Serier

Anbefalte serier på streaming

Har du serietørke og vet ikke helt hva du skal bruke kveldene dine på? Strim har godsakene! Trenger du en bra serie, enten det er miniserie eller mange bingebare sesonger? Her har du noen gode anbefalinger du kan begynne med.

Erlend • 30. januar 2024 • 6 minutter lesetid
En kvinne og to menn i grått-hvitt ser fremover med rød bakgrunn.

Makta

NRK TV · 2023 · Drama · IMDb: 7,8 · 1 sesong

Makta utforsker maktkampen innenfor norsk politikk, spesielt den kontroversielle konflikten mellom Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen på slutten av 1970-tallet. Serien skiller seg ut med sitt lekende forhold til fakta, til tross for at serien påstår at den er "basert på sannhet, løgn og dårlig hukommelse".

Kathrine Thorborg Johansen og Gunnar Røise utmerker seg med sterke prestasjoner. Makta leverer en minneverdig opplevelse av norsk politisk historie på en veldig underholdende måte.

Sylvester Stalone i serien Tulsa King på SkyShowtime står midt i en trafikkert vei.

Tulsa King

SkyShowtime · 2022 · Drama · IMDB: 8.2 · 1 sesong

Gikk du glipp av Sylvester Stallones dramaserie fra 2022? Stallone spiller Dwight Manfredi som slipper ut etter 25 år i fengsel fordi han ikke tystet på mafia-familien sin. I stedenfor en varm velkomst, vil de kvitte seg med han og sender han til Tulsa. En bitteliten småby langt unna New York. I klassisk Stallone-stil utfordrer han den nye generasjonen for å bevise at de gamle fortsatt har det som skal til.

Sesong 2 er rett rundt hjørnet, og jeg gleder meg skikkelig!

En nonne kledd i blått kjører motorsykkel med en mann som sitter bak henne.

Mrs. Davis

HBO Max · 2023 · Komedie, Science fiction · IMDb 7,3 · 1 sesong

Mrs. Davis er en av de mest originale og absurde seriene jeg har sett på lenge. En sci-fi-action-komedie fra skaperne av Lost og The Leftovers som mange garantert ikke har fått med seg. Kjeder du deg? Hopp inn i dette kritikerroste, moderne og kvikke eventyret som skildrer en nonne, Simone, på jakt etter den hellige gral.

Hele kloden er blitt avhengig av en AI-person som kalles Mrs.Davis. Et teknologisk mirakel som har hindret alt fra hungersnød til krig. Men nonnen Simone, mesterlig spilt av Betty Gilpin, lar seg ikke lure og vil tilintetgjøre Mrs. Davis. Koste hva det koste vil.

En mann i legefrakk står i en trekiste uten lokk med en kråke på toppen av kisten.

R.I.P. Henry

Viaplay · 2022 · Drama · IMDb 7,7 · 1 sesong

Historien kretser rundt Henry, en drittsekk av en dyktig kirurg. Etter å ha oppdaget en hjernesvulst på seg selv begir hans seg ut på en reise for å finne tilbake til seg selv, men ikke minst finne en kur.

Det som skiller R. I. P Henry er den geniale bruken av det overnaturlige, der Henrys evne til å kommunisere med spøkelser legger til en overjordisk dimensjon. Mads Ousdals leverer en enestående skildring av Henry og gjør R. I. P Henry til en triumf av fortelling.

En tenåringsgutt og jente som klemmer og rekker tunge til kamera.

Kids in Crime

TV 2 Play · 2022 · Drama · IMDB: 8,3

Denne høsten har det vært en flom av norske serier med søkelyset rettet mot de kriminelle miljøene. Først kom Flus på NRK, så kom Kids in Crime på TV 2 Play. Denne gangen er vi i et kriminelt miljø i Sarpsborg i Østfold, hvor vi møter den fryktinngytende karakteren Freddy. Han spilles klokkerent av Jakob Oftebro.

TV-serien er faktisk basert på serieskaperens egne opplevelser fra oppveksten. Han heter Kenneth Karlstad og har klart å gjøre dette utrolig bra. Her flyter det av hint og visuelle effekter som drar oss rett tilbake til det tidlige 2000-tallet. Verdt en titt!

Jodie Foster og Kali Reis ser opp mot oss gjennom et lag av is.

True Detective: Night Country

HBO Max · 2024 · Drama, Krim · IMDb 8,9 · 4 sesonger

Endelig er sesong 4 på plass av denne stjernespekkede krimserien. Og de første episodene ser ut til å ta oss tilbake til magien som sesong 1 absolutt hadde, men sesong 2 og 3 slet litt med å finne tilbake til.

I sesong fire er det Jodie Foster og Kali Reis som spiller politisjef og en rebelsk betjent i Alaska. Akkurat i det solen forsvinner og mørketiden setter inn, forsvinner åtte forskere på mystisk vis fra en forskningsstasjon. Og de finner raskt en mulig sammenheng med et uløst drap.

Mann i hatt og frakk ser mot kamera med rødtoner over hele bildet.

The Blacklist

Viaplay · 2013 · Drama, krim · IMDB: 8,0

Det er en grunn til at The Blacklist er Viaplays mest populære serie måned etter måned, år etter år. Slik serien er lagt opp er hovedkarakteren Raymond og hans «Blacklist» i fokus. Altså alle klientene hans som han har svartelista. Det avsløres en kriminell per episode.

En knallserie hvis du er på jakt etter en anbefalt krimserie.

En mann og ei jente står i lyset i et ellers overgrodd og mørkt rom.

The Last of Us

HBO Max · 2023 · Adventure, Drama · IMDb 9,4

Dette er en av 2023s største titler. The Last of Us er basert på zombiespillet med samme navn. Vanligvis lykkes man ikke med spill til serie adapsjoner, men her resultatet et mesterverk uten sidestykker. Det handler om et zombieinfisert USA 20 år etter at en mutert sopp spredte seg over hele verden og utslettet 90% av jordens befolkning. Menneskeheten overlever så vidtDe som er igjen overlever i et totalitært samfunn.

Serien har blitt mottatt på strålende vis! Folk elsker dette. Ikke rart sesong 2 kommer i løpet av 2024. Her er det mye å glede seg til.

Halvprofiler av tre personer i dress og to kvinner med våpen og militært utstyr med Senatsbygningen i USA i bakgrunnen.

Special Ops: Lioness

SkyShowtime · 2023 · Action, Drama, Thriller · IMDb 7,7 · 1 sesong

Serieskaperen Taylor Sheridan er blitt en av bransjens største etter knallsuksessen Yellowstone. I Lioness tar han spenningen til en enda mer actionfylt front. USAs krig om olje og mot terror med et spesialteam fra CIA i fronten.

Dette er en brutal actionfortelling. Liv står på spill. Spenning og interne konflikter driver serien godt fremover og gjør at du vil ha flere episoder når du er ferdig med sesong 1. Mer takk. Mye mer.

En gammel, syk, kvinne ligger på en seng med brudeslør på hodet.

Riket Exodus

Viaplay · 2022 · Drama, skrekk · IMDb 8,2 · 3 sesonger

Riket Exodus er den etterlengtede avslutningen på Lars von Triers Riket. For første gang på 25 år er vi tilbake på Rigshospitalet i København. Serien er en god blanding av mørk mystikk, en god dose humor, og krydret med hint til skrekksjangeren.

Den tredje sesongen handler om Karen, spilt av Bodil Jørgensen. Hun er en voksen dame med god kontakt med den åndelige verden. Hun får for seg at Rigshospitalet trenger hjelp og får seg selv lagt inn. Vi blir med Karen på hennes ferd mot sykehusets store mysterium.

Anmelderne elsket denne da den kom ut, og det kommer du til å gjøre også.

Serieposter for The White Lotus med collage av alle skuespillerene.

The White Lotus

HBO Max · 2021 · Komedie, Drama · IMDb 8,0 · 2 sesonger

The White Lotus er en fantastisk cocktail av komedie, drama og krim. Jennifer Coolidge leverer en fantastisk prestasjon, som hun også vant Golden Globe for.

Begge sesongene av serien utfolder seg på eksklusive ferieresorter, hvor de bortskjemte gjestene gir oss både hylende latter og intense dramatiske øyeblikk. Ikke noe er bedre enn et mord for å sette tonen til en uforutsigbar reise gjennom rikdommens absurde verden. Absolutt verdt å se!