Collage fra ulike serier på TV 2 Play

Dette strimer du med TV 2 Play

Det er ikke lite godsaker som ligger og venter på deg i Strim. Med TV 2 Play får du tilgang til en herlig katalog med filmer og serier. De sterke titlene står i kø. Her er det bare å iverksette graving etter gull! For å hjelpe deg med silingen har vi skylt fram fem gylne serier du kan begynne med.

TV2 Play Film og serier er én av strømmetjenestene hos Strim

Denne er råsterk på norske serier, spesielt krim. Men du får også mange flere nordiske produksjoner fra øverste strimehylle. Legg til noen av de mest populære amerikanske seriene, britisk krim og drama, dokumentarer, true crime og animasjonsfilmer for kidsa.

Da har du nok et underholdningsunivers som kan bli ditt nye binjse-Klondyke. Her er noen av våre favoritter. God striming!

Kjære landsmenn

1 sesong · 2020 · 12+ · Komedie · IMDb: 7,7 · TV 2 Play

Atle Antonsen trenger ingen nærmere presentasjon. Men, han har laget og vært med i veldig bra serier som Dag og Etaten tidligere, også. Her er han tilbake i episodeformat. I tospann med Ine Jansen er de både stilige og morsomme som selveste Hans og Hennes Majestet Kong Johan og Dronning Isabella av Noreg. Vi koser oss med denne, altså. Vi elsker Mattis Herman Nyquist i rollen som opportunistisk friskusstatsminister med monarkiantipatier (!). Gøy. Statsministeren, og synkende popularitet, gjør at godeste Kong Johan føler at det begynner å brenne på dass, som det heter nå for tiden. Derfor setter han i gang en offentlig sjarmoffensiv som inkluderer åpent slott, trikketur à la Kong Olav og flere andre halvdesperate tiltak. Her er det bare å håpe på sesong 2!

Bilde fra serien Kjære Landsmenn på TV 2 Play
Bilde fra spenningsserien Hamilton på TV 2 Play.

Hamilton

2 sesonger · 2020 · 15+ · Action, Krim · IMDb: 6,8 · TV 2 Play

Jan Guillous superspion Carl Hamilton i ung versjon og serieform kan vi digge. Spesielt når det er superkule Jakob Oftebro som spiller ham. Intense greier! Carl er akkurat ferdig utdannet Navy Seal fra den amerikanske hæren. Schysst å være tilbake i Stockholm, grabben. Å, neida. Terroren innhenter ham under 1. mai-feiringen. Plutselig befinner han seg midt oppe i et internasjonalt spionspill som kommer til å kreve sitt. Men som om ikke det skulle vært nok, finner to ivrige Säpo-etterforskere det for godt å mistenke ham for terroren han selv etterforsker. Her er det nok av både høyt tempo og heftig action til å underholde hele veien. «Young Hamilton» for the win.

Heksejakt

1 sesong · 2018 · 12+ · Dramathriller · IMDb: 7,4 · TV 2 Play

Vår internasjonale stjerne Ingrid Bolsø Berdal spiller varsleren Ida Waage. Hun jobber i et hotshot advokatfirma, fullt av striglede toppjurister. Drømmejobben. Men, da Waage blir bedt om å godkjenne en konsulentfaktura, aner hun økonomiske ugler i krimmosen. Som alle ærlige revisorer ville gjort, tar hun den fishy fakturasaken videre. Moralsk riktig. Som karriere- og livsvalg? Veldig feil. Hennes usympatiske og mannssjåvinistiske overordnede, spilt av glimrende Ola G. Furuseth og Preben Hodneland, legger ingenting imellom. Ida får kjørt seg! Ellers er det iskald rikmannsarkitektur langs Oslofjorden som gjelder. Like kjølig som det kyniske persongalleriet, si! Brrr! Husk pledd til denne, blunkefjes.

Bilde fra serien Heksejakt på TV 2 Play
Bilde fra serien Kielergata på TV 2 Play

Kielergata

1 sesong · 2018 · 15+ · Krimdrama · IMDb: 6,9 · TV 2 Play

Denne så vi da den kom, og ble jaggu litt glade over å gjenoppdage den nå. Kul serie! Vi skal til småbyen Slusvik hvor kriminaliteten er ikke-eksisterende. Det er det meste annet også. For i den lille, norske landsbyen skjer det ikke stort. Thorbjørn Harr er god. Han spiller Jonas Schulman. En tilsynelatende helt vanlig A4-familiemann. Men det tar ikke lang tid før fasaden begynner å slå sprekker. Det gjelder både Jonas og flere av de andre innbyggerne i Slusvik. Så hva skjer her, egentlig? Vi vil ikke spoile for mye, men det tar av ganske så bra. I tillegg til Harr får du et topp notch skuespillerensemble med Andrea Bræin Hovig, Benjamin Helstad, Janne Heltberg, Kyrre Haugen Sydness, Kyrre Hellum, Anneke von der Lippe, Nicolai Cleve Broch og ikke minst Johan Rheborg fra Solsidan!