Enheter og apper

Finner du ikke enheten din i oversikten? Vi støtter de aller fleste enheter, med noen få unntak. Ta en prat med kundeservice så finner de ut av det for deg.

Android-TV og Smart TV med Android

• Hvordan logger jeg på?

Last ned appen og åpne kamera på telefonen. Hold mobilkameraet ditt foran QR-koden og åpne linken som dukker opp. Følg anvisningene på skjermen. Du må ha logget på Min konto på Strim.no på den enheten du bruker for å scanne QR-koden, for å få logget inn på TV-en din.

• Hvorfor må jeg scanne QR kode for å logge på?

Vi har flyttet påloggingen til nettsiden for å gjøre det enklere for deg. Da slipper du å skrive med fjernkontrollen, vi vet at det kan være irriterende.

• Hvordan oppdaterer jeg programvare på Android TV?

Om dette ikke skjer automatisk kan du aktivere det i innstillingene til Android TV.

• Hvordan laster jeg ned Strim-appen til min Android TV?

Finn Google Play-butikk på TV-en din. Her kan du søke på Strim-appen og laste den ned. Det koster ikke noe å laste ned appen.

Samsung Smart TV og Tizen

• Hvordan logger jeg på?

Last ned appen og åpne kamera på telefonen. Hold mobilkameraet ditt foran QR-koden og åpne linken som dukker opp. Følg anvisningene på skjermen. Du må ha logget på Min konto på Strim.no på den enheten du bruker for å scanne QR-koden, for å få logget inn på TV-en din.

• Hvorfor må jeg scanne QR kode for å logge på?

Vi har flyttet påloggingen til nettsiden for å gjøre det enklere for deg. Da slipper du å skrive med fjernkontrollen, vi vet at det kan være irriterende.

• Hvordan laster jeg ned Strim-appen til min Samsung TV?

Finn søke-ikonet i TV-menyen din, eller gå til apper. Her kan du søke på Strim-appen og laste den ned. Det koster ikke noe å laste ned appen.

• Oppdatering av programvare på Samsung TV

Om dette ikke skjer automatisk kan du aktivere det i innstillingene til TV-en din. Les mer om hvordan her

• Hvilke årsmodeller støtter dere?

Vi støtter Samsung TV-er fra 2017, og nyere.

LG TV

• Hvordan logger jeg på?

Last ned appen og åpne kamera på telefonen. Hold mobilkameraet ditt foran QR-koden og åpne linken som dukker opp. Følg anvisningene på skjermen. Du må ha logget på Min konto på Strim.no på den enheten du bruker for å scanne QR-koden, for å få logget inn på TV-en din.

• Hvorfor må jeg scanne QR kode for å logge på?

Vi har flyttet påloggingen til nettsiden for å gjøre det enklere for deg. Da slipper du å skrive med fjernkontrollen, vi vet at det kan være irriterende.

• Hvordan laster jeg ned Strim-appen til min LG TV

Finn apps-ikonet i TV-menyen din. Her kan du søke på Strim-appen og laste den ned. Det koster ikke noe å laste ned appen.

• Oppdatering av programvare på LG TV

Om dette ikke skjer automatisk kan du aktivere det i innstillingene til TV-en din. Les mer om hvordan her

• Hvilke årsmodeller støtter dere?

Vi støtter LG TV-er fra 2018 og utover

• Støtter LG TV app-hopping?

LG-TV støtter noe app-hopping, men dessverre ikke til NRK og Viaplay.

Mobil og nettbrett

• Android

Strim på mobil eller nettbrett er heldigvis enkelt. Finn appen som heter Google Play-store. Her kan du søke på Strim-appen og laste ned denne. Du logger inn med samme e-post og passord som du valgte når du opprettet Strim-kontoen din. Å laste ned appen er kostnadsfritt.

Last ned

• Apple iOS

Strim på mobil eller nettbrett er heldigvis enkelt. Finn appen som heter App store. Her kan du søke på Strim-appen og laste ned denne. Du logger inn med samme e-post og passord som du valgte når du opprettet Strim-kontoen din. Å laste ned appen er kostnadsfritt.

Last ned

Apple TV

• Hvordan laste ned Strim-appen til Apple TV

Du kan laste ned appen fra App Store. Vi støtter Apple TV 4 og oppover. Merk at om du har en Apple TV generasjon 3 eller tidligere er det ikke mulig å laste ned apper til Apple TV. I disse tilfellene kan du bruke Airplay i stedet for å se Strim.

• Hvordan logger jeg på?

Last ned appen og åpne kamera på telefonen. Hold mobilkameraet ditt foran QR-koden og åpne linken som dukker opp. Følg anvisningene på skjermen. Du må ha logget på Min konto på Strim.no på den enheten du bruker for å scanne QR-koden, for å få logget inn på TV-en din.

• Hvorfor må jeg scanne QR kode for å logge på?

Vi har flyttet påloggingen til nettsiden for å gjøre det enklere for deg. Da slipper du å skrive med fjernkontrollen, noe vet at kan være irriterende.

• Hvilken internetthastighet må jeg ha?

Vi anbefaler 8Mbit/sekund som laveste hastighet, samt bruk av internettkabel. Merk at det forutsetter at nettet er stabilt. Dersom flere strømmer samtidig må man ha det samme antall mpbs per strøm.

• Hvordan oppdaterer jeg programvare på Apple TV?

Dette skal egentlig gå av seg selv, men om det ikke skjer automatisk kan du aktivere dette i innstillingene til Android TV.

• Har dere brukerveiledning til Apple TV?

Brukerveiledning til Apple TV finner du på Apple sine nettsider.

Chromecast

• Hvilke Chromecast-modeller støtter dere?

Strim kan brukes med alle Chromecast modeller, også Chromecast med Google TV.

• Hvordan kommer jeg i gang med Chromecast?

Har du Chromecast med Google TV? Se du hvordan du kommer i gang her. For øvrige modeller, følg denne veiledningen:

1. Plugg inn Chromecast-enheten

• Plugg Chromecasten inn i TV-en din.
    • Koble USB-strømkabelen til Chromecasten. Denne kan du koble til en ledig USB-port på TV-en eller i den medfølgende strømadapteren, som du da plugger inn i en stikkontakt.

2. Koble Chromecast-enheten til nettverket

• Sørg for at Chromecasten og mobil/nettbrettet/PC du bruker til å konfigurere Chromecasten, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

3. Konfigurer Chromecast

4. Spill av innhold

• Start opp Strim-appen på mobil/nettbrett/PC.
    • Start opp avspilling av enten Direkte-TV eller en film/serie og se etter Chromecast-ikonet i avspilleren på mobilen/nettbrettet/PC'en.
    • Trykk på Chromecast-ikonet og velg navnet på Chromecasten du akkurat satte opp.
    • Husk at du må velge samme HDMI-port som den du plugget Chromecasten til i TV-en din.
    • Er det riktig kilde skal du nå kunne motta signal og kunne bruke Strim.
  • Chromecast med Android mobil og Android nettbrett

1. Plugg inn Chromecast-enheten

• Plugg Chromecasten inn i TV-en din.
    • Koble USB-strømkabelen til Chromecasten. Denne kan du koble til en ledig USB-port på TV-en eller i den medfølgende strømadapteren, som du da plugger inn i en stikkontakt.

2. Koble Chromecast-enheten til nettverket

• Sørg for at Chromecasten og mobil/nettbrettet/PC du bruker til å konfigurere Chromecasten, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

3. Konfigurer Chromecast

4. Spill av innhold

• Start opp Strim-appen på mobil/nettbrett/PC.
    • Start opp avspilling av enten Direkte-TV eller en film/serie og se etter Chromecast-ikonet i avspilleren på mobilen/nettbrettet/PC'en.
    • Trykk på Chromecast-ikonet og velg navnet på Chromecasten du akkurat satte opp.
    • Husk at du må velge samme HDMI-port som den du plugget Chromecasten til i TV-en din.
    • Er det riktig kilde skal du nå kunne motta signal og kunne bruke Strim.
  • Chromecast med iPhone og iPad

1. Plugg inn Chromecast-enheten

• Plugg Chromecasten inn i TV-en din.
    • Koble USB-strømkabelen til Chromecasten. Denne kan du koble til en ledig USB-port på TV-en eller i den medfølgende strømadapteren, som du da plugger inn i en stikkontakt.

2. Koble Chromecast-enheten til nettverket

• Sørg for at Chromecasten og mobil/nettbrettet/PC du bruker til å konfigurere Chromecasten, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

3. Konfigurer Chromecast

Last ned Google Home-appen til mobil/nettbrett/PC. Det er denne du bruker for å sette opp Chromecast. Se også veiledning hos Google.

4. Spill av innhold

• Start opp Strim-appen på mobil/nettbrett/PC.
    • Start opp avspilling av enten Direkte-TV eller en film/serie og se etter Chromecast-ikonet i avspilleren på mobilen/nettbrettet/PC'en.
    • Trykk på Chromecast-ikonet og velg navnet på Chromecasten du akkurat satte opp.
    • Husk at du må velge samme HDMI-port som den du plugget Chromecasten til i TV-en din.
    • Er det riktig kilde skal du nå kunne motta signal og kunne bruke Strim.
  • Hvordan kan jeg bruke Chromecast i nettleseren?

1. Plugg inn Chromecast-enheten

• Plugg Chromecasten inn i TV-en din.
    • Koble USB-strømkabelen til Chromecasten. Denne kan du koble til en ledig USB-port på TV-en eller i den medfølgende strømadapteren, som du da plugger inn i en stikkontakt.

2. Koble Chromecast-enheten

• Sørg for at Chromecasten og mobil/nettbrettet/PC du bruker til å konfigurere Chromecasten, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

3. Konfigurer Chromecast

4. Spill av innhold

• Start opp Strim-appen på mobil/nettbrett/PC.
    • Start opp avspilling av enten Direkte-TV eller en film/serie og se etter Chromecast-ikonet i avspilleren på mobilen/nettbrettet/PC'en.
    • Trykk på Chromecast-ikonet og velg navnet på Chromecasten du akkurat satte opp.
    • Husk at du må velge samme HDMI-port som den du plugget Chromecasten til i TV-en din.
    • Er det riktig kilde skal du nå kunne motta signal og kunne bruke Strim.
  • Ikke tilkoblet internett?

Om du får feilmelding med at Chromecast ikke er tilkoblet internett, og reinstallering eller strømløs ikke fungerer, så kan følgende gjøres.

1. Slett Strim appen
    2. Glem nettverket på Chromecast
    3. Koble til nettverk på nytt
    4. Last ned Strim appen.

Nettleser og Airplay

• Nettleser

Strim fungerer i moderne nettlesere som f.eks. Chrome, Edge, Safari eller Firefox. Internet Explorer 11 på Windows 7 har ikke støtte for DRM (kryptert digital medieavspilling), derfor fungerer ikke Strim der.

For å se Strim i nettleser trenger du ikke laste ned en app. Bare trykk på logg inn på strim.no, og du er klar for å kunne fråtse i filmer og serier.

• Airplay

Du kan bruke Airplay for å strømme eller dele innhold fra Strim. Se brukerveiledning på denne siden hos Apple.