Serier

Dette må du streame av SkyShowtimes serier

Endelig en ny strømmetjeneste å vie tiden sin til, for nå er SkyShowtime i Norge. SkyShowtime har ikke vært på det norske markedet så lenge, Derfor er det kanskje ikke så rart at du er litt i villrede på hva du faktisk bør bruke tiden din på. Vi gir deg ni tips til hvilke serier du bør få med deg blant SkyShowtimes innhold.

Vibeke • 1. februar 2023 • 7 minutter lesetid
Sylvester Stalone i serien Tulsa King på SkyShowtime står midt i en trafikkert vei.

Tulsa King

SkyShowtime • 2022 • Drama • IMBd 8,1 • 1 sesong

Da Yellowstone markerte seg som en braksuksess i USA, kapret like gjerne Paramount-systemet skaper Taylor Sheridan for mange år fremover. Han har nemlig laget enda flere serier for Paramount - og da snakker vi ikke bare i den ville vesten.

Tulsa King er en dramaserie fra 2022 med selveste Sylvester Stallone i hovedrollen. Dette er hans første hovedrolle i en TV-serie, faktisk. Han spiller Dwight Manfredi, som er medlem av New York-mafiaen. Han har nettopp sonet 25 år i fengsel og blir mottatt med alt annet enn en velkommen hjem-fest. I stedet for å ønskehanvelkomment hjem, vil de bli kvitt han.

I god, gammeldags Stallone-stil skal han selvsagt vise den nye generasjonen at de gamle er eldst. Og den historien er vi glad for at er fordelt utover et serieformat, fremfor en mafiafilm. For Stallone kler serieformatet og det gleder oss!

Sesong 1 er basert på ti episoder. Og sesong 2 er allerede i produksjon. Kanskje ikke så rart siden Tulsa King ble veldig raskt en av de mest populære seriene fra SkyShowtime.

Poster for serien Yellowjackets på SkyShowtime. Blodig kvinne med tåre og veps på kinnet ser mot oss.

Yellowjackets

SkyShowtime • 2021 • Thriller • IMBd 7,9 • 1 sesong - 2. sesong kommer i mars

Dette er enda en serie som ble lansert høsten 2021. I 1996 setter fotballaget Yellowjackets kursen for New Jersey for å delta i et nasjonalt mesterskap. De flyr i fasjonable rammer, da en forelder har sponset laget med privatfly. Laget kommer aldri frem til konkurransen, for flyet kræsjer i en skog. Også til det som gjør det litt ekstra ille: det tar 19 måneder før de som overlevde styrten blir funnet. Vi møter noen av de igjen i 2021, 25 år senere. Mange av lagets medlemmer, som overlevde, sliter med traumer etter opplevelsen.

Dette er, som dere skjønner, en smått uhyggelig serie. Serien har et par likhetstrekk til Lost, som vi lot oss forføre av fra 2004 og helt frem til 2010. Sjangrene blandes også hyppig. Vi er innom et stressende overlevelsesdrama. Så er vi plutselig litt i et ungdomsskole-drama.

Serien er en god miks av gode skuespillerprestasjoner, uhyggelig og imponerende sjangermiks og et snev av norsk ekspertise. Norske Eva Sørhaug har nemlig regissert tre episoder av ti episoder.

Poster for serien Mayor of Kingstown med Jeremy Renner på SkyShowtime.

Mayor of Kingstown

SkyShowtime • 2021 • Thriller • IMBd 8,2 • 2 sesonger

Dette er til de som elsker krim! For dette er en herlig blanding av drama- og krimsjangeren. Nok en gang, et mesterverk fra Yellowstone-skaper Taylor Sheridan. Og nå har han fått Jeremy Renner med på stjernelaget.

Serien kom i 2021 og begeistret stort! Renner spiller Mike McClusky. Han er lillebror til byens “uoffisielle” borgermester, Mitch. De bor i byen Kingstown, det som en gang var en industriby som nå blir erstattet med fengsler. Når Mitch blir drept, må Mike ta over driften og jobben hans. Og det blir en smule utfordrende når arbeidsoppgavene til Mitch var som de var.

Vi snakker møter mellom fanger og pårørende i fengselet. Han forhandler mellom politiet og det som måtte komme deres vei. I tillegg havner han mellom byens kartell og mafia. En god smørbrødliste, der altså. Dette er selvsagt ingredienser man trenger når man serverer en kruttsterk krimserie.

Yellowstone sesong 5 promobilde med Kevin Costner foran statsbygg.

Yellowstone

SkyShowtime • 2018 • Drama • IMBd 8,7 • 5 sesonger

Vi prater mye om Yellowstone, men det er ikke uten grunn. Dette er en av de aller mest populære seriene på amerikansk TV. Vi snakker millioner av seere pa hver eneste episode. Det er serieskaper Taylor Sheridan som star bak suksessen, som senere også har skapt 1883 og 1923 som begge er i samme univers som Yellowstone. For SkyShowtime har han ogsa laget Tulsa King og Major of Kingstown. Vi bare nevner det.

Kort fortalt handler Yellowstone om familien Dutton. De kjemper med nebb og klør for a beholde den majestetiske familieranchen i Montana. En god start er allikevel Yellowstones fem sesonger på SkyShowtime.

Vi har også skrevet en hel artikkel om Yellowstone som du sa absolutt kan lese.

Shea Brannan og Thomas fra serien 1883 ser alvorlig på noe utenfor bildet.

1883

SkyShowtime • 2021 • Drama • IMBd 8,8 • 1 sesong

Som vi nevnte, 1883 er en prequel av Yellowstone. Det vil si at i 1883 er handlingen lagt til før Yellowstone. Vi følger den første generasjon av Duttons på reise gjennom USA på jakt etter det som til slutt skal bli the Dutton Ranch. Det er skuespillere som Tim McGraw, Sam Elliott og Isabel May. Alle skinner i sine roller. Vi vil også nevne at her er alt på stell i denne serien: manuset er som poesi, musikken er perfeksjon og det visuelle er så flott at det nesten er rørende.

1883 har kun 10 episoder, men det finnes også en spesialepisode med eksklusivt behind the scenes-innhold for de som er glad i sånt. Serien har gode 8,8 i rating på IMDB, så vi tenker det sier sitt.

Poster for serien Halo på SkyShowtime med Master Chief i full rustning i forgrunnen.

Halo

SkyShowtime • 2022 • Science fiction • IMBd 7,1 • 1 sesong

Halo er serien basert på spillet med samme navn. Dette er en god miks av fantasy og science fiction. Har du spilt spillet er dette en serie du bør få med deg. Og har du ikke spilt spillet, så kan du se serien allikevel! Denne serien har alt en serie som sikter høyt må inneholde: drøye kampscener (for noen ble dette litt too much), visuell magi fra verdensrommet og storpolitikk og science fiction-soldater.

Serien har ni episoder i første sesong og den andre sesongen er på vei.

Poster for serien Dexter: New Blood med Michael C. Hall på Skyshowtime.

Dexter: New Blood

SkyShowtime • 2021 • Drama, Krim • IMBd 8,1 • 1 sesong

Gode, gamle Dexter er tilbake. Dette må da være TV-universets best likte seriemorder? Uansett! I den nye serien fra 2021 møter vi Dexter i et helt nytt liv i Iron Lake. Miami er altså et tilbakelagt kapittel. Han lever et tilbaketrukket liv med en ny identitet som Jim. Han har fått jobb på det som må være den lokale jakt- og fiskebutikken og han dater byens sheriff: Angela.

Selv om han forsøker å leve livet som en lugn og tilbaketrukken fyr, havner vi fort tilbake i det endeløse sporet med bekymring for når (for det er jo snakk om når, ikke om…) Dexter blir avslørt. Det går med andre ord ikke lang tid før den berømte plastikken igjen spiller en sentral rolle i livet til Dexter.

Vi lot oss rive med i ti episoder av den nye serien. Om det kommer en sesong to er foreløpig uvisst. Noen vil kanskje ikke rippe opp i sårene etter det som mange mener var en forferdelig avslutning på Dexter. Noen vil kanskje si at dette er sesong ni. Andre vil sluke den gledelig. Uansett, serien står med en IMDB-rating på 8,1!

Du bør absolutt se de åtte første sesongene av Dexter først. Ellers er det mye av Dexter: New Blood du ikke vil skjønne.

Poster for serien Deadwood med Timothy Olyphant og Ian McShane på SkyShowtime.

Deadwood

SkyShowtime • 2004 • Western, Drama • IMBd 8,6 • 3 sesonger

Deadwood kom i 2004 og har helt siden da vært hyllet som en av de seriene man må se. Vi er igjen tilbake i den ville vesten og er vitne til sivilisasjonens vanskelige fremvekst. Handlingen er lagt til byen Deadwood på slutten av 1800-tallet. Det er selvfølgelig seriens spennende karakterer og deres utfordringer og utvikling som fenger aller mest! Noen av karakterene er også basert på virkelige personer, som Wild Bill Hickock og Calamity Jane.

Serien har tre sesonger og fikk en stopp der. Serien opprinnelig produsert av HBO, som ikke var gira på å punge ut for flere sesonger. Men gledelig nok kom det i 2019 en spillefilm, Deadwood: the Movie, som gjenforente de kjente rollene i en ny, modig verden.

Poster for serien Twin Peaks. Øde vei med fjell og trær over alt.

Twin Peaks

SkyShowtime • 2004 • Drama • IMBd 8,8 • 2 sesonger

Twin Peaks er en klassiker fra 1990. Serien står med 8,8 på IMDB - og det er ikke uten grunn! Dette er en av 90-tallets mest ikoniske fenomener fra TV- og kulturuniverset og regnes av mange som en av tidenes beste.

Serien ble sendt på den amerikanske TV-kanalen ABC i 1990 og 1991. Året etter kom også filmen Twin Peaks: Fire Walk with Me. I 2017 kom den tredje sesongen, Twin Peaks: The Return. Serien er skapt David Lynch og Mark Frost.

Den første sesongen starter med at Laura Palmer blir funnet mishandlet og død. Og ikke lenge etterpå, blir enda en jente funnet død. FBI-agent Dale Cooper (som spilles av Kyle MacLachlan) skal etterforske og plasseres sammen med den lokale sheriffen Harry S. Truman (Michael Ontkean). I etterforskningen kommer det frem ny informasjon om Palmers liv, som blant annet inneholdt prostitusjon og narkotika. Og det er dette som legger premissene for serien.

Den første sesongen har åtte episoder, mens den andre sesongen har hele 22 episoder. Serien står knallsterkt hos folket med sin høye rating på IMDB. Har du ikke sett denne, så er dette en serie du så absolutt må ha på lista.

Vil du se mer fra SkyShowtime?

Nå burde du ha grei kontroll på hvordan du kan se SkyShowtime i Norge, og hva du kan se på. Men dersom du vil se mer av det SkyShowtime kan by på, kan du ta en titt på hele samlingen av serier og filmer her.