Filmen The Joker kan strømmes på HBO Max

Anbefalte filmer på streaming

På tide med filmkveld? Du skal slippe å lete rundt i mange ulike strømmetjenester, så her kan du finne et godt utvalg anbefalte filmer. Både filmtips fra 2022, og noen litt eldre filmer når du bare trenger en bra film å se. En god miks av anbefalte filmer på HBO Max, Viaplay og TV 2 Play – Alt tilgjengelig på samme sted. Her kan du hvert fall lese våre anbefalte filmer på streaming.

Mann drikker av en flaske champagne omringet av jublende studenter

Et glass til (TV 2 Play)

2020 · Drama · 1 time 51 min · IMDB: 7.7

Denne danske filmen fra 2020 fikk Oscar i kategorien beste internasjonale film! Tenk det, du. Det er Thomas Vinterberg som er regissør og filmen har et stjernelag av danske skuespillere. Blant annet med Mads Mikkelsen i spissen. Han er blant annet kjent for Doctor Strange og Fabeldyr-filmene.

Kort fortalt handler filmen om å teste Finn Skårderuds påståtte teori: vi mennesker er født med en halv promille for lite i blodet. Og når man skal teste denne teorien, da kan man jo havne utfor hva som helst. Glassene fylles og noen opplever fremgang og positivitet, mens andre opplever at ting ikke fungerer så godt med en halv promille ekstra.

Du kan se filmen via Strim og TV 2 Play her.

Filmen med Austin Butler om Elvis

Elvis (HBO Max)

2022 · Drama, musikk · 2 timer 39 minutter · IMDB: 7.4

Dette er filmen om Elvis’ liv - på godt og vondt. Austin Butler spiller på veldig overbevisende vis selveste Elvis. Tom Hanks spiller den griske og smått onde manageren hans: Tom Parker. Filmen, som er ganske så lang, tar for seg historien de to deler.

Dette er en herlig film med musikk som fortjener både et stort lerret og god lyd. Enten du holder Elvis høyt eller kanskje enda ikke har oppdaget den store, musikalske helten: dette er en som man egentlig bare må se.

Warner Bros. har produsert filmen og derfor ble den tilgjengelig på HBO Max kun kort tid etter at den hadde rullet på det store lerretet på kino. Filmtips fra HBO Max blir derfor rykende ferske fra kinosalen.

Her kan du nyte en herlig filmkveld med Elvis.

Filmen fra Batman-universet, Joker

Joker (HBO Max)

2019 · Drama, Krim · 1 time 57 minutter · IMDB: 8.4

Filmen er lagt til Gotham City (som vi jo kjenner fra Batman-universet) i 1981. Byen er preget av mye kriminalitet, søppel som flyter over og store klasseforskjeller. Generelt er det ikke sånn kjempeålreit å hverken leve eller bo i byen. Joaquin Phoenixs karakter, Arthur Fleck, bor sammen med sin mor og jobber som klovn på dagtid og prøver å slå gjennom som komiker på kveldstid. Men dette virker å være et håpløst prosjekt…

Arthur har nemlig flere mentale lidelser som gjør at hans drøm virker noe uoppnåelig. Han havner i en synkende voldsspiral som fører han mot hans store, alter ego: Joker. Denne filmen er hyllet av mange. Av åpenbare grunner! Men mest av alt er den kanskje en et speil av vårt eget samfunn og hvordan vi støter vekk de som ikke passer inn i A4-formen. Regissør Todd Phillips har virkelig levert et mesterverk av de sjeldne.

Filmen fikk faktisk flest Oscar-nominasjoner i 2020. Joaquin Phoenix vant sin første Oscar for beste mannlige hovedrolle. Han fikk selvsagt prisen for rollen som Joker.

Se Joker her.

Don't Worry Darling på HBO Max

Don’t Worry Darling (HBO Max)

2022 · Drama · 2 timer 3 minutter · IMDB: 6.2

Vi møter Florence Pughs karakter, Alice, på 1950-tallet. Hun lever et tilsynelatende lykkelig liv i et samfunn ute i den amerikanske ørkenen. Et sted i California, kanskje. Alle de mannlige innbyggerne jobber for Victory Project, selskapet som eier og styrer hele byen. Konene, de er selvfølgelig husmødre. Selvsagt lever de fleste av disse husmødrene bekymringsløse liv, helt frem til Alice begynner å stille gravende spørsmål om hva som faktisk foregår i kulissene hos Victory Project. Og oppskriftsmessig nok: her kommer det hemmeligheter rekende på ei fjøl!

Dette ble en av årets store hyper: nettopp fordi Harry Styles var å finne på skuespillerlista. Noen liker denne, noen liker den ikke. Uansett er det en film som kommer seg med på lista allikevel, nettopp fordi den skapte såpass mye blest i året som gikk.

Kanskje mer en film for jentekvelden, enn en film å se med kjæresten.

Stream Don’t Worry Darling.

Spider-Man: Into the Spider-Verse på Viaplay

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Viaplay)

2018 · Science Fiction, Familie · 1 time 57 minutter · IMDB: 8.4

En tegnefilm? Hvorfor er den med på lista, tenker du? Joda! Nå skal du høre. Denne filmen vant Oscar for beste animasjonsfilm i 2019. Så denne er på lista, uten tvil! Og på akkurat samme måte som du stusser over at en tegnefilm kom seg med på denne lista, så var det mange som var skeptiske da Sony annonserte en animert versjon av Spider-Man. Men det ble altså en braksuksess!

Dette er en knakende bra familiefilm å foreslå for familien når det er filmkveld på programmet. Aldersgrensen er satt til ni år på grunn av actionscenene og skremmende, skumle skikkelser. Ellers anbefales denne for de fleste som liker Spider Man og action - i tegneserieformat.

Start kvelden med familiefilm her.

Top Gun: Maverick på SkyShowtime

Top Gun: Maverick (SkyShowtime)

2022 · Action · 2 timer 4 minutter · IMDB: 8.3

Top Gun: Maverick var en av fjorårets største premierer på kino. For endelig var Tom Cruise tilbake i grønn jumpsuit og med pilotbrillene på nesetippen!

Den nye filmen tar oss rett tilbake til Top Gun-nostalgien fra 1986. Vi møter selvsagt Pete “Maverick” Mitchell igjen, men denne gangen som testpilot. Men han blir kalt tilbake til Top Gun-akademiet for å trene opp en gjeng med unge piloter til et helt spesielt oppdrag.

Filmen fra 2022 vet godt hvilken film som er selve filmen. Hvilken film som denne skal leve opp til. Og regissøren, Joseph Kosinski, har tatt hensyn til nettopp dette. For det er så mye vi kjenner igjen! Musikken og jagerfly som tar av i solnedgang. Det er Top Gun, det.

Se Top Gun: Maverick her.

The Batman på HBO Max

The Batman (HBO Max)

2022 · Action, Drama · 2 timer 56 minutter · IMDB: 7.8

Enda en Batman-film, tenker du. Ja, det tenkte ganske mange da denne ble annonsert for et par år siden. Men filmskaper Matt Reeves og mannen bak hovedrollen, Robert Pattinson, utgjør en duo det er verdt å bruke nesten tre timer på.

Vi er selvsagt tilbake i Gotham City. Byen som skildres med elementer fra kjente byer som Chicago, London og Liverpool. Her er det kriminalitet og korrupsjon i tonnevis. Bruce Wayne er selvsagt tilbake, da altså spilt av Robert Pattinson denne gangen.

Han blir involvert i flere drapssaker, da flere av byens største personligheter med aller mest makt, blir drept. Han må jobbe sammen med politimannen Gordon, som er hans eneste venn i en gjeng med politibetjenter som ikke er særlig begeistret for hans alter ego: Batman.

Solid filmtips på HBO Max. Snurr film!

Gulltransporten på Viaplay

Gulltransporten (Viaplay)

2022 · Thriller, Drama · 1 time 57 minutter · IMDB: 6.7

Denne filmen forteller nok en historie fra 2. verdenskrig, nemlig historien om hvordan en gjeng med modige helter fraktet landets gullbeholdning ut av landet for å hindre at det havnet i tyskernes hender. Og det at denne historien ikke er av de mest fortalte, gjør det hele litt kulere. Det er en actionfilm, ikke et historisk drama. Sånn, da har vi gjort det klart.

Filmen følger altså lederen for transporten, Fredrik Haslund (spilt av Jon Øigarden), og gjengen fra Oslo og gjennom landet for å få gullet i sikkerhet. 50 tonn med gull skal fraktes med hjelp av frivillige, en egen tropp fra militæret på Jørstadmoen og dikteren Nordahl Grieg. For å nevne noen.

Viaplay leverer sin første, norske Original-film og vi venter på flere. Men dette var et skikkelig bra avspark fra Viaplay, det var det. Mer av dette!

Se Gulltransporten her.

Bohemian Rhapsody på Viaplay

Bohemian Rhapsody (Viaplay)

2018 · Drama · 2 timer 9 minutter · IMDB: 7.9

Dette er filmen om Queen, det legendariske bandet, deres musikk og deres vokalist Freddie Mercury. Det er ikke bare en film, det er en regelrett hyllest som må oppleves!

Filmen følger bandet fra dets medlemmer var en slik og ingenting. Vi er med gjennom alle høydepunktene og nedturene: fremgangen de opplever som band, suksessen, festene, gjenforeningen - til nedturene Freddie har uten bandet, de giftene forholdene og sykdommen.

Rollen Rami Malek spiller av Freddie Mercury sikret han også en Oscar for beste mannlige hovedrolle. Måten han har tolket Freddie Mercury på, fått han inn i blodet, i utseendet, i bevegelsene, i stemmen. Det er rett og slett et godt stykke kunst. Mange mener at dette er Rami Maleks film og det tror vi at ingen kan benekte. For det er det virkelig.

Nok et filmtips på Viaplay som fortjener sabla god lyd. Nyt filmen her.

No Time To Die på Viaplay

No Time To Die (Viaplay)

2021 · Thriller, Action · 2 timer 36 minutter · IMDB: 7.3

La oss få med enda en film med Rami Malek! For i den siste James Bond-filmen i rekka er det Rami Malek som spiller Bond-skurken som Daniel Craig må bryne seg på. Og denne er blant annet spilt inn i Norge!

No Time To Die kommer seks år etter at Spectre ble sluppet på kino i 2015. Og mye har skjedd siden den gang. Dette er Daniel Craigs siste James Bond-film. Og i filmen har nettopp James Bond pensjonert seg som 007 og lever det gode liv på Jamaica. Det er unge, lovende Nomi som har tatt over rollen hans. Men verden må stadig reddes fra skumle skurker, så James Bond må igjen på jobb. Nå er det selvsagt et skummelt DNA-våpen som har havnet i feil hender og britiske MI6 kaller James Bond tilbake på jobb.

En pompøst og ekstra avslutning for å få all Bond-fansen til å hige etter enda en film. Hvem blir den neste Bond-agenten? Hvem vet. Uansett en fin film å få med seg for å avslutte Daniel Craig-kapittelet.

Stream filmen med Strim her.

Krimfilmen Knives Out

Knives Out (TV 2 Play)

2019 · Action · 2 timer 4 minutter · IMDB: 7.9

Fra en Daniel Craig-rolle til en annen. Og til en helt ny en! Knives Out kom i 2019 og tok oss alle med storm. Endelig en krimfilm som virkelig hadde noe å bjuda på! For dette er en morsom, spennende og underholdende krimgodbit fra regissør Rian Johnson.

Den suksessrike forfatteren Harlan Thrombey har blitt drept, som kvelden før hadde hele familien på middag i det som bare kan beskrives som en sjuk luksuriøs herregård. Her kommer Daniel Craigs karakter inn, nemlig etterforsker Benoit Blanc. Han intervjuer alle som var tilstede på kvelden da Thrombey døde. Og det er nettopp disse intervjuene som legger grunnlaget for alle tilbakeblikkene vi får se fra kvelden.

Filmen ble så godt mottatt at Netflix kjøpte rettighetene og har lovet to oppfølgere til den første filmen. Den andre filmen i rekka ble sluppet på Netflix i romjula.

Stream filmen her.