Julekalender med gutta i Vazelina Bilopphøggers

Dette er årets julekalendere

Det er få ting som gir oss like god julestemning som julekalendere på TV. Enten det måtte være splitter nye julekalendere fra ulike strømmetjenester eller de gode, gamle klassikerne som har gått på TV i årevis. Uansett hvilke det blir, så gleder vi oss! Her er noen av julekalenderne på TV i 2022.

The Julekalender - TV 2 Direkte og TV 2 Play

The Julekalender på TV 2

Dette er jo en klassiker med både skuespillere og musikk fra bandet Travellin’ Strawberries. Julekalenderen ble vist på TV 2 for første gang i 1994 og har vært en folkefavoritt siden. Vi snakker selvfølgelig om det joviale, hyggelige paret fra Trøndelag, Olaf og Gjertrud, skumle Benny som dukker opp ut av intet og de fire nissene Gammel Nok, Fritz, Hansi og Gynter.

Et nytt begrep ble innført i norske julehjem da vi ble introdusert for serien for første gang: nemlig nåsåer. Dette er da en gjeng med fiktive skapninger vi blir kjent med i serien som har et voldsomt anstrengt forhold til jul. Og de hater nisser! En slik nåså vil gjøre alt i sin makt for å ødelegge jula. Og det kan jo selvfølgelig ikke skje!

Julekalenderen handler om at Benny, denne beryktede nåsåen, selvsagt vil ødelegge jula. Nissene skal forhindre at det skjer. Kalenderen er stappfull av herlig musikk som de fleste kan strofene til, nydelige replikker og lun humor. Perfekt for en trivelig advent, enkelt og greit.

Jul i Blåfjell - NRK TV

Nå har du alt du trenger for å komme i den rette førjulsstemningen! NRK har publisert så å si alle julekalenderne i NRK TV som har blitt sendt gjennom førti år. Snøfall er årets julekalender på NRK2 og NRK Super, mens de resterende er tilgjengelige i NRK TV.

Jada, Jul i Blåfjell er tilbake! Denne favoritten ble først sendt på NRK i 1999. Serien gikk helt til topps som beste TV-drama på Gullruten i 2000. Serien har vært adventskalender på NRK i flerfoldige år, sist gang i 2011. Siden den gang har ikke blånissene vært å se, men nå er de endelig tilbake!

Turte og Tvilling i Jul i Blåfjell

Vazelina Hjulkalender - TV 2 Direkte og TV 2 Play

Vazelina og Julenissen i julekalenderen

Det er selvfølgelig perfekt å bruke desember på Vazelina Bilopphøggers nå som vi i år har vinket farvel til totningene. Vazelina spilte for fulle hus i Oslo Spektrum i høst, men julekalenderen skal vi holde tett til brystet i lang, lang tid. Kalenderen ble sendt på TV 2 for første gang i 2000 og har gått i reprise i 2002, 2005, 2009 og nå sist i fjor. Julekalenderen har vært en folkefavoritt og hadde svimlende høye seertall den første adventstida den ble sendt på TV.

Kalenderen handler om gjengen på bilopphøggeriet som har Blazerfjell Panorama som nærmeste nabo. Gutta på høggeriet kommer selvsagt i munnhuggeri med sjefen sjøl på hotellet: Inga Toppen. I tillegg må gjengen ta seg av selveste julenissen som faller ned fra himmelen da det er et hull i ozonlaget. Nissens slede er ødelagt og nissen selv lider av et lite hukommelsestap. Blir det jul når nissen sitter i høggeriet med kul i hodet og ikke husker hvordan han sprer det magiske julestøvet over kloden?

Denne er stappfull av deilig musikk som bare Vazelina Bilopphøggers kan servere oss. I tillegg blir man jo smått sjarmert av totendialekta som bærer samtlige karakterer gjennom serien. En deilig, deilig kalender å bruke adventstida på, spør du oss.

Jul på Månetoppen - NRK TV

Enda en favoritt! Jul på Månetoppen ble først vist på NRK i 2002. Dette var en oppfølger til både Jul i Blåfjell og Amalies Jul som mange kjenner til. I denne serien følger vi både blånissene og rødnissene. Serien gikk på TV som julekalender i 2005, 2010 og 2014.

Serien handler kort fortalt om hvem det er som egentlig eier Månetoppen av rød- og blånissene. Her følger vi som kjent Jentungen, Storm, Nissemamma, Nissepappa, Nissekusine og hele gjengen. Denne skal vi selvsagt følge tett i hele desember!

Storm og Nissejenta i Jul på Månetoppen

Tinka og sjelens speil - TV 2 Play

Julekalenderen Tinka og sjelens speil

Tinka og sjelens speil er er en dansk julekalender. Serien er fortsettelsen på Tinkas juleeventyr og Tinka og kongespillet. Nissejenta Tinka, som hele kalenderen handler om, er litt annerledes enn de andre nissene. I tillegg har hun begynt å tvile på evnene sine. I denne spennende serien blir hun satt på sporet av en familiehemmelighet og hun drar på jakt etter spor inn i menneskenes verden.

Dette er en serie som opprinnelig er fra Danmark og som passer perfekt for hele familien i desember. Det kommer nye episoder av serien hver dag på TV 2 Play.