Underholdning

"Nødlandslaget" - eksklusiv dokumentar om en uventet reise

Mars 2020 ble verden kastet inn i en usikker tid, og idrettsarenaer over hele kloden lå øde. Fra asken av avlyste arrangementer og karantenesatte lag, reiste det seg en historie så uventet og inspirerende at den fortjener sin egen plass i norsk sportslore. Dette er kjernen i den nye dokumentaren "Nødlandslaget", med premiere eksklusivt på Strim den 1. mars.

Erlend • 27. februar 2024 • 3 minutter lesetid
Promobanner for dokumentaren Nødlandslaget av FotballTV, Strim og RiksTV.

Da fotball-Norge sto stille

Historien tar sitt utgangspunkt da det norske landslaget i fotball plutselig ble satt i karantene rett før en avgjørende kamp i UEFA Nations League mot Østerrike. Med en hel nasjon i ventemodus og UEFA som ikke viste noen tegn til å utsette kampen, sto det norske fotballforbundet overfor et dilemma som kunne ende i internasjonal skam og sanksjoner.

Nødlandslaget trer frem

Inn i dette kaoset trer Leif Gunnar Smerud frem, en mann med et oppdrag som virket umulig. Med mindre enn en uke til kampstart, begynte en febrilsk jakt på spillere som kunne danne et helt nytt landslag – et nødlandslag. "Nødlandslaget" tar oss med bak kulissene av denne utrolige prosessen, fra de hektiske telefonsamtalene for å finne tilgjengelige spillere, til de intense treningsøktene der spillere måtte bli kjent med hverandres spillestil på rekordtid.

En kamp for historiebøkene

Dokumentaren gir et unikt innblikk i selve kampdagen, der et sammensatt lag av relativt ukjente spillere sto ansikt til ansikt med Østerrikes landslag. Gjennom eksklusive intervjuer med spillerne og trenerstaben, utforsker dokumentaren de personlige historiene til disse usannsynlige heltene, og hvordan de sammen klarte å skape et minneverdig øyeblikk i norsk fotballhistorie.

Mer enn bare en kamp

Nødlandslaget er ikke bare en dokumentar om en fotballkamp; det er en fortelling om mot, samhold og nasjonal stolthet. Det viser hvordan sport kan forene oss, selv i de mest utfordrende tider, og minner oss om at helter kan komme fra de mest uventede steder.

Premiere 1. mars!

Dokumentarer "Nødlandslaget" ser du bare med Strim-appen.

Promobanner for dokumentaren Nødlandslaget av FotballTV, Strim og RiksTV.

Bli med på nødlandslagets reise

For fotballfans, og for alle som elsker en god underdog-historie, er denne dokumentaren et must-see. Nødlandslaget viser oss at selv når alt ser mørkt ut, kan vilje, tapperhet og et lite mirakel føre til øyeblikk som for alltid vil bli husket. Sett av datoen – 1. mars på Strim – for en kveld med inspirasjon, følelser, og ren fotballglede. Ikke gå glipp av denne utrolige historien om da nødlandslaget tok Norge med storm.