Serier

Beste krimserier på streaming

Krimserier på TV er populært år etter år. Heldigvis har det å se krimserier blitt enda lettere, nå som vi ikke lenger er avhengig av TV-guiden og lineære sendetider. Her er våre anbefalte krimserier som burde dekke litt av behovet ditt for både norsk krim, britisk krim, og true crime.

Vibeke • 22. august 2023 • 8 minutter lesetid
Kate Winslet i Mare of Easttown står foran en gate i en liten by i USA.

Mare of Easttown

HBO Max · 2021 · 16+ · Krim, Drama · IMDB: 8.4

Krimserien følger et krimspor vi er vant med på TV, og Kate Winslet gjør denne serien veldig severdig. Hun spiller, i krim-tradisjon tro, en politietterforsker med mye personlig bagasje, som likevel klarer å dedikere seg til jobben med å løse en mordgåte.

Serien har også fått mye ros for de ulike rollene og karakterene vi møter i serien. En super krim på HBO Max.

Årets påskekrim, Hidden Assets, på TV 2

Hidden Assets

TV 2 Play · 2021 · 12+ · Krim, Drama · IMDB: 7.2

Den irske etterforskeren Emer Berry oppdager en pose med diamanter under et narkoraid. Det blir fort klart at disse kan kobles direkte til et bombeangrep i Belgia. Herfra starter jobben for å stanse det som potensielt kan være et nytt terrorangrep.

Seks kvinner på en strand ser mot kamera med grå himmel i bakgrunnen.

Big Little Lies

HBO Max · 2017 · 16+ · Krim, Drama · IMDB: 8.5

Big Little Lies var en stor snakkis da den kom i 2017. Og er fremdeles en svært god krim på HBO Max: Stjernespekket med navn som Nicole Kidman, Reese Witherspoon og Shailene Woodley. De spiller mødre i en tilsynelatende perfekt verden i California. Men selvsagt, dette rakner og ender i et drap.

Denne serien er perfekt for de som elsker krimserier om mord, maktkamp, endeløse konflikter og mysterier. Planen om en miniserie på sju episoder ble fort til to sesonger, men stoppet der.

Dette er et must å se, for det er rett og slett bare knallbra. I sesong 2 får vi også med oss enda ei stjerne, Meryl Streep. Gled deg.

Hovedpersonene Sven Nordin og Carrie-Anne Moss står i skuddsikre vester foran en bil

Wisting

Viaplay · 2019 · 15+ · Krim, Drama · IMDB: 7.3

Du har kanskje lest bøkene til Jørn Lier Horst hvis du er glad i krim? Da er denne norske krimserien noe for deg! Sven Nordin spiller (på veldig kledelig vis) William Wisting i Larvik-politiet. Hittil har det kommet tre sesonger, men vi har vel forstått det slik at det antagelig er mer Wisting på vei fra Viaplay.

Den første sesongen er basert på bøkene Jakthundene (2012) og Hulemannen (2013). Sesong to er basert på Illvilje fra 2019.

Vi krysser uansett fingrene for mer krim og drama fra Larvik- og Stavern-området. For Sven Nordin som Wisting, det er perfekt!

Siluetten av en ung gutt med nettverkskoblinger som dekker ansiktet ser mot kamera.

Operation Lost Boy

HBO Max · 2023 · 16+ · Krim, Dokumentar · IMDB: 8.0

I 2006 ringte en tenåring til politiet i Bergen. Det regnes som starten på en internasjonal jakt etter flere overgripere. Operation Lost Boy er faktisk en true crime-serie basert på ekte hendelser og vises i 150 land.

Tenåringen, Martin, chatter med det han tror er en jevnaldrende gutt. Når de møtes, viser det seg at han har chattet med en voksen mann. Han vil ha Martin med på hotellrommet sitt. Heldigvis kommer Martin seg unna, finner en telefon og ringer politiet.

Det eneste han har å dele med politiet er et telefonnummer. Og hvor fører det telefonnummeret? Jo, til Bergen politistasjon. Mannen som forsøkte å lure Martin er en erfaren politimann.

Dette er en dokumentar- og true crime-serie som handler om overgrep og et mørkt nettverk. Nettverket spredte seg til England, Romania, Brasil - ja, over hele verden. True crime-serien er både skremmende og viktig. For mange politi og etterforskere som har jobbet med denne saken, har det vært den mest krevende saken de har jobbet med.

En mann og en kvinne står tett inntil hverandre med idyllisk naturlandskap i bakgrunnen.

Beyond Paradise

TV 2 Play · 2023 · 12+ · Krim · IMDB: 7.8

Beyond Paradise er spin off-serien fra den britiske krimserien fra 2011, Death in Paradise. Serien følger detektiv Humphrey Goodman som med sin forlovede, Martha Lloyd, flytter de til hennes hjemby: Shipton Abbott. Her blir Humphrey Goodman en del av det lokale politiet og du skjønner vel hvor det går derfra: det blir spennende krimsaker å løse også i denne engelske landsbygda.

Serien får mye skryt for godt skuespill, spennende krimsaker og et godt manus.

En mann i frakk sitter i en lærstol. En annen mann i jakke står bak han. De er i en nedbrent bygning.

Sherlock

HBO Max · 2010 · 13+ · Krim, Drama · IMDB: 9.1

Ingen toppliste av beste krimserier uten Sherlock Holmes, selvsagt! Serien, basert på bøkene av Sir Arthur Conan Doyle, kom i 2011. Det er totalt fire sesonger med Sherlock Holmes og Dr. John Watson. I rollen som Sherlock Holmes finner vi Benedict Cumberbatch og Martin Freeman som Dr. Watson.

Det deilige med Sherlock-serien er at hver episode er som en film. 90 minutter med britisk krim som følger formatet til det perfekte! Det er ulike, kompliserte og dystre mordsaker i hver episode. Men det er én sak som er gjentagende: Sherlock Holmes’ kamp mot erkefienden Jim Moriarty.

Cumberbatch spiller ypperlig i denne rollen. Sherlock Holmes er et unikum av en karakter, spilt suverent av en unik skuespiller. Ratingen på IMDB kommer ikke uten grunn, si.

PS! Husk også Sherlock Holmes-filmene med Robert Downey jr. og Jude Law. De er ikke dumme, de heller.

En afro-amerikansk ung mann i dress ser mot oss. Bagrunnen ser ut som et vannmaleri i turkise og orange toner.

True Detective

HBO Max · 2014 · 16+ · Krim, Drama · IMDB: 8.9

Dette er krimserien for deg som holder krimsjangeren høyt. Hver sesong forteller en ny, spennende historie fra en av HBOs ledende serieskapere og produsenter: Nic Pizzolatto. Hittil har det kommet tre sesonger og hver eneste sesong har hatt et stjernelag av skuespillere.

I den første sesongen fra 2014 var det Matthew McConaughey og Woody Harrelson som spilte hovedrollene. I den andre sesongen møtte vi Colin Farrell, Rachel McAdams og Taylor Kitsch. I den tredje, og hittil siste, sesongen møter vi Mahershala Ali i hovedrollen. Og alle sesongene har selvfølgelig en storyline som fortjener heder og ære.

Vi har ikke så mye mer å si. Er du glad i krimserier og enda ikke har sett denne: Se den! Ryktene sier også at det kommer en fjerde sesong av True Detective veldig snart.