Serier

Dette må du se av BritBox-innhold

Vi har allerede rukket å bli godt kjent med BritBox, den britiske strømmetjenesten som kom til norske TV-stuer i 2022. BritBox byr på det beste fra BBC og ITV. Vi nevner seerfavoritter i fleng: Peaky Blinders, krimserien Vera, The Office, Top Gear og mye, mye mer. Her er en liste over det vi syns er toppen av kransekaka med alt snadder de har av britiske TV-serier!

Vibeke • 17. april 2023 • 9 minutter lesetid

Line of Duty

2012 · 15+ · Drama, Krim · IMDB: 8.7

Hvis du er på jakt etter en krimserie som virkelig oser av kvalitet er dette serien for deg. Line of Duty er en prisbelønt, britisk krimserie om den fiktive enheten AC-12, med kriminalinspektør Steve Arnott og hans kollegaer. De etterforsker korrupsjon i det britiske politiet.

Hver sesong byr på en ny sak som du garantert blir hekta på. Her er det bare å starte på sesong 1 med en eneste gang.

Graham Norton er programleder i The Graham Norton Show

The Graham Norton Show

2022 · 15+ · Underholdning · IMDB: 8.4

Dette er faktisk Storbritannias mest populære talkshow, folkens! Etter 30 sesonger virker det ikke som at Graham Norton har tenkt til å legge opp som talkshow-host. Hit kommer de største stjernene fra hele verden og det er selvsagt stjerner du kjenner igjen fra TV, film, musikk, sport og serier. Dette burde du få med deg hvis du er glad i britisk komedie og humor!

Den britiske dramaserien Peaky Blinders

Peaky Blinders

2013 · 15+ · Drama, Krim · IMDB: 8.8

Dette er en klassiker, er det ikke? Peaky Blinders er en britisk dramaserie skrevet av Steven Knight. Første sesong kom tilbake i 2013 og siden har fanskaren vært hekta!

Serien er satt til Birmingham, hvor man følger den kriminelle gjengen Peaky Blinders i kjølvannet av første verdenskrig. Denne gjengen sies faktisk å være basert på en gruppe med samme navn som var aktive i byen fra 1880-tallet frem til 1910.

Alle de seks sesongene er laget av BBC. Netflix har kjøpt rettighetene til å kunne vise i USA. Det er også planlagt en spin off-film, men time will tell.

test ikke bruk

Hvorfor bytte til Strim?

  • Strømmetjenester og TV-kanaler i én pakke. Enklere og rimeligere.
  • Finn det du vil se på tvers av TV-kanaler og strømmetjenester.
  • Ingen bindingstid, bli så lenge du vil.
Førstebetjent Banks på BritBox

Førstebetjent Banks

2011 · 15+ · Krim, Drama · IMDB: 7.6

Britene er gode på krim, så her kommer enda en krimanbefaling på BritBox. Førstebetjent Banks er basert på romanfiguren Alan Banks som er skapt av Peter Robinson.

Serien er godt ratet og får spesielt skryt for historiefortellingen sin. Det er litt som å lese en krimbok, for man blir tatt gjennom etterforskningen steg for steg. Det blir ikke avslørt for mye og man sitter alltid litt fremoverlent for å få med seg mer.

Enda en krimserie vi anbefaler!

Den britiske dramaserien Ripper Street på BritBox

Ripper Street

2013 · 15+ · Krim. Drama · IMDB: 8.1

Dette er krimserien om inspektør Edmund Reid, han som ikke klarte å fange Londons verste og skumleste morder: Jack The Ripper. Serien er lagt til 1889 og til Whitechapel øst i London, hvor Reid leder det som er byens tøffeste politidistrikt.

Dette er fem måneder etter at Jack The Ripper herjet i byen og Reids mislykkede forsøk på å fange seriemorderen. Nå dukker det igjen opp flere mord på kvinner over hele byen og gjengen med politietterforskere begynner å mistenke at seriemorderen er tilbake.

Krim er alltid spennende, spesielt britisk krim, men når du involverer Jack The Ripper i tillegg, så blir det litt ekstra spennende.

Den britiske sitcom-serien The Cleaner

The Cleaner

2021 · 15+ ·Komedie · IMDB: 7.1

Vi får plass til en britisk komedie også! The Cleaner er en relativt ny britisk serie som er basert på den tyske komedien Der Tatortreiniger.

Sitcom-serien handler om Paul “Wicky” Wickstead, som er en profesjonell “vasker”. Når politiet kommer for å løse en drapsgåte på et åsted, kommer som regel Paul for å vaske og fjerne spor på åstedet. Blodbad er med andre ord hans hverdag.

Det er en god håndfull med skuespillere i denne serien. Greg Davis spiller Paul, som har spilt i blant annet Cuckoo og The Inbetweeners. I tillegg dukker Helena Bonham Carter opp som karakteren Shelia.

Hvis du føler for noe litt annerledes, en krim-komedie med en twist, ja, da er dette for deg!

Helen Mirren spiller hovedrollen i Den Mistenkte på BritBox

Den mistenkte

1991 · 15+ · Krim, Drama · IMDB: 8.3

Dette var en NRK-klassiker som gikk både på fredagene og som påskekrim. Det er sju sesonger, hvor hver sesong inneholder maks tre episoder på ca halvannen time hver.

Serien følger politietterforsker Jane Tennison (Helen Mirren), ved den fiktive politistasjonen Southampton Row. Til å være laget i 1991 er serien ganske aktuell, for serien følger Mirrens karakter mens hun kjemper for å bekrefte at hun er en dyktig etterforsker i et mannsdominert arbeidsmiljø.

En spennende krimserie å se for de som elsker krimserier. Serien var også en het kandidat til et lass av nominasjoner og priser fra 1991 til 2006.