Film og serier

Anbefalte filmer og serier på Viaplay

Viaplay er en av de største norske strømmetjenestene på det nordiske markedet. Og Viaplay har flust av anbefalte serier og bra filmer! Her får du en anbefaling om hvilke filmer og serier du bør se på strømmetjenesten.

Vibeke • 16. februar 2023 • 9 minutter lesetid
En kvinne i rosa dress sitter ved et sterinlysbelyst bord med julelys i bakgrunnen.

Pørni

2021 · Drama, komedie · 12+ · IMDB: 8.1

Det er lenge siden det har vært så stor ståhei rundt en norsk dramaserie som da Pørni kom i 2021. Dette er en dramaserie som følger Pernilles liv - på godt og vondt. Hun har en krevende jobb, en krevende familiesituasjon og et krevende kjærlighetsliv. Pørni gir av seg selv og prøver alltid å gjøre alle til lags. Bortsett fra seg selv.

Pørni er en av Viaplays egne produksjoner med Henriette Steenstrup i spissen. Serien har hittil kommet med tre sesonger. Pørni har tatt mange med storm og hvis du enda ikke har fått med deg denne publikumsfavoritten er det bare å begynne.

Aleksander Aamodt Kilde i sin egen dokumentarserie

Aamodt Kilde

2023 · Dokumentar, Sport · 6+

Etter at Viaplay rettighetene til vintersport har de produsert en rekke dokumentarer om nettopp vintersport. Dokumentarfilmen som Aksel Lund Svindal og dokumentarserien om alpinist Henrik Kristoffersen er bare noe. Sist ut er dokumentarserien om Aleksander Aamodt Kilde.

Det som er spesielt med denne dokumentaren er at den er filmet i år. Altså denne sesongen. Så det dramaet som du opplevde på TV på lørdag kan du følge enda tettere i episodene som slippes på Viaplay. En herlig måte å kombinere rettigheter til vintersportens vugge og et unikt innblikk til de beste utøverne fra sporten. Er du glad i vinteridrett, eller generelt idrett, så få med deg denne.

Halvor Bakke og hjelperne hans står oppstilt i et vakkert grønt fjellandskap

Eventyrlig Oppussing

2015 · Livsstil, underholdning · 12+ · IMDB: 9.1

Hva er det med nordmenn, hytter og oppussing? Og oppussing på TV? Eventyrlig Oppussing er en av de mest sette seriene på TV3 de siste årene. Og på Viaplay ligger serien stort sett alltid på topp tre.

Interiørlegende Halvor Bakke og hans to nydelige snekkere reiser landet rundt for å pusse opp slitne hytter med eventyrlig beliggenhet. En herlig trio vi så gjerne skulle vært på tur med! Og i tillegg evner de å flette turisme i vårt eget land sammen med oppussing og interiør.

Denne serien fortsetter å lage sesong på sesong. Det betyr bare en ting: folk elsker det! En nydelig serie å se på dersom du elsker oppussing, hytteliv eller bare trenger å trekke litt på smilebåndet.

En mann med sigarett i munnen ses bakfra sittende i en cabriolet

Californication

2007 · Drama · 12+ · IMDB: 8.3

Har du ikke sett serien om Hank Moody, da har du en skikkelig godbit i vente. Moody spilles av David Duchovny. Han er en blanding av alkoholiker, forfatter og kvinnebedårer. En skikkelig god miks. Serien handler om hvordan han jobber seg gjennom livets opp- og nedturer. Han må håndtere og oppdra sin tenåringsdatter og etablere seg som forfatter, samtidig som han fortsatt er håpløst forelsket i sin ekskjæreste.

Californication er en sterk dramaserie fra 2007. Den har en IMDB-rating på 8,3, så denne liker folket godt, og vi støtter den som serietips! Serien er full av gode skuespillere, krydret med godt drama med et snev av humor on top. Hank i den ikoniske Porschen har blitt en favoritt for mange. Serien har sju sesonger, så her er det bare å komme i gang!

Hovedpersonene Sven Nordin og Carrie-Anne Moss står i skuddsikre vester foran en bil

Wisting

2019 · Krim, Thriller · 15+ · IMDB: 7.3

I 2019 kom krimserien basert på bøkene til Jørn Lier Horst. Sven Nordin spiller politietterforskeren William Wisting fra Larvik. Den første sesongen er basert på bøkene Jakthundene og Hulemannen fra 2012 og 2013. Under en drapsetterforskning oppdager politiet i Larvik at et søk på fingeravtrykk gir treff i FBIs oversikt over “top ten most wanted persons”. Og da er det hele i gang: en ettersøkt drapsmann fra USA har gjemt seg i Norge.

Sven Nordin er en helt perfekt William Wisting. Glem alle tanker du hadde om skuespilleren Sven Nordi: han er skapt for å være William Wisting i Larvik. Serien ble en megasuksess da sesong 1 kom i 2019 og det har bare ballet på seg ettersom det kom nye sesonger. Hittil er vi oppe i tre sesonger og skaperen har heldigvis lovet mer.

Dame med langt hår sitter i rød stol i et rødt rom.

Made in Oslo

2022 · Drama · 12+ · IMDB: 7.5

I denne serien møter vi Elin, som spilles av Pia Tjelta. Hun driver en egen fertilitetsklinikk og hjelper andre med å oppnå drømmen om å få barn. Den lille twisten er at Elin selv er ganske besatt av å få barn hun også. Hun og kjæresten, Bjørn, har prøvd lenge. Men det går ikke. Og dermed setter hun ekteskap, karriere og forholdet til stedatteren på prøve for å bli mamma.

Serien fikk skryt for å ta opp et viktig tema. I tillegg fikk de kvinnelige skuespillerne mye heder og ære for sine prestasjoner. Det er mye takket være Pia at vi klikket oss inn på denne og at serien fikk blant serieanbefalingene.

Syv personer ser rett mot oss med et lyntog foran og høye bygninger i bakgrunnen.

Bullet Train

2022 · Komedie, Action · 15+ · IMDB: 7.3

Denne er en actionkomedie som er ganske så fersk rett av kinolerretet, og rett inn på lista over filmer på Viaplay. Bullet Train er basert på en bok av japanske Kotaro Isaka og handlingen er lagt til et lyntog mellom Tokyo og Kyoto. På dette toget møter vi selveste Brad Pitt som spiller leiemorderen Ladybug. Et kledelig navn, forresten! Han skal stjele en dokumentkoffert som er ombord på toget. Det er flere leiemordere på toget. Lemon, Tangerine og The Hornet. Alle har oppdrag som på en eller annen måte har en sammenheng med hverandre.

Det er regissør David Leitch som står bak filmen. Han er kjent for titler som Atomic Blond, Deadpool 2 og Fast and Furious: Hobbs and Shaw. Dette er en actionfilm som treffer sånn helt midt på treet hos anmelderne, men som går rett hjem til oss i sofakroken og er en filmanbefaling for de som vil se en actionkomedie som ikke tar seg selv så veldig høytidelig.

Bryllupskledde mennsker danser med blikket i kameraet

Mamma Mia

2008 · Musikk · 12+ · IMDB: 6.5

Du vet den følelsen du noen ganger har. Du bare må se noe som gir deg en god følelse. Og da funker Mamma Mia godt. Filmen fra 2008 med musikalen med samme navn i bunn. Og musikken til ABBA, den blir aldri gammel. Den tar oss alle og enhver generasjon.

Trenger vi en gang å fortelle litt om filmens handling? Vi gjør det allikevel, i korte ord! Handlingen er lagt til en nydelig gresk øy, hvor Sophie skal gifte seg. Hun har vokst opp uten kontakt med sin far, men har på en eller annen finurlig måte klart å invitere tre av morens gamle flammer som hun tror kan ha en finger med i spillet. Men hvordan skal hun finne ut av hvem de tre som faktisk er faren hennes

Filmen bæres frem av den nydelige duoen Amanda Seyfried og Meryl Streep. I tillegg er det verdt å nevne Christine Baranski, Pierce Brosnan, Colin Firth og Stellan Skarsgård. Man blir i godt humør av filmen, av ABBA sin musikk og filmens nydelige, greske perler.