Bilde for Strimetips påsken 2022

Strimetips påskespesial

Vi har plukka ut litt av hvert å legge øynene på i ferien. Krim, såklart. Det hører påsken til. Men for å veie opp for mord og mysterier, må vi ha litt komedier og feelgood innimellom. For ikke å glemme familien! Her er det noe for de fleste.

Tips til påskekrim

Inspektør Dalgliesh

TV 2 Play - 2021 - 1 sesong - 12+ - IMDb: 7,6

Årets påskekrim på TV 2 Direkte kan du også se på TV 2 Play når du vil. Her får du en nyinnspilling av P.D. James’ bestselgende bøker, som har blitt filmatisert både på 60- og 80-tallet. Denne versjonen legger seg imidlertid til 70-tallet epokemessig.

Og Adam Dalgliesh, spilt av Bertie Carver, er av den klassiske påskekrimtypen “intuitiv”. Litt mer som Hercule Poirot, og mindre som gjengen i C.S.I. kan du trygt si. Han er mindre opptatt av fingeravtrykk, spor og tekniske bevis, og desto mer opptatt av sine mistenktes psyke. Gjør deg klar for en kompleks mordgåte, hvor det garantert blir ikke blir lett å gjette hvem morderen er.

Sendes også på TV 2 Direkte fra mandag 11. april kl. 21:40.

Bilde fra serien Inspektør Dalgliesh på TV 2
Bilde fra serien The Thaw på HBO Max

The Thaw

HBO Max · 2022 · 1 sesong · 16+ · Krim, Drama ·6.8

Hva med litt polsk kvalitetskrim? Denne flunkende nye MAX Originals-serien lover godt for påskespenningen. Her får du et besnærende plott, godt skuespill og smarte vrier og vendinger i historien.

En mørk og kald krimserie, både i stil og innhold. Dette handler om etterforskeren og alenemoren Katarzyna Zawieja, spilt av seriens ubestridte høydepunkt, navnesøsteren Katarzyna Wajda. Hennes forhold til datteren er seriens røde tråd og nerve. Når liket av en ung kvinne blir funnet ved elvebredden, avdekker etterforskningen at hun like før fødte et barn. Nå må Zawieja finne både morderen og barnet.

Trom

Viaplay - 2022 - 1 sesong - 15+ - Krim, Thriller - IMDb: 7,0

Vi skal til Færøyene. For en kulisse dette vakre og spesielle landskapet er, da! En serie som er basert på Jagvan Isaksens krimromaner. Den danske stjerna Ulrich Thomsen spiller journalisten Hannis Martinsson, som får en overraskende beskjed fra sin datter Sonja om at hennes liv er i fare.

Han blir motvillig nødt til å dra tilbake til Færøyene. Der finner han Sonja drept, flytende i det blodige vannet etter slaktingen av en hval. Her er både hvalfangstbransje og miljøaktivisme vevd inn i mysteriet. Martinsson blir nødt til å sette livet på spill for å finne sannheten, og oppdager snart at han ikke kan stole på noen i det lille øysamfunnet. Et nettverk av løgner der, altså.

Wisting

Viaplay - Ny sesong 10. april - 15+ - Krim, thriller - IMDb 7,3

Seerfavoritten Wisting er tilbake med ny sesong 10. april, denne gang basert på Nattmannen (Jørn Lier Horst). Har du ennå ikke fått med deg denne serien, så er det bare å komme i gang. Den er klasse. Det samme er skuespillerne Sven Nordin, Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Evelyn Osaso og Lars Berge. For ikke å snakke om Hollywood-legenden Carrie-Anne Moss, som også var med i første sesong.

Feelgood i ferien

Beginners

Viaplay - 2010 - 12+ - Drama, Komedie - IMDb: 7,2

Over til noe helt annet, av det mer hjertevarme slaget. Regissør Mike Mills og skuespillerne Ewan McGregor og Christopher Plummer haler ut følelser, latter og en aldri så liten tåre i denne fine filmen.

Oliver Fields (McGregor) får seg noen overraskelser om faren både før og etter at han dør. Det blir mye å takle for en mislykket kunstnersjel, som blir nødt til å se tilbake på sin egen barndom, samtidig som han prøver å få sitt eget liv og ikke minst kjærligheten opp på beina. Nydelig fortalt gjennom kryssklipping mellom fortid og nåtid. Poetisk.

Bilde fra filmen Beginners på Viaplay
Bilde fra filmen Selskapsreisen 2 på TV 2 Play

Selskapsreisen 2

TV 2 Play - 1985 - Komedie - IMDb: 6,6

En nostalgitripp til Alpene passer vel bra nå i påsken eller? Bli med Stig Helmer (Lasse Åberg) og Ole (Jon Skolmen) på tur da vel! Etter sydenturen i første film, drar de på skiferie til Kirchberg denne gangen.

Sjansen er stor for at du har sett den før, men den tåler da et gjensyn, eller hva? Dette er lun 80-tallshumor så det holder. Musikken, klærne, vibbene, karakterene. For ikke å snakke om den gærne skigjengen! Tyngden på dalskidan, älskling!

PS: Om det frister med en skikkelig helaften, så finner du også Selskapsreisen 1 og SOS Selskapsreisen 3 på TV 2 Play også.

Bilde fra Lock, Stock & Two Smoking Barrels på HBO Max

Lock, Stock and two Smoking Barrels

HBO Max - 1998 - 16+ - Action, Komedie, Krim, Drama - IMDb: 8,2

Ja, dette er faktisk en slags feelgood film. I hvert fall en komedie. Og britisk krim! Perfekt påskekombo. I tillegg er dette en kultklassiker av de sjeldne. Guy Ritchies debutfilm er både morsom, drøy og smart, så her er det bare å kjøre gjensyn!

Ritchie både skrev, castet og regisserte denne selv. En svart komedie om en kompisgjeng som havner i alvorlig trøbbel med lokale gangstere (bl.a i eks-Wimbledon-spiller Vinnie Jones’ skikkelse. Anbefales!

Påskekos for familien

Rutete Ninja

Nordisk Film+ - 2018 - 12+ - Animasjon, Komedie - IMDb: 7,2

Herman Flesvig-show for nesten hele familien! De minste er nok litt små for ordbruken og åpningsscenen i denne (aldersgrense 12 år). Denne danske, animerte komedien får deg til å faktisk rulle rundt på gulvet med latterkrampe av og til (såkalt “rofl”). Dette er en slags oppfølger til Terkel i knipe, som ble dubbet av Aksel Hennie.

Men her er det Flesvig som briljerer, med sine 113 (!) ulike stemmer. Det er alle, det – unntatt én. Klassevenninnen Jessica er det Dina Padoin som tar. Etter en tragisk og brutal hendelse på en leketøysfabrikk i Thailand, dukker en av lekene opp i skolesekken til Asgeir. Den hevntørste ninjadukken skal gjøre livet til Asgeir…vel, annerledes. Ekstremt mange morsomme karakterer gjør dette til en både overraskende og veldig gøyal film.

Bilde fra Kurt bli grusom på Nordisk Film+

Kurt blir grusom

Nordisk Film+ - 2008 - 6+ - Animasjon - IMDb: 6,3

Erlend Loes barnebokserie om truckføreren Kurt er derimot helt perfekt for litt mindre barn også (aldersgrense 6 år). Det er filmen òg! Her er det Qvisten Animasjon (Hakkebakkeskogen) som står for det visuelle, og da blir det garantert kvalitet.

Her får de minste nok klabb og babb å skratte av, og de litt større får en fin moral i bånn om pengejag og overforbruk. Mens mamma og pappa kan kose seg med Atle Antonsen, Aksel Hennie og Pernille Sørensen bak mikrofonen.

Hugo

Paramount+ - 2011 - 12+ - Familie - IMDb: 7,5

Hva med litt Martin Scorsese? Denne familiefilmen er laget av mesteren selv. Og med Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen og Ray Winstone på rollelisten er det rart at denne har gått under radaren for så mange!

Vi tar turen til 1930-tallets Paris, hvor den foreldreløse gutten Hugo har funnet sin egen, skjulte verden på togstasjonen hvor onkelen jobber med stedets urverk. Her er det klare paralleller til Scorseses egen barndom, da han som astmatiker måtte iaktta verden fra vinduet på sitt rom. En eventyrfortelling av episke proporsjoner!

Bilde fra filmen Hugo på Paramount+