Film og serier

Tips til film og serier med streaming på TV 2 Play

TV 2 Play film og serier er et sant mekka av ulikt innhold. Her finner du alt fra norske dramaserier, krimserier og trash-TV. Vi gir deg noen gode tips til hva du bør bruke tiden på.

Vibeke • 7. februar 2023 • 9 minutter lesetid

Det herlige med TV 2 Play er at de har inkludert film- og seriebiblioteket til C More, noe som gjør at det er enda flere deilige serier å dykke ned i, i tillegg til mange nordiske filmer! I denne artikkelen gir vi deg våre beste tips til filmer og serier på TV 2 Play.


Hjerteslag på TV 2 Play

Hjerteslag

2019 · Drama · IMDB: 6.8

Hjerteslag er en av de mest populære blant TV 2 Plays serier. Dette er en romantisk, norsk dramaserie som passer for alle som liker en varm og god serie. Det er allerede kommet fem sesonger av denne, så hvis du først blir hekta, så kan vi love deg flere, gode sesonger!

De to første sesongene ble hyllet av anmeldere og de tre siste har heller ikke skuffet. Kort fortalt handler serien om Mio (spilt av Thea Sofie Loch Næss) og Anders (Vebjørn Enger). I sesong en blir Mio gravid etter et one night stand. Mange mener hun bør ta abort, men det mener ikke Mio. Det blir heller ikke så mye lettere når hun og barnefaren, Anders begynner å falle for hverandre.

En perfekt norsk serie å bli forelsket i nå når det nærmer seg vår!

To skjeggete menn, en i bar overkropp, en i politivest, ser dystert mot fire bilder.

Blodsbrødre

2022 · Drama • IMDB: 6.6

Dette er en av TV 2 Plays nye satsninger. 2022 var preget av nye, norske serier som tar for seg ulike, kriminelle miljøer. Både Flus fra NRK TV og Kids in Crime fra TV 2 Play er innom de samme temaene: karakterer i kriminelle miljøer.

Denne gangen er vi i Oslo, hvor vi møter politimannen Moaz Ibrahim. Han prøver å være som en politimann skal, pliktoppfyllende og lovlydig. Han blir flyttet fra Oslo vest til Oslo øst, hvor han skal bidra til å etterforske og stoppe den kriminelle gjengen Enemiez. Det man ikke vet er at gjenglederen er Rami, Moaz sin tidligere bestevenn. Etter en hendelse i ungdomstiden står Moaz i gjeld til Rami. Og dette brukes til å tvinge han inn i et dobbeltliv som både politimann og informant.

En mann med grått hår og dress ser opp mot himmelens mens et overlay av en skjerm sentrer han i fokus.

Ammo

2022 · Drama · IMDB: 6.7

Dette er en norsk dramaserie om våpensalg med Nicolai Cleve Broch i spissen, som både skuespiller og serieskaper. Serien blander flere sjangre og elementer fra seriesfæren, nemlig familiedrama, militært drama og våpenindustri.

Serien følger Bjørn Urdal er en noe sliten forretningsmann som får en ny giv over seg da han får jobb som sjefsselger for et norsk våpenselskap. Han havner midt oppe i et ulovlig salg av autonome droner til Frankrike. Det kommer fort frem at våpenselskapet AGR, som ansatte han «ut av intet», trenger en syndebukk for det ulovlige salget.

Dette er en skikkelig god dramaserie som anbefales. Det er seks episoder og det er seks skikkelig gode episoder!

En kvinne i rød kjole står smilende bak ryggen til en mann i dress som snakker til en mengde fotografer.

The Good Wife

2009 · Drama · IMDB: 8,4

En av mine personlige favoritter på TV 2 Play. The Good Wife er en god dramaserie som følger Alicia Florrick. Hun er gift med Peter, en lokal politiker, og sammen står de midt i en skandale.

I stedet for å være luksuriøs husmor, må Alicia tilbake til jobben som advokat. Alicia går tilbake til yrket hun kler så sabla godt og tilbake til den gamle bekjente Will (plystre plystre). Hver episode handler om en ny sak hun må bryne seg på, samtidig som hun kjemper seg tilbake til et liv uten skandaløse ektemenn og utallige avisoppslag om sex, intriger og politikk.

Det er sju episoder og episodene er lange. Denne er perfekt å dykke ned i hvis du liker dramaserier. PS! The Good Fight er en spin off-serie fra The Good Wife og den kan du se på HBO Max.

To latterfulle menn i fargerike hettegensere ser mot hverandre mens de sitter i en sofa.

Sofa

2023 · Reality, underholdning · IMDB: 6.6

En av styrkene til TV 2 Play er at det er så mange lettbeinte serier! Noen av oss er avhengige av bakgrunnsstøy i form av TV-støy og har derfor latt den samme TV-serien for å la den rulle i bakgrunnen utallige ganger. Sofa er en sånn serie. Den krever ikke 100% av din oppmerksomhet, men den er likevel ganske så koselig og jovial.

Konseptet er enkelt: TV-serien følger flere par i en sofa som ser på TV. Jada, en TV-serie basert på noen som ser på TV. Konseptet er opprinnelig fra England, om vi ikke tar helt feil. Hver uke er det relevante nyheter fra TV-universet som er i fokus når sofaparene skal se på TV. Også er det selvsagt noen utsagn og gloser i mellom som skaper en herlig dose humor.

I årets utgave av Sofas får vi blant annet se Anne B. Ragde og Mari Østgaard, Vita og Wanda, Terje Sporsem og Gustav Nilsen, Fritz Aanes og Stig Andre Berge, Trine Lise Olsen og Bjørg Thorhallsdottir, Espen PA Lervaag og familien.

En gjeng barske brannkonstabler ser mot oss med Seattle skyline i bakgrunnen.

Station 19

2022 · Drama · IMDB: 6.9

Er du glad i Grey’s Anatomy? Da må du se Station 19 på TV 2 Play. Dette er en spin off-serie fra Grey’s Anatomy. I Station 19 møter vi brannkonstablene i Seattle. Mye av handlingen skjer i parallell med det som skjer på verdens mest kjente TV-sykehus.

Serien er godt inne i sin sjette sesong. Hvis man fenges av amerikanske dramaserier med engasjerende karakterer og historier, så er dette serien for deg. Episodene er lange, ca. 45 minutter, noe som gjør at dette er en skikkelig bingeverdig serie å ha med seg inn i vårmånedene.

En person i redningsutstyr ser mot et redningshelikopter med en mann i line hengende over et fjellandskap.

Reddet

2022 · Dokumentarserie · IMDB:

Reddet er en av de mest sette seriene på TV 2 Play de siste månedene. Dokumentarserien følger den norske redningshelikoptertjenesten. I hver episode får vi et unikt innblikk i en ny hendelse som krever redningsmenn og -damer i verdensklasse.

Det er nok en grunn til at denne serien fanger så mange. Bildene er så rå og unike. Situasjonene og menneskene er ekte. Og det er slike ting som virkelig engasjerer oss: det som er ekte og ikke er polert. Og skal vi tro avslutningen på den andre sesongen, så kommer det nok enda flere episoder av denne perlen av en dokumentarserie.

Kvinne i badedrakt og solhatt ligger på at båtdekk med en flaske champagne på is ved siden av seg.

Below Deck

2022 · Reality · IMDB: 7.5

Hvis du er glad i reality og trash TV, er dette noe for deg. Denne realityserien følger det glamorøse livet til en gjeng unge mennesker som jobber på en stor, luksuriøs yatch. Det er ikke alltid like luksuriøst, for livet som ansatt er noe helt annet enn livet som gjest.

Dette er en serie som passer fint når du ikke er på jakt etter de store, krevende, tunge seriene. Her kan du lage middag samtidig, scrolle på mobilen eller gjøre noe helt annet samtidig som støyen fra TV-en kommer fra luksuriøse og idylliske havner i Europa og andre steder på kloden.

PS! Det finnes flere utgaver av serien, som f.eks. Below Deck Sailing Yacht, Below Deck: Mediterranean, Below Deck Adventure og Below Deck Down Under. Så hvis du først blir bitt av basillen, så er det nok av episoder å ta tak i.

Åtte personer følger nysgjerrig med på mobilskjermen til en av personene.

Full dekning

2021 · Komedie · 1 time 36 minutter · IMDB: 6.8

Visste du at «Full dekning» er en norsk nyinnspilling av den italienske filmen «Perfekte fremmede» fra 2016? Filmen av Paolo Genoveses har faktisk blitt spilt inn på nytt hele 22 ganger. Og her til lands er det filmskaper og regissør Arild Andersen som fikk det ærefulle oppdraget.

Kort fortalt handler filmen om en vennegjeng som samles til en bedre middag hjemme hos Truls (Nicolai Cleve Broch) og Heidi (Ellen Birgitte Winther) hjemme på Hamar. Middagsdiskusjonen rundt bordet kommer fort inn på mobilbruk og der kommer den fikse idéen opp: alle mobiltelefoner må legges på bordet og alt som måtte dukke opp av varslinger, må deles åpent og i plenum. Dette er for mange kanskje et moderne skrekkscenario?

Selvsagt dukker det opp meldinger og innhold som ødelegger hele stemninga, da det viser seg at flere av middagsgjestene har hemmeligheter som kan ødelegge både det ene og det andre forholdet.

Filmen samler kremen av norske skuespillere. Denne anbefales!

En mann kledd i hvit drakt full av fjær med store solbriller spiller piano foran en stor folkemengde.

Rocketman

2019 · Drama · 1 time 56 minutter · IMDB: 7.3

I 2018 fikk vi Bohemian Rhapsody om Queen, i 2019 fikk vi Rocketman om Elton John. Dette er selvsagt filmen og feiringen av Elton John, hans liv og hans mest populære sanger. Filmen er regissert av Dexter Fletcher og Elton selv spilles av Taron Egerton.

Hvis du er en Elton John-fan, er dette en anbefalt film du så absolutt må se. Den er både morsom, underholdende og får de fleste av oss til å trekke på smilebåndet av kjente Elton John-låter. Filmen gir fansen det de er på jakt etter: et innblikk i Eltons liv og musikken hans. Men likevel savner man kanskje det siste, lille for å komme helt under huden på legenden selv.

Uansett er dette en film alle som elsker musikk bør se!

En soldat fra 1. verdenskrig ser mot horisonten fra en skyttergrav mens eksplosjoner i bakgrunnen viser tallet 1917.

1917

2019 · Drama · 1 time 53 minutter · IMDB: 8.2

1917 handler om to unge soldater under 1. verdenskrig. Blake (Dean-Charles Chapman) og Schofield (George MacKay) blir sendt ut på et veldig farlig oppdrag. De må krysse frontlinjen i nord-Frankrike og komme seg gjennom et tysk-okkupert område for å levere en viktig beskjed.

Filmen er regissert av Sam Mendes, mannen bak perler som American Beauty, Skyfall og Spectre. Dette er en krigsfilm med tradisjonelle virkemidler: to modige menn som legger vekk alt av fornuft for å redde sine medsoldater. Det som er spesielt med denne, er at hele filmen fortelles i en (tilsynelatende) sømløs tagning. Og det, det er imponerende arbeid!

Dette er et engasjerende drama fra en nervepirrende og farlig krigssone.