Serier

Anbefalte serier på streaming

Står du i en serietørke? Aner du ikke hva du skal bruke kveldene dine på? Trenger du en bra serie, enten det er miniserie eller mange bingebare sesonger? Her har du noen herlige serietips du kan la deg inspirere av fremover.

Vibeke • 2. februar 2023 • 6 minutter lesetid
To menn i dress går mot kamera med et landet russisk helikopter i bakgrunnen.

Chernobyl

HBO Max · 2019 · Drama · IMDB: 9,4

Denne miniserien kom på HBO Max i 2019. Som tittelen tilsier så handler serien om katastrofen rundt Tsjernobyl-ulykken i 1986. Serien forteller de utrolige, tragiske og modige historiene til alle de som jobbet på spreng for å redde Europa fra det som kunne blitt en omfattende katastrofe.

Serien er regissert av Johan Renck. Svenske Stellan Skarsgård spiller en av hovedrollene, en rolle han spiller utrolig godt! Denne serien anbefales på det aller varmeste.

Harry Bosch i Bosch

Bosch

HBO Max · 2014 · Drama, krim · IMDB: 8,5

Hvis du er glad i krim, da er dette serien for deg. Dette er en amerikansk krimserie som er inspirert av Michael Connellys bøker. Faktisk er første sesong basert på bøkene Dødens by, Reven og Dukkemakeren.

Harry Bosch er drapsetterforsker i LA i USA. Han er utrolig lett å like som politi: han har et skarpt hode, han hater urettferdighet og han er utrolig glad i jazz. Faktisk kan du finne spillelistene til serien på Spotify. Titus Welliver spiller utrolig godt og hans karakter har blitt en favoritt hos mange.

Serieanbefaling som passer perfekt dersom du elsker krim og sterke karakterer!

En tenåringsgutt og jente som klemmer og rekker tunge til kamera.

Kids in Crime

TV 2 Play · 2022 · Drama · IMDB: 8,3

Denne høsten har det vært en flom av norske serier med søkelyset rettet mot de kriminelle miljøene. Først kom Flus på NRK, så kom Kids in Crime på TV 2 Play. Denne gangen er vi i et kriminelt miljø i Sarpsborg i Østfold, hvor vi møter den fryktinngytende karakteren Freddy. Han spilles klokkerent av Jakob Oftebro.

TV-serien er faktisk basert på serieskaperens egne opplevelser fra oppveksten. Han heter Kenneth Karlstad og har klart å gjøre dette utrolig bra. Her flyter det av hint og visuelle effekter som drar oss rett tilbake til det tidlige 2000-tallet. Verdt en titt!

En illustrasjon med orange skyer og fire personer stående over en skyline av London by.

Gangs of London

TV 2 Play · 2020 · Drama · IMDB: 8,1

Da denne serien ble sluppet på TV 2 Play for to, tre år siden, var det mange anmeldere som mente at dette var noe av det voldeligste de hadde sett på TV. Og det er ganske voldsomt, men det er likevel et sterkt actiondrama som er verdt en titt!

Kort fortalt handler dette om to uheldige gutter som tar livet av den irske fyren Finn Wallace. Han levde et komplett dobbeltliv: han jobbet i byggebransjen på dagtid og var en sentral figur i det kriminelle miljøet i London på kveldstid. Så det er klart, det blir litt styr når noen tar livet av han.

Det er en skikkelig dramaserie, med flere referanser til mafiaklisjéene vi kjenner så godt.

En mann og ei jente står i lyset i et ellers overgrodd og mørkt rom.

The Last of Us

HBO Max · 2023 · Adventure, Drama · IMDB: 9,4

Dette er en av 2023s største titler. The Last of Us er serien som er basert på zombiespillet med samme navn. Og spillet, det er spilt av millioner av fans. Så du kan jo tenke deg, fallhøyden er stor når noe sånt skal føres over på lerret.

Men The Last of Us er et masterpiece uten sidestykker. Det handler om et zombieinfisert USA 20 år etter at en mutert sopp spredte seg over hele verden og gjorde mennesker om til zombier. Det som er igjen av det som en gang kunne kalles sivilisasjoner har overlevd fordi de levde i veldig strengt kontrollerte, totalitære samfunn.

Og det er i et slikt samfunn vi møter hovedkarakterene som mange kjenner igjen fra spillet: Joel (spilt av Pedro Pascal) og tenåringsjenta Ellie (Bella Ramsey). Et godt trent serieøye legger merke til at begge skuespillerne er kjent fra Game of Thrones.

Serien har blitt mottatt på strålende vis! Folk elsker dette. Endelig har Hollywood klart å føre et spill over til serieuniverset. Og du, har du ikke spilt spillet, så gjør det ingenting, det er en anbefalt serie uansett.

En bustete mann med skjegg og lukkede øyne i gråtoner med teksten Your Honor på siden.

Your Honor

HBO Max · 2020 · Drama · IMDB: 7,6

Denne miniserien tok oss med storm i 2020. Kanskje det hadde noe med en viss pandemi å gjøre, vi vet ikke. Uansett, dette er et knallgodt drama krydret med en god dose krim. Og i hovedrollen finner vi Bryan Cranston.

Kort fortalt handler serien om Cranstons karakter, som er dommer i New Orleans. Sønnen hans havner i en ulykke som gjør at livet hans faller i grus. Nå må far begrave alle prinsipper fra jobben som dommer og gjøre det han kan for å redde sønnen fra en katastrofe.

Dette er drama på godt vis! Det er også kult å se Bryan Cranston i en sånn rolle. Dette er verdt en titt om du er glad i dramaserier. PS! Sesong to kom nettopp på HBO Max.

Mann i hatt og frakk ser mot kamera med rødtoner over hele bildet.

The Blacklist

Viaplay · 2013 · Drama, krim · IMDB: 8,0

Det er en grunn til at The Blacklist er Viaplays mest populære serie måned etter måned, år etter år. Slik serien er lagt opp er hovedkarakteren Raymond og hans «Blacklist» i fokus. Altså alle klientene hans som han har svartelista. Det avsløres en kriminell per episode.

En knallserie hvis du er på jakt etter en anbefalt krimserie.

Serieposter for The White Lotus med collage av alle skuespillerene.

The White Lotus

HBO Max · 2021 · Komedie, drama · IMDB; 7,9

Ah, dette må være en av de mest populære seriene fra de siste årene! The White Lotus er en herlig blanding av komedie og drama, med satire og en krimgåte i bunn. Jennifer Coolidge vant Golden Globe for beste kvinnelige birolle for sin rolle i serien. Og det er ikke uten grunn! Mange har nettopp hennes karakter som favoritt i denne serien.

Serien er lagt til nydelige ferieresort i både sesong en og to. Det er en god miks av personligheter, men felles for alle er at de er privilegerte nok til å bruke ferien på luksushotell. I sesong to starter sesongen med funnet av et lik. Dermed blir vi fortalt historiene fra karakterenes ferieuke og vi forsøker å legge sammen brikkene.

Denne er en snakkis rundt lunsjbordet, så denne anbefalte serien burde du se. Sesong to er rykende fersk!

Sylvester Stalone i serien Tulsa King på SkyShowtime står midt i en trafikkert vei.

Tulsa King

SkyShowtime · 2022 · Drama · IMDB: 8.2

Denne serien kom i fjor og er skrevet av mannen bak Yellowstone: Taylor Sheridan. Her har SkyShowtime endelig fått med seg Sylvester Stallone, mannen som aldri har spilt i en serie før! Så det er jo litt kult.

Dette er en mafiaserie og handler om New York-mafiamedlemmet Dwight Manfredi. Han har nettopp vært 25 år i fengsel. Når han endelig kommer ut, så mistenker han at familien hans har snudd seg mot han. En skikkelig mafiaklisjé, for nå begynner han selvsagt å bygge opp sin egen familie og sitt eget crew. Alt for å kunne stå imot de som frøys ut han.

Sesong en er ganske fersk. Om det kommer en sesong to er foreløpig ikke bekreftet, men vi krysser fingrene.

Kvinne henger opp ned i et hus med undulater som flyr rundt hodet hennes.

Nede

Viaplay · 2022 · Drama, komedie · IMDB: 7,0

Hvis du har behov for en mørk humorserie, da er Nede på Viaplay den rette serien for deg. Serien handler om Fanny som havner i en stygg trafikkulykke. Som følge av dette, må Fanny sitte i rullestol. Serieskaper Tina Rygh (som også har laget «Basic Bitch» og «Sigurd fåkke pult») har laget en serie med både alvor og humor om hvordan tiden etter en slik livsendring foregår.

Men det er kanskje nettopp den mørke humoren den scorer så godt på.

En gammel, syk, kvinne ligger på en seng med brudeslør på hodet.

Riket Exodus

Viaplay · 2022 · Drama, skrekk · IMDB: 8,3

I fjor kom den etterlengtede avslutningen på Lars von Triers Riket: nemlig Riket Exodus. For første gang på 25 år er vi tilbake på Rigshospitalet i København. Dette er altså den tredje, og siste, sesongen av von Triers mørke univers.

For det er nettopp det som er så kult med denne serie (som anmelderne elsket!). Det er mørk mystikk, blandet med en god dose humor, krydret med hint til skrekksjangeren.

Den tredje sesongen handler om Karen, spilt av Bodil Jørgensen. Hun er en voksen dame med god kontakt med den åndelige verden. Hun får for seg at Rigshospitalet trenger hjelp og får seg selv lagt inn. Vi blir med Karen på hennes ferd mot sykehusets store mysterium. I tillegg blir vi kjent med den svenske kirurgen Helmer Jr. og overlege Pontopidan.

Serien ble som sagt hyllet av anmeldere over hele landet. Terningene landet stort sett på sekseren! Så denne er verdt en titt. Det er fem episoder på ca. en time.