? Denne flunkende nye MAX Originals-serien lover godt for påskespenningen. Her får du et besnærende plott, godt skuespill og smarte vrier og vendinger i historien.

En mørk og kald krimserie, både i stil og innhold. Dette handler om etterforskeren og alenemoren Katarzyna Zawieja, spilt av seriens ubestridte høydepunkt, navnesøsteren Katarzyna Wajda. Hennes forhold til datteren er seriens røde tråd og nerve. Når liket av en ung kvinne blir funnet ved elvebredden, avdekker etterforskningen at hun like før fødte et barn. Nå må Zawieja finne både morderen og barnet.

To kvinner og en mann ser mot kamera med en nedslitt havn i bakgrunnen.

Hidden Assets

TV 2 Play · 2021 · Krim, Drama · IMDb 7,2 · 2 sesonger

Fjordårets påskekrim Hidden Asset er tilbake med ny sesong! Denne gangen avdekker et narkotikaraid utført av CAB i Irland diamanter som er tilknyttet en rekke terrorangrep i Belgia. Den irske etterforskeren Emer Berry må samarbeide med den Belgiske etterforskeren Christian de Jong for å komme til bunns i de sammenhengende sakene.

Kvinner av tre generasjoner står opptil en grønn vegg med gammelt blomster dekor og ser mot kamera.

Sharp Objects

HBO Max · 2018 · Krim, Drama · IMDb 8,0 · 1 sesong

Dette ble en favoritt for meg når serien kom ut i 2018. Sharp Objects vant en Golden Globe og fikk 8 Emmy-nominasjoner. Serien er basert på den bestselgende romanen av Gillian Flynn og regissert av Jean-Marc Vallée, som også står bak Big Little Lies.

Denne spennende krimthrilleren handler om Camillie Preaker (Amy Adams), en journalist med en lang historie med psykiatriske problemer. Når to to pre-tenåringsjenter blir drept, drar Camille tilbake til sin landlige hjemby for å dekke saken. Dette blir starten på vanskelige tilbakeblikk på sin egne mørke historie samtidig som hun blir dratt dypere og dypere inn i etterforskningen av det brutale mordet på tenåringsjentene.

En seriøs mann med hendende foldet ser intensivt mot oss. Kart og bilder i bakgrunnen.

Dalgliesh

TV 2 Play · 2021 · Krim, Drama · IMDb 7,6 · 2 sesonger

Årets påskekrim på TV 2 Direkte kan du også se på TV 2 Play når du vil. Her får du en nyinnspilling av P.D. James’ bestselgende bøker, som har blitt filmatisert både på 60- og 80-tallet. Denne versjonen legger seg imidlertid til 70-tallet epokemessig.

Og Adam Dalgliesh, spilt av Bertie Carver, er av den klassiske påskekrimtypen. Litt mer som Hercule Poirot, og mindre som gjengen i C.S.I. kan du trygt si. Han er mindre opptatt av fingeravtrykk, spor og tekniske bevis, og desto mer opptatt av sine mistenktes psyke. Gjør deg klar for en kompleks mordgåte, hvor det garantert blir ikke blir lett å gjette hvem morderen er.