Bilde fra serien The First Lady på Paramount+

Serienyheter i april

På utkikk etter nye serier eller sesonger? Da er det bare å ønske april velkommen. Her er noen av høydepunktene du bør få med deg denne måneden.

Wisting

Sesong 3 - Krim - 15+ - IMDb 7,3 - Viaplay
Kommer 10. april

Snakk om å få påskekrimen servert. Seerfavoritten Wisting er tilbake med ny sesong, denne gang basert på Nattmannen (Jørn Lier Horst). Har du ennå ikke fått med deg denne serien, så er det bare å komme i gang. Den er klasse. Det samme er skuespillerne Sven Nordin, Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Evelyn Osaso og Lars Berge. For ikke å snakke om Hollywood-legenden Carrie-Anne Moss, som også var med i første sesong.

Bilde fra serien Hamilton på TV 2 Play

Hamilton

Sesong 2 – Krim – 15+ IMDb 6,8 - TV 2 Play
Kommer: 18. april

Jakob Oftebro er en mann med mange talenter. Ikke bare er han en fantastisk skuespiller. Han snakker også svensk (og dansk) som om det skulle være den enkleste sak i verden. For de som ikke fikk med seg første sesong spiller han altså agenten Carl Hamilton, mannen som forsvarer Sveriges interesser med hele kontinentet som arbeidsplass. Siden forrige sesong har Hamilton blitt forelsket i Lykke (Félice Jankell), men det nye forholdet skaper også utfordringer med å finne en balanse mellom privatlivet og rikets sikkerhet.

The First Lady

Sesong 1 - Drama - Paramount+
Kommer: 18. april

Såpass! Dette blir en dramaserie med stor D! Med navn som Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Gillian Anderson, Dakota Fanning, Aaron Eckhart og det norske stjerneskuddet Kristine Frøseth, er dette en må-se-serie. Serien tar oss med i kulissene bak makten i Det hvite hus, sett gjennom øynene til tre presidentfruer.

Og med den danske Oscar-vinneren og regissøren Susanne Bier i kontrollrommet, lover det megagodt. Det er altså presidentfruene Michelle Obama, Eleanor Roosevelt og Betty Ford som portretteres av henholdsvis Davis, Anderson og Pfeiffer – mens up-and-coming Frøset spiller den unge Ford. Råkult å se at hun får nye, viktige roller etter å ha fått mye positiv oppmerksomhet for sine opptredener i serien Looking for Alaska og den ferske Lena Dunham-filmen Sharp Stick.

The Man Who Fell To Earth

Sesong 1 - Sci-Fi - Paramount+
Kommer: 25. april

Jadda! Du gjetter helt riktig, dette er serien som er basert på boka til Walter Tevis fra 1963, som i 1976 ble til filmen som hadde David Bowie på rollelista. Her har vi imidlertid Chiwetel Ejiofor, Naomie Harris og Jimmi Simpson i hovedrollene.

Og i denne spennende sci-fi-saken er det et romvesen (Ejiofor), i form av en mann, som holder jordens skjebne i sine hender. Han ankommer planeten på søken etter vitenskapsforskeren Justin Falls (Harris) som er den eneste som kan redde hans romvesenrase. Men de oppdager fort at for å redde alienslekten hans, må de først redde menneskeheten.

We Own This City

Sesong 1 - Krim, Drama - HBO Max
Kommer: 26. april

The Wire-fans, se hit! Her kommer det en miniserie det lukter Baltimore-asfalt av. Eksekutive produsenter og manusforfattere, spør du? George Pelecanos (The Deuce) og *trommevirvel* David Simon (The Wire). Serien er basert på en bok av Baltimore Sun-journalisten Justin Fenton.

Som vanlig realistiske saker fra Simon, som her tar oss med inn i Baltimore-politiets Gun Trace Task Force. Her går korrupsjon og moralsk forfall hånd i hånd, mens massearrester og dårlig politiarbeid preger hverdagen. I hovedrollene finner vi Jon Bernthal (The Walking Dead), Josh Charles (The Good Wife), Jamie Hector (The Wire), så her er vi garantert kvalitet.

The Offer

Sesong 1 - Biografisk drama - Paramount+
Kommer: 29. april

Gudfaren-fans, se hit! Her kommer en kul, biografisk miniserie om produksjonen av Gudfaren. Dette er basert på den Oscar-vinnende produsenten Albert S. Ruddys opplevelser da han laget en av tidenes aller beste filmer.

Dan Fogler (Fantastic Beasts-filmene) spiller regissør Francis Ford Coppola, mens Miles Teller (Whiplash) er Ruddy selv. Femti år og én måned etter at Gudfaren hadde premiere i 1972, kommer denne bakomfilmen. Og som traileren avslører, var det ikke bare, bare. En skikkelig Hollywood-serie om den kaotiske produksjonen av en ikonisk Hollywood-film? Det kan vi like.