Filmer

Anbefalte filmer på streaming

På tide med filmkveld? Du skal slippe å lete rundt i mange ulike strømmetjenester, så her kan du finne et godt utvalg anbefalte filmer. Både filmtips fra 2023, og noen litt eldre filmer når du bare trenger en bra film å se

Silje • 28. september 2023 • 8 minutter lesetid
King Richard fra HBO Max via Strim. Venus og Serena Williams med faren deres på lys bakgrunn.

Det er greit å få med en god miks av anbefalte filmer fra HBO Max, Viaplay, SkyShowtime og TV 2 Play også – alt tilgjengelig på samme sted. Her kan du hvert fall lese våre filmtips på streaming.

King Richard

HBO Max · 2021 · 13+ · Drama, Sport · 2 timer, 25 min · IMDb 7.5

Ringer det en bjelle når vi sier Serena og Venus Williams? Vi elsker biografier om dyktige folk, og denne historien varmer oss om hjertet.

Filmen følger familien Williams i deres reise fra den spede begynnelse med barne-tennis til skapelsen av to av de største stjernene verden har sett. Filmen er en herlig portrettering av Richard Williams (spilt av Will Smith) i sitt beinharde arbeid med å kickstarte karrierene til jentene. I ettertid kan vi vel si at han lykkes greit med det.

Ikke bare er det en vakker og rørende historie, men det er også en interessant fremstilling av hvordan samfunnet behandlet Williams-familien, og hvordan de klarte å løfte seg til høyder som gjorde at alle de store merkevarene kranglet så busta føyk om å få representere jentene.

Er du på jakt etter en skikkelig feel-good film fylt av kjærlighet, er dette et filmtips du bør legge til lista.

En ung Elvis i sort skinnjakke ser rett mot oss med mønstret bakgrunn.

Elvis

HBO Max · 2022 · 13+ · Drama, Musikk · 2 timer 39 min · IMDb 7.4

Dette er filmen om Elvis’ liv - på godt og vondt. Austin Butler spiller på veldig overbevisende vis selveste Elvis. Tom Hanks spiller den griske og smått onde manageren hans: Tom Parker. Filmen, som er ganske så lang, tar for seg historien de to deler.

Dette er en herlig film med musikk som fortjener både et stort lerret og god lyd. Enten du holder Elvis høyt eller kanskje enda ikke har oppdaget den store, musikalske helten: dette er en som man egentlig bare må se.

En gretten mann med katt ser mot oss. Vi ser litt trær og et hus i bakgrunnen.

A man called Otto

Viaplay · 2022 · 12+ · Drama, Komedie · 2 timer · IMDb 7.5


Tenker du tittelen høres kjent ut kan det hende du har lest Fredrik Backmans roman “En mann ved navn Ove”? Historien flyttet til Hollywood, hovedrollen byttet navn til Otto og spilles av ingen ringere enn Tom Hanks.

Otto er en gammel gretten mann, i ordets rette forstand. Han fremstår som tverr, sur og dømmende overfor alle han møter. En dag flytter det inn en ny nabo, som skal vise seg å forandre Otto, på mest overraskende vis.


The Flash, siluett av Batman og Superwoman står over skyer av rødt lyn.

The Flash

HBO Max · 2023 · 13+ · Action, Eventyr · 2 timer 24 min · IMDb 6.8


Siste superhelt i rekka fra DC kom på kino tidligere i år og endelig kan du se den på HBO Max med Strim!

Barry Allen bruker den superraske kraften sin til å redde både gråtende babyer, tog på vei utenfor stup og damer i ferd med å falle ut fra bygninger.

Hva skjer dersom han bruker superkreftene sine til å reise i tid? Vel, alle tidligere filmer laget om det temaet sier oss at det ikke akkurat går som planlagt, og det samme kan vi kanskje si her?


Puss i støvler peker sverdet mot oss med et lurt smil om munnen. Andre animerte figurer er i bakgrunnen.

Pus med støvler: Et siste ønske

SkyShowtime · 2022 · 6+ · Animasjon · 1 time 38 min · IMDb 7.8

Opprinnelig dukket han opp i den første Shrek-filmen. Nå er vår favoritt-pusekatt er tilbake med en hjertevarm og spennende reise i vente!

I de tidligere filmene har vår kjære Pus brent 8 av sine 9 velkjente liv, og legger ut på en reise for å finne det mytiske siste ønsket og gjenopprette de tapte livene sine.

Antonio Banderas gjør en fremragende pusekatt som vanlig, og får denne gangen også med seg de lånte stemmene til Salma Hayek og Florence Pugh.

Dette er et filmtips hele familien vil sette pris på, og alle elskere av animasjonsfilmer.

Jagerpilot kommer gående mot kamera med en F18 Hornet i bakgrunn med solnedgang.

Top Gun: Maverick

SkyShowtime · 2022 · Action · 2 timer 4 minutter · IMDB 8.3

Endelig er Tom Cruise tilbake i grønn jumpsuit og med pilotbrillene på nesetippen!

Den nye filmen tar oss rett tilbake til Top Gun-nostalgien fra 1986. Vi møter selvsagt Pete “Maverick” Mitchell igjen, men denne gangen som testpilot. Men han blir kalt tilbake til Top Gun-akademiet for å trene opp en gjeng med unge piloter til et helt spesielt oppdrag.

Filmen fra 2022 vet godt hvilken film som er selve filmen. Hvilken film som denne skal leve opp til. Og regissøren, Joseph Kosinski, har tatt hensyn til nettopp dette. For det er så mye vi kjenner igjen! Musikken og jagerfly som tar av i solnedgang. Det er Top Gun, det.

Batman i oransje tåke ser mot oss med et utvalg av kjente DC skurker i bakgrunnen.

The Batman

HBO Max · 2022 · Action, Drama · 2 timer 56 minutter · IMDb 7.8

Enda en Batman-film, tenker du. Ja, det tenkte ganske mange da denne ble annonsert for et par år siden. Men filmskaper Matt Reeves og mannen bak hovedrollen, Robert Pattinson, utgjør en duo det er verdt å bruke nesten tre timer på.

Vi er selvsagt tilbake i Gotham City. Byen som skildres med elementer fra kjente byer som Chicago, London og Liverpool. Her er det kriminalitet og korrupsjon i tonnevis. Bruce Wayne er selvsagt tilbake, da altså spilt av Robert Pattinson denne gangen.

Han blir involvert i flere drapssaker, da flere av byens største personligheter med aller mest makt, blir drept. Han må jobbe sammen med politimannen Gordon, som er hans eneste venn i en gjeng med politibetjenter som ikke er særlig begeistret for hans alter ego: Batman.

Halvprofiler av fire personer med malte flammer mellom dem. Munch skrevet på hvit bakgrunn.

Munch

2023 · 12+ · Drama · 1 time 40 min · IMDb 6.0

Dette er en norsk dramafilm om kunsteren Munch rett fra kinolerretet. Filmen fra 2023 er selvsagt basert på livet til kunsteren som fikk strålende kritikk fra anmelderne. Det er Henrik M. Dahlsbakken som har regi.

Filmen er basert på fire ulike historier som fortelles og spilles av ulike skuespillere. Munch spilles en av ny, dyktig skuespiller i hver historie. Alfred Ekker Strande spiller 21 år gamle Edvard Munch. Mattis Herman Nyquist spiller han som 30-åring, Ola G. Furuseth spiller den 40 år gamle Munch og til slutt finner vi Anne Krigsvoll som Munch i 80-årene under andre verdenskrig.

Du trenger ikke være en Munch-fan for å se denne. Men for de som er interessert, er dette enda et kunstverk.

Ung kvinne som ser mot kamera. I bakgrunnen en siluett av en jente som løper i ett tjern i solnedgang.

Der krepsene synger

Viaplay · 2022 · 12+ · Romantikk, Drama, Thriller · 2 timer · IMDb: 7.2

Er du på jakt etter en skikkelig fin film kan vi på det varmeste anbefale denne!
I filmen møter vi Kya, en jente som overlever ute i sumpen i Nord Carolina alene, etter at alle rundt henne har forlatt henne.

Etterhvert som Kya vokser opp fatter hun interesse i to menn fra byen. Når den ene etter hvert blir funnet død blir Kya utpekt som den mistenkte. Hvordan går det egentlig når en jente som egentlig ikke kommer fra noen ting, eller har noen ting, må møte i retten for en slik hendelse?

Denne filmen anbefaler vi på det varmeste.


Fotografier av en mann og en kvinne oppå hverandre. Stadig mindre så det gjentar seg selv til det uendelige.

Memento

TV 2 Play · 2000 · 15+ · Thriller, Drama · 1 time 48 min · IMDb 8.4

I denne thriller-klassikeren laget av Christopher Nolan (kvalitetsstempel i seg selv) fra år 2000 kan kun beskrives som overraskende og ekstremt spennende. I filmen møter vi Leonard Shelby - en tilsynelatende suksessfull businessmann med dyre klær, Jaguar og bankkontoen full. Alt er imidlertid ikke like glansfullt som det ser ut på overflaten.

Da kona hans blir overfalt og drept har han kun ett mål i sikte: Hevn. Det er bare et lite problem: Han lider av en sjelden form for hukommelsestap.

Derfor blir han nødt til å bli meget kreativ når det kommer til å finne frem til gjerningsmannen.