Nyhet!

House of the Dragon er tilbake med et dragebrøl

Braksuksessen House of the Dragon er tilbake på Max! Andre sesong er nå endelig ute. Vi hopper rett inn i handlingen og kvaliteten fra første sesong er på plass. Dette lover godt! Ikke sett sesong 1 på en stund? Da har du et kort tilbakeblikk på sesong 1 her og hva vi gleder oss til i sesong 2.

Erlend • 20. juni 2024
Emma D´Arcy og Olivia Cook spiller rollene som Rhaenyra og Alicent i House of the Dragon på Max.

House of the Dragon, altså. Bare tittelen gir oss den gode, gamle Game of Thrones-følelsen. Og det er passende. House of the Dragon utspiller seg også i Westeros, nesten 200 år før hendelsene i "Game of Thrones". Og selv om dette er både en spin-off og prequel - kan vi love deg både drager, pikante intriger og intenst politisk spill. Akkurat som vi liker det.

House of the Dragon sesong 1

House of the Dragon er en fantastisk serie - kanskje den beste i sjangeren noensinne. Fantastisk skuespill, bedre drager enn noen gang på skjerm og en historie du blir dratt rett inn i. Dette er kort sagt en serie du må se. Se hele sesong 1 her.

Spoiler-free oppsummering av sesong 1

Viserys I Targaryen blir konge: Kong Viserys I Targaryen blir valgt som etterfølger av sin bestefar, Jaehaerys I Targaryen. Hans regjeringstid er preget av fred, men spørsmål om arveretten blir en stadig mer pressende bekymring.

Valg av tronearving: Etter kongens første kone dør, står han overfor valget om å utnevne sin datter, prinsesse Rhaenyra, eller sin yngre bror, prins Daemon, som arving. Daemon er den rettmessige arvingen, men har alltid gjort det han selv vil uten mye tanke for andre. Rhaenyra er derimot lynskarp og lojale med alle de rette egenskapene til en dronning, men valget av henne vil skape splittelse.

Politisk manøvrering: Viserys gifter seg på nytt med Alicent Hightower, og de får sønnen Aegon II. Dette skaper en ny utfordrer til tronen, og Alicents ambisjoner på vegne av sin sønn leder til konflikt og splid i familien.

Intriger og maktkamp: Konflikten eskalerer gjennom sesong 1, og snart begynner allianser å dannes. Kappløpet om å få flest drager og soldater over på sin side begynner. Antall drager er nøkkelen for å få avklart arveretten, og her er det nok å velge mellom!

Åpen konflikt: Til slutt renner begeret over og det bryter ut åpen konflikt mellom støttespillerne til Rhaenyra (den "svarte" fraksjonen) og de som støtter Aegon II (den "grønne" fraksjonen). Denne konflikten er kjent som "The Dance of the Dragons".

Sesong 1 avsluttes med dragebrøl, død og en konflikt som er på randen av krig. Med et løfte til seerne om at "the best is yet to come"...

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tom Glynn Carney i rollen som Prins Aegon II Targaryen sittende på "The Iron Throne".

House of the Dragon -
dette kan vi glede oss til i sesong 2

Uansett om du har sett første sesong for en stund siden eller ikke. Vi anbefaler allikevel at du ser første sesong av House of the Dragon før du begynner på andre sesong. Her hopper vi nemlig rett inn i handlingen.

Vi vet at en krig er på vei. Alliansene er dannet i stor grad allerede. Men dette er enda en grunn til at House of the Dragon fungerer så godt som den gjør. Vi blir kjent med karakterene i serien. Vi ser de indre konfliktene de har med å starte en borgerkrig i Westeros. Dragene brukes like mye som avskrekkende midler som massive, ildsprutende våpen. Og vi får nyte mer av det som samarbeidet mellom Ryan J. Condal og George R.R. Martin har allerede gitt oss mye av. Politiske intriger satt i en fantasiverden med interessante karakterer. Og blod. Blod og flammer.

Artikkelen forsetter under bildet.
Emma D´Arcy i rollen som prinsessee Rhaenyra Targaryen ser ut over havet.

Så hva håper vi på

Full krig med drager: Vi håper den andre sesongen dykker enda dypere inn i den pågående konflikten mellom Rhaenyra og Aegon II, med flere slag og strategiske manøvrer som former skjebnen til Westeros.

Dragekamper: Selvfølgelig vil vi se mer drager. Sesong 1 gav oss en deilig forsmak på hva drage mot drage kan bety og vi vil ha mer! Tross alt er dragene kjernen i Targaryen-familiens makt. Vi håper også nye drager vil introduseres, noe vi fikk en indikasjon om også i sesong 1.

Utvidet Univers: Westeros' kart utvides med nye steder og allianser, inkludert potensielt viktige lokasjoner som Harrenhal og Winterfell, noe som gir et bredere perspektiv på hvordan krigen påvirker hele riket.

Intriger og Svik: Vi håper sesong 2 vil forsterke de politiske intriger og alliansene som ble etablert i sesong 1, med flere forræderier og skjulte agendaer som kommer til overflaten.

Karakterutvikling: Vi kan forvente dyptgående karakterutvikling for sentrale figurer som Rhaenyra, Daemon, Alicent og Aegon II. Etter sterke prestasjoner i sesong 1 håper vi på å se mer fra nykommere som Rhaenys Targaryen og Hightower-familiens medlemmer.

Se House of the Dragon nå

Se alle sesonger av House of the Dragon fra Max med Strim.

Logo for strømmetjenesten Max

Ikke helt overbevist enda?

Kanskje ikke fantasy er helt din vibe. Men House of the Dragon er en serier som appellerer til langt flere enn oss "fantasy-nerder". Det er politiske intriger på høyde av det vi ser i Succession, The Gilded Age og Makta. Det er kampscener som ville fått selveste Tom Cruise til å tenkte at dette er "Mission Impossible". Og det er drager. Nevnte jeg at det er drager?