Film og serier

Tips til film og serier med streaming på TV 2 Play

TV 2 Play film og serier er et sant mekka av ulikt innhold. Her finner du alt fra norske dramaserier, krimserier og trash-TV. Vi gir deg noen gode tips til hva du bør bruke tiden på.

Silje • 22. januar 2024 • 9 minutter lesetid

Det herlige med TV 2 Play er at de har inkludert film- og seriebiblioteket til C More, noe som gjør at det er enda flere deilige serier å dykke ned i, i tillegg til mange nordiske filmer! I denne artikkelen gir vi deg våre beste tips til filmer og serier på TV 2 Play.

Hovedrollene ser mot oss i bildet.

Innebandykrigerne

2023 · Komedie · IMDb 6.9 · 2 sesonger

Er du glad i real norsk komedie kommer du til å elske denne serien! Her har serieskaper Espen PA Lervaag sammen med manusforfatter Steffan Ludvigsen skapt en parodi-serie det virkelig svinger av.

Inspirert av Iskrigerne som gikk på TV 2 for noen år siden, følger serien innebandylaget Sveiva Wildboys i deres jakt på pokaler, penger og berømmelse, med noe varierende hell, kan vi kanskje si.

Serieskaperne har fått med seg et bredt spekter av skuespillere til denne herlige serien, alt fra de rutinerte skuespillerne som Nicolay Cleve Broch, Bjørn Myhrene og Iben Akerlie, til noen strålende nye debuter ala. Erik Follestad.

Leter du etter en lettbeint feelgood-serie med hint av alvorlige undertoner er dette serien for deg.

Eric ponti og Maja ser mot kamera. Tittel på serien til høyre i bildet.

Ondskapen

2023 · Drama · IMDb 7.8 · 1 sesong

Boken av Jan Guillou som kom ut i 1981 sies å være skrevet basert på hans egne opplevelser da han selv var på gutteinternat på starten av 1970-tallet. Boken har fått mye oppmerksomhet da Guillou selv mener at det meste er sant. Det samme gjorde filmen som kom ut i 2003. Forventningene stod derfor i taket da det ble spådd en TV-serie som skulle handle om det samme. Den jevne oppfatning er vel at TV-serien har levert minst like godt som det foregående.

Serien følger Erik Ponti, som spilles av en strålende Isaac Calmroth. På grunn av en noe bråkete og herjete fortid er han kastet ut av skolen, og ikke har noe annet valg enn å begynne på Stjärnsberg internatskole. En skole som vi ganske tidlig forstår at egentlig drevet av noen helt andre enn rektor og lærerene.

Ponti og hans romkamerat Pierre Tanguy, i likhet med flere andre, blir utsatt for mobbing, trakasering og fysisk mishandling etter å ha kommet i klammeri med den noe eldre fjerdeklassingen Silverhielm. Det høres forferdelig ut, men midt oppe i det fæle krydres historien av en øm kjærlighetshistorie. Samtidig forstår man at Erik Ponti ikke kommer til å la seg knekke med det første. Og hevnen, den er så søt, så søt.


Bilde av 3 av hovedkarakterene som ser i ulike retninger. Tittel på serien i forkant av bildet.

Oxen

2023 · Thriller · IMDb 5.9 · 1 sesong

Danske serier er høyt elsket av mange, og Oxen føyer seg inn som en av våre favoritter. I denne miniserien følger vi militærmannen Nils Oxen. Han beskyldes for besittelse av narkotika, og mister jobben i spesialstyrkene som ender med et liv i en isolert tilværelse i skogen.

Alt dette endres i midler tid når fortiden innhenter han, og den ene ubehagelige hendelsen etter den andre tvinger han tilbake til samfunnet han har mistet troen på. Det hele eskalerer og lar oss være vitne til noen ganske så dramatiske scener, med noe av de beste danske skuespillerne de har å by på.

Dansk krim på sitt beste det her altså!


Bilde av brødrene og Emilie Nicolas som ser mot oss. Tittel på serien foran.

Ylvis mot Ylvis - Kampen om gullplaten

2024 · Komedie, underholdning · 1 sesong

Etter at det ble kjent at Ylvis-brødrene gikk fra Discovery i fjor, har vi ventet i spenning på hvilke krumspring duoen skulle komme opp med neste gang.

Resultatet ble altså en konkurranse-reality som ikke skuffer oss. Brødrene konkurrerer mot hverandre, og i hvert program har de med seg en kjendis på hvert sitt lag. Oppgavene som skal løses er musikk-oppgaver i ulike kategorier. Sånn sett kan programmet kanskje minne litt om “Beat for Beat” som går på NRK. Forskjellen her er at deltakerne ikke vet noen ting om hva de skal gjøre før de står på scenen og får oppgaven i fanget. Det skaper mange gøyale øyeblikk, når deltakerne må hente frem sang og musikk med kun et par sekunders betenkningstid.

Det hele ledes av programlederdebuten Emilie Nicolas, som med stødig hånd tar oss fra oppgave til oppgave. Er du på jakt etter lettbeint, god gammel norsk underholdning, er dette en serie du absolutt burde sjekke ut.

Familien Maurstad gliser mot oss. Tittel på serien foran.

Sofa

2024 · Reality, underholdning · IMDB: 6.6

En av styrkene til TV 2 Play er at det er så mange feel-good serier! Noen av oss er avhengige av bakgrunnsstøy i form av TV-støy og har derfor latt den samme TV-serien for å la den rulle i bakgrunnen utallige ganger. Sofa er en sånn serie. Den krever ikke 100% av din oppmerksomhet, men den er likevel ganske så koselig og jovial.

Konseptet er enkelt: TV-serien følger flere par i en sofa som ser på TV. Jada, en TV-serie basert på noen som ser på TV. Konseptet er opprinnelig fra England, om vi ikke tar helt feil. Hver uke er det relevante nyheter fra TV-universet som er i fokus når sofaparene skal se på TV. Også er det selvsagt noen utsagn og gloser i mellom som skaper en herlig dose humor.

I årets utgave av Sofas får vi blant annet se Anne B. Ragde og Mari Østgaard, Vita og Wanda, Terje Sporsem og Gustav Nilsen, Fritz Aanes og Stig Andre Berge, Trine Lise Olsen og Bjørg Thorhallsdottir, Espen PA Lervaag og familien.

En gjeng barske brannkonstabler ser mot oss med Seattle skyline i bakgrunnen.

Station 19

2022 · Drama · IMDB: 6.9

Er du glad i Grey’s Anatomy? Da må du se Station 19 på TV 2 Play. Dette er en spin off-serie fra Grey’s Anatomy. I Station 19 møter vi brannkonstablene i Seattle. Mye av handlingen skjer i parallell med det som skjer på verdens mest kjente TV-sykehus.

Serien er godt inne i sin sjette sesong. Hvis man fenges av amerikanske dramaserier med engasjerende karakterer og historier, så er dette serien for deg. Episodene er lange, ca. 45 minutter, noe som gjør at dette er en skikkelig bingeverdig serie å ha med seg inn i vårmånedene.

En person i redningsutstyr ser mot et redningshelikopter med en mann i line hengende over et fjellandskap.

Reddet

2022 · Dokumentarserie · IMDB:

Reddet er en av de mest sette seriene på TV 2 Play de siste månedene. Dokumentarserien følger den norske redningshelikoptertjenesten. I hver episode får vi et unikt innblikk i en ny hendelse som krever redningsmenn og -damer i verdensklasse.

Det er nok en grunn til at denne serien fanger så mange. Bildene er så rå og unike. Situasjonene og menneskene er ekte. Og det er slike ting som virkelig engasjerer oss: det som er ekte og ikke er polert. Og skal vi tro avslutningen på den andre sesongen, så kommer det nok enda flere episoder av denne perlen av en dokumentarserie.

Kvinne i badedrakt og solhatt ligger på at båtdekk med en flaske champagne på is ved siden av seg.

Below Deck

2022 · Reality · IMDB: 7.5

Hvis du er glad i reality og trash TV, er dette noe for deg. Denne realityserien følger det glamorøse livet til en gjeng unge mennesker som jobber på en stor, luksuriøs yatch. Det er ikke alltid like luksuriøst, for livet som ansatt er noe helt annet enn livet som gjest.

Dette er en serie som passer fint når du ikke er på jakt etter de store, krevende, tunge seriene. Her kan du lage middag samtidig, scrolle på mobilen eller gjøre noe helt annet samtidig som støyen fra TV-en kommer fra luksuriøse og idylliske havner i Europa og andre steder på kloden.

PS! Det finnes flere utgaver av serien, som f.eks. Below Deck Sailing Yacht, Below Deck: Mediterranean, Below Deck Adventure og Below Deck Down Under. Så hvis du først blir bitt av basillen, så er det nok av episoder å ta tak i.

PSST! Ryktene sier at en ny sesong er rett rundt hjørnet av denne herligheten, så her er det bare å glede seg!

Åtte personer følger nysgjerrig med på mobilskjermen til en av personene.

Full dekning

2021 · Komedie · 1 time 36 minutter · IMDB: 6.8

Visste du at «Full dekning» er en norsk nyinnspilling av den italienske filmen «Perfekte fremmede» fra 2016? Filmen av Paolo Genoveses har faktisk blitt spilt inn på nytt hele 22 ganger. Og her til lands er det filmskaper og regissør Arild Andersen som fikk det ærefulle oppdraget.

Kort fortalt handler filmen om en vennegjeng som samles til en bedre middag hjemme hos Truls (Nicolai Cleve Broch) og Heidi (Ellen Birgitte Winther) hjemme på Hamar. Middagsdiskusjonen rundt bordet kommer fort inn på mobilbruk og der kommer den fikse idéen opp: alle mobiltelefoner må legges på bordet og alt som måtte dukke opp av varslinger, må deles åpent og i plenum. Dette er for mange kanskje et moderne skrekkscenario?

Selvsagt dukker det opp meldinger og innhold som ødelegger hele stemninga, da det viser seg at flere av middagsgjestene har hemmeligheter som kan ødelegge både det ene og det andre forholdet.

Filmen samler kremen av norske skuespillere. Denne anbefales!

En mann kledd i hvit drakt full av fjær med store solbriller spiller piano foran en stor folkemengde.

Rocketman

2019 · Drama · 1 time 56 minutter · IMDB: 7.3

I 2018 fikk vi Bohemian Rhapsody om Queen, i 2019 fikk vi Rocketman om Elton John. Dette er selvsagt filmen og feiringen av Elton John, hans liv og hans mest populære sanger. Filmen er regissert av Dexter Fletcher og Elton selv spilles av Taron Egerton.

Hvis du er en Elton John-fan, er dette en anbefalt film du så absolutt må se. Den er både morsom, underholdende og får de fleste av oss til å trekke på smilebåndet av kjente Elton John-låter. Filmen gir fansen det de er på jakt etter: et innblikk i Eltons liv og musikken hans. Men likevel savner man kanskje det siste, lille for å komme helt under huden på legenden selv.

Uansett er dette en film alle som elsker musikk bør se!

En soldat fra 1. verdenskrig ser mot horisonten fra en skyttergrav mens eksplosjoner i bakgrunnen viser tallet 1917.

1917

2019 · Drama · 1 time 53 minutter · IMDB: 8.2

1917 handler om to unge soldater under 1. verdenskrig. Blake (Dean-Charles Chapman) og Schofield (George MacKay) blir sendt ut på et veldig farlig oppdrag. De må krysse frontlinjen i nord-Frankrike og komme seg gjennom et tysk-okkupert område for å levere en viktig beskjed.

Filmen er regissert av Sam Mendes, mannen bak perler som American Beauty, Skyfall og Spectre. Dette er en krigsfilm med tradisjonelle virkemidler: to modige menn som legger vekk alt av fornuft for å redde sine medsoldater. Det som er spesielt med denne, er at hele filmen fortelles i en (tilsynelatende) sømløs tagning. Og det, det er imponerende arbeid!

Dette er et engasjerende drama fra en nervepirrende og farlig krigssone.