Underholdning

Dette er årets julekalendere på TV

Det er få ting som gir oss like god julestemning som julekalendere på TV. Enten det måtte være splitter nye julekalendere fra ulike strømmetjenester eller de gode, gamle klassikerne som har gått på TV i årevis. Her er det vi vet om julekalendere på TV i 2023.

Erlend • 30. november 2023 • 3 minutter lesetid
Programleder Asbjørn holder opp en appelsin med nellikspiker som sin julekalender

Asbjørns Julekalender

TV 2 Play · Oppstart 1. desember · Tillatt for alle

Har du savnet Espen Eckbo og hans karakter Asbjørn Brekke? Say no more! TV 2 bringer juleklassikeren tilbake i år. Gjennom hele desember er Asbjørn Brekke tilbake på TV 2 Play, med nye påfunn og gjester. Asbjørn pleier jo å tilbringe jula alene, men denne gangen får han besøk av en ny kjendis gjennom hele advent.

Det sies at han elsker jul og adventskalendere, så dette tror vi blir et knakande godt comeback!

Medlemmene av Vazelina Bilopphøggers står i bilopphøggeriet og snakker med julenissen i full nissedrakt

Vazelina Hjulkalender

TV 2 Play · Oppstart 1. desember · Tillatt for alle

Disse gutta trenger vel neppe noen introduksjon? Vazelina Bilopphøggers er en nasjonalskatt trukket ut fra Totens innerste hulerom. Denne gangen skal det etableres et nytt høyfjellshotell som selveste Inga Toppen står for. Det lokale bilopphøggeriet står i veien for disse fasjonable fremtidsplanene. Og dermed er julekonflikten i gang.

Kalenderen serverer nostalgi, humor og sjarme i tonnevis. Og masse musikk.

Nevnte vi at julenissen også faller fra himmelen og lander midt i fanget på den musikalske gjengen fra Toten? Ikke det. Men joda, julenissen er selvsagt også med. Dette er julemagi for alle!

Deltakerne i 24-stjerners julekalender i en pepperkakeform oppå et snødekket landskap.

24-stjerners julekalender

NRK TV · Oppstart 1. desember · Tillatt for alle

NRKs nye julekalender var en suksess i fjor. Faktisk var julekalenderen en av de mest sette programmene i NRK TV! Markus Nebys jakt etter den nye julestjernen falt altså i smak og dermed får vi en ny sesong i år.

Dette er en sjarmerende og høyst uhøytidelig kalender for hele familien.

Gjennom hele adventstida skal 24 kjendiser konkurrere i flere av julas største utfordringer. Noen av årets deltagere er blant annet Katarina Flatland, Ole Rolfsrud, Alexander Støckl, Emilie Skolmen, Håvard Lilleheie og Sarah Natasha Melbye.

Nissene i The Julekalender står i et mørkt rom og diskuterer med sjefsnissen som ligger i en seng bestående av halm

The Julekalender

TV 2 Play · Oppstart 1. desember · Tillatt for alle

På lik linje med Vazelina Hjulkalender, har også The Julekalender fått kultstatus. Serien ble først vist på TV 2 i 1998 (!), men er fortsatt voldsomt populær i adventstida. Hele idéen var å lage en julekalender som også passet for voksne. Man skulle blande humor og musikk. Noe som har vist seg å være en uslåelig kombo!

Dette er en ultrapopulær julekalender år etter år - det samme er kalenderens musikk fra The Travellin' Strawberries.

Dette handler selvsagt om nissene ved verdens ende som leter etter en voldsomt spesiell nøkkel som befinner seg i en hule i mørke Trøndelag. De finner nøkkelen, men får problemer med å komme seg tilbake til nisseland på grunn av en ødelagt propell. I tillegg dukker det opp en stygg nåså, en vampyrlignende skapning som lenge har vært nissenes verste fiende.

Illustrasjon av en gammel by. Hvite omriss av noe som ligner flyveøgler er å skimte rundt byen.

Snøfall 2

NRK TV · Oppstart 1. desember · Tillatt for alle

Snøfall ble tidenes seersuksess da den ble lansert i desember 2016. Nå er det på tide med oppfølgeren.

Noah er ti år og har et veldig viktig juleønske. Men hva om brevet til julenissen ikke kommer frem? Når moren til Noah får et tilbakefall av kreft, bestemmer han seg for å finne julenissen i håp om at han kan gjøre moren frisk. Men snøfall er overtatt av en ond kraft, og det blir en vanskelig reise for Noah.

I kjent NRK-stil får vi gjensyn med mange av de beste norske skuespillere og serien er påkostet både i kvalitet og historie.

7 personer kledd i nissedrakter ser mot oss.

Nissene i bingen

TVNorge · Oppstart 1. desember · Aldersgrense 9+

I Nissene i bingen samles 24 single mennesker på en nedlagt grisefarm. Her skal de danne par og forberede jul sammen. Hver kveld skal en nisse dumpes og til slutt skal vi stå igjen med et nissepar som skal dele en nissesekk med en million. Med andre ord en parodi-julekalender av serier som Ex and Beach og Paradise Hotel. En julekalender for de litt mer voksne, med andre ord.

Jakob Schøyen tar dessuten over som programleder etter Kristian Ødegård ledet de to tidligere Nissene-seriene.